
Sveler (lapper)
- Enkel
- 25 min
Sveler eller lapper er nydelige kosemat formet som små pannekaker. Ikke veldig ulike amerikanske pannekaker og nydelig å servere med litt syltetøy eller brunost på. Dersom du ikke har egen takke, kan du helt fint steke sveler i stekepannen.
Slik gjør du det
-
-
Start med å smelte smøret. Deretter visper du luftig eggedosis av egg og sukker. Tilsett så melk og det smeltede smøret.
-
Bland mel, natron og hornsalt og sikt det i eggedosisen. Rør alt til en klumpefri røre. Rører med natron skal ikke stå og svelle, så du kan starte stekingen med en gang.
-
Varm takke eller stekepanne til middels varme og legg i en liten øse røre. Avhengig av stekepannen din, er det i utgangspunktet ikke nødvendig med smør i pannen.
-
Stek svelene på begge sider. Server dem nystekte, gjerne med bær, syltetøy og rømme eller vaniljekesam.
-
Tips
Svelene bør spises før de blir kalde. I tillegg til smør og sukker er det også veldig godt med sirup, syltetøy og rømme, eller brunost, på svelene.
Produkter i oppskriften
La deg inspirere


Kommentarer
1
(0)