Sveler (lapper)

Sveler (lapper)

107
  • Enkel
  • 25 min
Sveler eller lapper er nydelige kosemat formet som små pannekaker. Ikke veldig ulike amerikanske pannekaker og nydelig å servere med litt syltetøy eller brunost på. Dersom du ikke har egen takke, kan du helt fint steke sveler i stekepannen. Denne oppskriften gir ca. 20 sveler.

Ingredienser

3 stk egg
2 dl sukker
9 dl TINE Skumma Kulturmjølk
4 ss smeltet TINE Meierismør
1 ts natron
½ ts hornsalt
8 dl hvetemel (ca.)

Slik gjør du det

    1. I oppskrifter til sveler, starter du med å smelte smøret. Deretter visper du luftig eggedosis av egg og sukker. Tilsett så melk og smeltede smøret.
    2. Bland mel, natron og hornsalt og sikt det i eggedosisen. Rør alt til en klumpefri røre. Rører med natron skal ikke stå og svelle, så du kan starte stekingen med en gang.
    3. Varm takke eller stekepanne til middels varme og legg i en liten øse røre. Avhengig av stekepannen din, er det i utgangspunktet ikke nødvendig med smør i pannen.
    4. Stek svelene på begge sider. Server dem nystekte, gjerne med bær/syltetøy og rømme eller vaniljekesam.
Tips!

Svelene bør spises før de blir kalde. I tillegg til smør og sukker er det også veldig godt med sirup, syltetøy og rømme, eller brunost, på svelene.

Kommentarer

  • JM

    5 dager siden
    veldig godt!!

     (0)


  • Kjell

    3 måneder siden
    Mengdemålene her er helt feil. Jeg valgte 1 porsjon og endte opp med nok lapper til 10 personer!

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Kjell!

      Her kommer det nok an på størrelsen/ mengde røre du har i hver og en svele. :)

       (0)


  • Ellen

    4 måneder siden
    Lager uten sukker men bruker kefir som gir god sødme blir like gode og mykje sunnere

     (3)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Ellen!

      Det var et sundt og godt tips! Takk! :)

       (1)


  • Casandra

    5 måneder siden
    Hei.
    Går det fint å lage disse lappene uten natron?
    og
    Ca hvor mange kalorier er det i disse lappene?
    Hilsen Casandra

     (1)

    • Casandra

      5 måneder siden
      trenger svar fort

       (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Casandra,

      Du kan bake de uten natron, men de blir ikke like luftige uten.

      Du kan regne ut hvor mange kalorier det er i disse ved å regne ut i fra ingrediensene du bruker :)

       (1)

    • Ovesen

      3 måneder siden
      ja og det er ca 200 kalorier i alle lappene til sammen

       (1)


  • Marianne

    7 måneder siden
    Hej
    Er Kulturmelk det samme som det der i Danmark kaldes kærnemælk, ? ( som sædvanligvis er syrnet skummetmælk - i gamle dage var det restprodukt ved smørkærning )
    mange hilsner Marianne

     (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Marianne :)

      Her kan du lese mer om Kulturmelk: https://www.tine.no/merkevarer/tine-kulturmjolk/artikler/kulturmelk-hva-er-det

       (3)


  • Victoria

    9 måneder siden
    Hei.
    Er det mulig å fryse ned svelene og/eller røren dersom man ikke bruker opp eller spiser opp alt (hvis en porsjon ga ca. 20 sveler)? Eller er ikke det å anbefale...?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Anbefaler ikke å fryse ned sveler, Victoria. Du kan fint fryse ned røren, men husk å rør den godt sammen igjen etter opptining :)

       (3)


  • Malwina

    10 måneder siden
    Kan e bruke bakepulver istedet for natron??

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Malwina,

      Du kan bruke bakepulver istedenfor natron, men natron gir bedre resultat :)

       (1)


  • Silje

    1 år siden
    Kan man bruke pannekakerøre til lapper?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Pannekakerøren blir nok litt tynn til lapper, men prøv den amerikanske pannekake oppskriften. Den fungerer nok bedre :) Lykke til!

       (2)


  • Aurora

    1 år siden
    Disse lappene var helt nydelige

     (1)

    • Sindre , Kundekonsulent

      1 år siden
      Er det nesten så du klapper for våre lapper? ;-)

       (6)


  • dialra

    1 år siden
    kan man bruke vanlig salt ovenfor hornsalt

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Dialra,

      Vanlig salt fungerer ikke på samme måte som hornsalt og ønsker du svelene dine luftige anbefaler jeg deg å bruke hornsalt :) Lykke til!

       (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Dialra,

      Vanlig salt fungerer ikke på samme måte som hornsalt og ønsker du svelene dine luftige anbefaler jeg deg å bruke hornsalt :) Lykke til!

       (2)


Det er mye kjærlighet i god mat