Sveler (lapper)

Sveler (lapper)

103
  • Enkel
  • 25 min
Sveler eller lapper er nydelige kosemat formet som små pannekaker. Ikke veldig ulike amerikanske pannekaker og nydelig å servere med litt syltetøy eller brunost på. Dersom du ikke har egen takke, kan du helt fint steke sveler i stekepannen. Denne oppskriften gir ca. 20 sveler.

Ingredienser

3 stk egg
2 dl sukker
9 dl TINE Skumma Kulturmjølk
4 ss smeltet TINE Meierismør
1 ts natron
½ ts hornsalt
8 dl hvetemel (ca.)

Slik gjør du det

    1. I oppskrifter til sveler, starter du med å smelte smøret. Deretter visper du luftig eggedosis av egg og sukker. Tilsett så melk og smeltede smøret.
    2. Bland mel, natron og hornsalt og sikt det i eggedosisen. Rør alt til en klumpefri røre. Rører med natron skal ikke stå og svelle, så du kan starte stekingen med en gang.
    3. Varm takke eller stekepanne til middels varme og legg i en liten øse røre. Avhengig av stekepannen din, er det i utgangspunktet ikke nødvendig med smør i pannen.
    4. Stek svelene på begge sider. Server dem nystekte, gjerne med bær/syltetøy og rømme eller vaniljekesam.
Tips!

Svelene bør spises før de blir kalde. I tillegg til smør og sukker er det også veldig godt med sirup, syltetøy og rømme, eller brunost, på svelene.

Kommentarer

  • Ellen

    2 dager siden
    Lager uten sukker men bruker kefir som gir god sødme blir like gode og mykje sunnere

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 dager siden
      Hei Ellen!

      Det var et sundt og godt tips! Takk! :)

       (0)


  • Casandra

    15 dager siden
    Hei.
    Går det fint å lage disse lappene uten natron?
    og
    Ca hvor mange kalorier er det i disse lappene?
    Hilsen Casandra

     (0)

    • Casandra

      15 dager siden
      trenger svar fort

       (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 dager siden
      Hei Casandra,

      Du kan bake de uten natron, men de blir ikke like luftige uten.

      Du kan regne ut hvor mange kalorier det er i disse ved å regne ut i fra ingrediensene du bruker :)

       (0)


  • Marianne

    3 måneder siden
    Hej
    Er Kulturmelk det samme som det der i Danmark kaldes kærnemælk, ? ( som sædvanligvis er syrnet skummetmælk - i gamle dage var det restprodukt ved smørkærning )
    mange hilsner Marianne

     (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Marianne :)

      Her kan du lese mer om Kulturmelk: https://www.tine.no/merkevarer/tine-kulturmjolk/artikler/kulturmelk-hva-er-det

       (3)


  • Victoria

    5 måneder siden
    Hei.
    Er det mulig å fryse ned svelene og/eller røren dersom man ikke bruker opp eller spiser opp alt (hvis en porsjon ga ca. 20 sveler)? Eller er ikke det å anbefale...?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Anbefaler ikke å fryse ned sveler, Victoria. Du kan fint fryse ned røren, men husk å rør den godt sammen igjen etter opptining :)

       (3)


  • Malwina

    6 måneder siden
    Kan e bruke bakepulver istedet for natron??

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Malwina,

      Du kan bruke bakepulver istedenfor natron, men natron gir bedre resultat :)

       (1)


  • Silje

    9 måneder siden
    Kan man bruke pannekakerøre til lapper?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Pannekakerøren blir nok litt tynn til lapper, men prøv den amerikanske pannekake oppskriften. Den fungerer nok bedre :) Lykke til!

       (1)


  • Aurora

    9 måneder siden
    Disse lappene var helt nydelige

     (1)

    • Sindre , Kundekonsulent

      9 måneder siden
      Er det nesten så du klapper for våre lapper? ;-)

       (4)


  • dialra

    12 måneder siden
    kan man bruke vanlig salt ovenfor hornsalt

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Dialra,

      Vanlig salt fungerer ikke på samme måte som hornsalt og ønsker du svelene dine luftige anbefaler jeg deg å bruke hornsalt :) Lykke til!

       (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Dialra,

      Vanlig salt fungerer ikke på samme måte som hornsalt og ønsker du svelene dine luftige anbefaler jeg deg å bruke hornsalt :) Lykke til!

       (1)


  • Mari

    1 år siden
    Hei. Dette vil jeg lage til kaffegjester på onsdag ettermiddag. Kan jeg lage røra på tirsdag evt.onsdag morgen?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Mari,

      Du kan fint lage røren kvelden før så lenge den oppbevares godt plastret i kjøleskapet :) God bakst!

       (1)

      • Malwina

        6 måneder siden
        Hvis jeg glemte å dekke den med plast er den øddelagt nå??

         (1)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          6 måneder siden
          Hei Malwina,

          Anbefaler deg å Se-Lukte-Smake på røren om det lukter eller smaker surt må den nok kastes.

           (1)


  • Vibeke

    1 år siden
    Hei. Kan e bruke lett rømme i steder for kulturmelk??

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Vibeke,

      Du kan bruke rømme, men jeg anbefaler deg og bruke kultur melken for å få de luftige svelene du ønsker :) God bakst!

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat