Skip to main content

Rislapper

Enkel
15min

Kald risgrøt er det perfekte utgangspunkt for rislapper, enten det er restegrøt eller du kjøper ferdiglaget. Server gjerne med litt rømme blandet med jordbørsyltetøy.

3.9
(466)
Next ImageRislapper

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

5 dl
kald risgrøt (bruk gjerne rester)
3 ss
sukker
1 dl
hvetemel
0.5 ts
kardemomme
2 stk
store egg
2 ss
TINE® Meierismør, til steking

TOPPING

1 dl
jordbærsyltetøy
1 dl
pistasjenøtter (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Ha risgrøt i en bolle, rør inn sukker, hvetemel, kardemomme og egg. Bland godt sammen, til en jevn røre.

  2. Stek rislapper i litt smør i en varm stekepanne. Snu dem når røren er stivnet på overflaten.

  3. Rør rømme og syltetøy lett sammen og server til de nystekte rislappene. Topp gjerne med litt pistasjnøtter.

    Tips

    Fruktyoghurt er også godt på rislapper.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

I stedet for risgrøt kan du bruke samme mengde cottage cheese.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter