Håndkle og blad
Rislapper
(211211)

Rislapper

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kald risgrøt er det perfekte utgangspunkt for rislapper, enten det er restegrøt eller du kjøper ferdiglaget. Server gjerne med litt rømme blandet med jordbørsyltetøy.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

5 dlkald risgrøt (bruk gjerne rester)
3 sssukker
1 dlhvetemel
½ tskardemomme
2 stkstore egg
2 ssTINE Meierismør, til steking

TOPPING

3 dlTINE Seterrømme
1 dljordbærsyltetøy
1 dlpistasjenøtter (kan sløyfes)
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Ha risgrøt i en bolle, rør inn sukker, hvetemel, kardemomme og egg. Bland godt sammen, til en jevn røre.
    2. Stek rislapper i litt smør i en varm stekepanne. Snu dem når røren er stivnet på overflaten.
    3. Rør rømme og syltetøy lett sammen og server til de nystekte rislappene. Topp gjerne med litt pistasjnøtter.
      Blått hjerte
      Tips!

      Fruktyoghurt er også godt på rislapper.

Blått hjerte
Tips!

I stedet for risgrøt kan du bruke samme mengde cottage cheese.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat