Rislapper

(176)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kald risgrøt er det perfekte utgangspunkt for rislapper, enten det er restegrøt eller du kjøper ferdiglaget. Server gjerne med litt rømme blandet med jordbørsyltetøy.

Antall stykker

Ingredienser

5 dlkald risgrøt (bruk gjerne rester)
3 sssukker
1 dlhvetemel
½ tskardemomme
2 stkstore egg
2 ssTINE Meierismør, til steking

TOPPING

3 dlTINE Seterrømme
1 dljordbærsyltetøy
1 dlpistasjenøtter (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Ha risgrøt i en bolle, rør inn sukker, hvetemel, kardemomme og egg. Bland godt sammen, til en jevn røre.
    2. Stek rislapper i litt smør i en varm stekepanne. Snu dem når røren er stivnet på overflaten.
    3. Rør rømme og syltetøy lett sammen og server til de nystekte rislappene. Topp gjerne med litt pistasjnøtter.

      Tips:

      Fruktyoghurt er også godt på rislapper.

Tips:

I stedet for risgrøt kan du bruke samme mengde cottage cheese.

Kommentarer

  Legg til kommentar