
Rislapper
Enkel•15 min min
Kald risgrøt er det perfekte utgangspunkt for rislapper, enten det er restegrøt eller du kjøper ferdiglaget. Server gjerne med litt rømme blandet med jordbørsyltetøy.
Ingredienser
Antall stykker
-
5 dlkald risgrøt (bruk gjerne rester)
-
3 sssukker
-
1 dlhvetemel
-
½ tskardemomme
-
2 stkstore egg
-
2 ssTINE® Meierismør , til steking
TOPPING
-
3 dl
-
1 dljordbærsyltetøy
-
1 dlpistasjenøtter (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
1
Ha risgrøt i en bolle, rør inn sukker, hvetemel, kardemomme og egg. Bland godt sammen, til en jevn røre.
-
2
Stek rislapper i litt smør i en varm stekepanne. Snu dem når røren er stivnet på overflaten.
-
3
Rør rømme og syltetøy lett sammen og server til de nystekte rislappene. Topp gjerne med litt pistasjnøtter.
Tips
Fruktyoghurt er også godt på rislapper.