Rislapper

Rislapper

11
  • Enkel
  • 15 min
Kald risgrøt er det perfekte utgangspunkt for rislapper, enten det er restegrøt eller du kjøper ferdiglaget. Server gjerne med litt rømme blandet med jordbørsyltetøy.

Ingredienser

5 dl kald risgrøt (bruk gjerne rester)
3 ss sukker
1 dl hvetemel
½ ts kardemomme
2 stk store egg
2 ss TINE Meierismør , til steking

TOPPING

3 dl TINE Seterrømme
1 dl jordbærsyltetøy
1 dl pistasjenøtter (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Ha risgrøt i en bolle, rør inn sukker, hvetemel, kardemomme og egg. Bland godt sammen, til en jevn røre.
    2. Stek rislapper i litt smør i en varm stekepanne. Snu dem når røren er stivnet på overflaten.
    3. Rør rømme og syltetøy lett sammen og server til de nystekte rislappene. Topp gjerne med litt pistasjnøtter.
      Tips!

      Fruktyoghurt er også godt på rislapper.

Tips!

I stedet for risgrøt kan du bruke samme mengde cottage cheese.

Kommentarer

  • Ingvild

    1 måneder siden
    Hei!
    Lurte på om eg kunne bruk : No Eggs erstatning i stede for vanlig egg ?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      30 dager siden
      Hei Ingvild, Det kan du, men prøv deg frem for best mulig resultat :) Lykke til!

       (0)


  • Pirkala tunnelabanen

    2 måneder siden
    Skal de stekes kjøleskap kalde eller romtemperatert?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei, Disse stekes romtempererte :) Har du hatt de i kjøleskapet kan du sette de på benken litt før de skal stekes så skal det gå fint :)

       (0)


  • Cecilie

    4 måneder siden
    Dette var kjempe godt, alle lappene ble spist opp i rekordfart.

     (3)


  • Kvalm mann

    11 måneder siden
    Æsj, jeg ble kvalm en hel dag av dette!

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Jens,

      Så leit å høre at du ble kvalm. Kanskje det er noen av ingrediensene du ikke tåler? Håper du føler deg bedre nå :)

       (0)


  • wiebke

    2 år siden
    Jeg trodde at riskrem var den beste måten å bruke grøt på, men tror jeg må tenke om igjen. Rislapper ble knall godt.

     (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Wiebke, Så bra du fant en ny måte å bruke grøt restene på :) Enig med deg at det er kjempe godt. God matlaging!

       (5)


  • kitty

    3 år siden
    Veldig bra oppskrift. Godt med litt kanel i også!!!!

     (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kitty, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat