Skip to main content

Ribbeburger med lettsyltet rødkål og rømmedressing

Enkel
30min

De fleste har juleribbe minst en gang i løpet av sesongen, og får gjerne en del til overs. Disse kan brukes til deilig restemat, som denne burgeren.

3.9
(15)
Next ImageRibbeburger med lettsyltet rødkål og rømmedressing

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

800 g
ferdig stekt ribbe
1 ss
finrevet ingefærrot
0.5 stk
lime
4 ss
hoisinsaus

LETTSYLTET RØDKÅL

0.25 stk
rødkål
0.5 stk
rødløk
2 dl
eddik
2 ss
sukker
2 ts
salt

RØMMEDRESSING

2 ss
Dijonsennep
2 ss
hakket frisk koriander
0.5 ts
salt

TIL SERVERING

4 stk
hamburgerbrød

Fremgangsmåte

  1. Finsnitt rødkål og rødløk, bruke gjerne en mandolin. Rør sammen eddik, sukker og salt til sukkeret er oppløst og hell over. La marinere i 20 minutter eller mer.

  2. Sett ovnen på 220 °C. Bland hoisinsaus, limesaft og revet ingefær til en glace. Del ribbe i skiver og pensle godt med glace. Pakk i aluminiumsfolie, og varm i ovnen 10-15 minutter eller til gjennomvarm.

  3. Rør sammen rømme, sennep og hakket koriander. Smak til med salt og pepper.

  4. Server glasert ribbe i hamburgerbrød med lettsyltet rødkål og rømmedressing.

    Tips

    Har du rester av surkål kan du gjerne bruke det i stedet for å sylte rødkål. En frisk Coleslaw er også godt til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bak gjerne ditt eget hamburgerbrød. Sjekk ut denne oppskriften på Hamburgerbrød med Cottage Cheese. De er lette å lage, saftige og holder seg ferske i flere dager.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter