
Hamburgerbrød med Cottage Cheese
Hamburgerbrød/rundstykker med Cottage Cheese er lette å lage, saftige og holder seg ferske i flere dager.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Smelt smør, tilsett melk og varm opp til ca. 37 °C, rør ut gjæren med litt av den lunkne væsken.
- 2
Tilsett Cottage Cheese, mel og salt og elt god sammen. La deigen heve på et lunt sted, til dobbel størrelse.
- 3
Trill ut til deigen til boller, trykk de litt flate og sett dem på bakepapirkledd stekebrett. Etterhev i ca. 20 min på et lunt sted.
- 4
Forvarm stekeovnen til 225 °C.
- 5
Pisk eggeplommen med melk og pensle hamburgerbrødene. Dryss over frø og stek hamburgerbrødene på midterste rille, 10-12 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
Tips
Husk å ikke kaste eggehviten. Denne kan du fint bruke i en god omelett eller til baking.
Tips
Byggmel kan erstattes med havregryn dersom du ønsker grovere hamburgerbrød. Varier gjerne med andre type frø på toppen som solsikkefrø eller valmuefrø.