Protein-scones med cottage cheese

Protein-scones med cottage cheese

4
  • Enkel
  • 30 min
  • 20 min
Disse rundstykkene er raske å lage og gir masse god energi. Perfekt til frokost, til lunsj eller som påfyll etter trening.

Ingredienser

3 stk egg
250 g TINE Mager Cottage Cheese
1 ½ dl sammalt hvete, grov
2 dl lettkokte havregryn
1 ½ ts bakepulver
¼ ts salt

Topping

2 ss solsikkekjerner
2 ss gresskarkjerner

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 180 °C. Rør sammen egg, cottage cheese, grovt mel, havregryn, bakepulver og salt.
      Tips!

      Du kan også kjøre blandingen jevn i en kjøkkenmaskin med knivblad om du ønsker en glattere og jevnere konsistens.

    2. Sett deigen med skje på en stekeplate dekket med bakepapir. Strø over solsikke- og gresskarkjerner, og stek i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!

Server disse med pålegg som ost, skinke eller leverpostei. De er også gode å servere til suppe og salat.

Kommentarer

  • Laila

    1 måneder siden
    Tja, jeg fulgte oppskriften, men de hevet seg ikke, og steketiden ble mot 40 minutt.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Laila!

      Disse vil nok ikke heve så mye da det ikke er mye hevemiddel i. Om du ønsker mner futt i hevingen, kan du prøve med natron istedefor bakepulver. :)

       (0)


  • Ingrid

    2 måneder siden
    Fort gjort å røre sammen, men måtte steke de oppimot 30 minutter. Kjempegode samme dagen, ikke fullt så gode dagen etterpå.

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Ingrid!

      Steketid kan variere fra ovn til ovn ja.

      Jeg er helt enig! De du ikke spiser samme dag kan bare fryses ned slik at du har det litt lenger! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat