Grillet burger med ost
Utførelse
EnkelTid
Burger på grillen er en klassiker. Her er den servert med ost og hjemmelaget hamburgerdressing.
Ingredienskalkulator
Antall porsjoner
Ingredienser
½ stk | løk |
2 stk | hvitløksfedd |
400 g | kjøttdeig |
1 stk | eggeplomme |
2 ss | griljermel |
1 ½ ts | salt |
1 ts | pepper |
4 stk | tykke osteskiver |
4 stk | hamburgerbrød |
4 stk | salatblader |
4 stk | tomatskiver |
4 skiver | rødløk |
HAMBURGERDRESSING
3 dl | TINE Lettrømme 18 % |
1 ss | sitronsaft |
3 ss | hakket sylteagurker |
½ ts | salt |
½ ts | pepper |
½ ts | sukker |
Slik gjør du det
- Finhakk løk og hvitløk og bland med kjøttdeig, eggeplomme, griljermel, salt og pepper.
- Fukt hendene med vann og form til burgere. Grill på begge sider over direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg ost på og la ligge på indirekte varme under lokk et par minutter til osten er smeltet.
- Rør sammen lettrømme, sitronsaft, sylteagurk, salt, pepper og sukker.
- Grill hamburgerbrødene raskt på grillen. Topp med salat, burger med smeltet ost, tomat, rødløk og hamburgerdressing.
Tips:
Direkte og indirekte grillvarme handler om hvor i grillen glørne ligger i forhold til kjøttet. Indirekte varme får du ved å legge glørne til en side, og grille kjøttet på motsatt side. Jo større avstand til glørne, jo mer indirekte blir varmen.
Tips:
Du får enda bedre burgere om du kverner kjøttet selv eller får slakteren til å gjøre det for deg. Bruk gjerne høyrygg eller mørbrad.