Håndkle og blad
Grillet burger med ost
(55)

Grillet burger med ost

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Burger på grillen er en klassiker. Her er den servert med ost og hjemmelaget hamburgerdressing.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stkløk
2 stkhvitløksfedd
400 gkjøttdeig
1 stkeggeplomme
2 ssgriljermel
1 ½ tssalt
1 tspepper
4 stktykke osteskiver
4 stkhamburgerbrød
4 stksalatblader
4 stktomatskiver
4 skiverrødløk

HAMBURGERDRESSING

3 dlTINE Lettrømme 18 %
1 sssitronsaft
3 sshakket sylteagurk
½ tssalt
½ tspepper
½ tssukker
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Finhakk løk og hvitløk og bland med kjøttdeig, eggeplomme, griljermel, salt og pepper.
    2. Fukt hendene med vann og form til burgere. Grill på begge sider over direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg ost på og la ligge på indirekte varme under lokk et par minutter til osten er smeltet.
    3. Rør sammen lettrømme, sitronsaft, sylteagurk, salt, pepper og sukker.
    4. Grill hamburgerbrødene raskt på grillen. Topp med salat, burger med smeltet ost, tomat, rødløk og hamburgerdressing.
      Blått hjerte
      Tips!

      Direkte og indirekte grillvarme handler om hvor i grillen glørne ligger i forhold til kjøttet. Indirekte varme får du ved å legge glørne til en side, og grille kjøttet på motsatt side. Jo større avstand til glørne, jo mer indirekte blir varmen.

Blått hjerte
Tips!

Du får enda bedre burgere om du kverner kjøttet selv eller får slakteren til å gjøre det for deg. Bruk gjerne høyrygg eller mørbrad.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat