
Grillet burger med cheddar
Hjemmelaget burger med ost. Her er den servert med TINE Norsk Cheddar, rømmedressing og syltet rødløk.

Ingredienser
Antall porsjoner
Syltet rødløk
Rømmedressing
Burger
Fremgangsmåte
Syltet rødløk
- 1
Finsnitt rødløk, gjerne med en mandolin. Ha i en bolle og vend med eddik, limesaft, sukker og salt. La stå og trekke i minst 30 minutter.
Hamburgerdressing
- 2
Rør sammen lettrømme, sitronsaft, sylteagurk, salt, pepper og sukker.
Burger
- 3
Finhakk løk og hvitløk og bland med kjøttdeig, eggeplomme, griljermel, salt og pepper.
- 4
Fukt hendene med vann og form til burgere. Grill på begge sider over direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg ost på og la ligge på indirekte varme under lokk et par minutter til osten er smeltet.
- 5
Grill hamburgerbrødene raskt på grillen. Topp med salat, skivet avokado, burger med smeltet ost, syltet rødløk og hamburgerdressing.
Tips
Direkte og indirekte grillvarme handler om hvor i grillen glørne ligger i forhold til kjøttet. Indirekte varme får du ved å legge glørne til en side, og grille kjøttet på motsatt side. Jo større avstand til glørne, jo mer indirekte blir varmen.
Tips
Du får enda bedre burgere om du kverner kjøttet selv eller får slakteren til å gjøre det for deg. Bruk gjerne høyrygg eller mørbrad.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


