Grillet burger med ost

Grillet burger med ost

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Burger på grillen er en klassiker. Her er den servert med ost og hjemmelaget hamburgerdressing.

Antall porsjoner

Ingredienser

½ stk løk
2 stk hvitløksfedd
400 g kjøttdeig
1 stk eggeplomme
2 ss griljermel
1 ½ ts salt
1 ts pepper
4 stk tykke osteskiver
4 stk hamburgerbrød
4 stk salatblader
4 stk tomatskiver
4 skiver rødløk

HAMBURGERDRESSING

3 dl TINE Lettrømme 18 %
1 ss sitronsaft
3 ss hakket sylteagurk
½ ts salt
½ ts pepper
½ ts sukker

Slik gjør du det

    1. Finhakk løk og hvitløk og bland med kjøttdeig, eggeplomme, griljermel, salt og pepper.
    2. Fukt hendene med vann og form til burgere. Grill på begge sider over direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg ost på og la ligge på indirekte varme under lokk et par minutter til osten er smeltet.
    3. Rør sammen lettrømme, sitronsaft, sylteagurk, salt, pepper og sukker.
    4. Grill hamburgerbrødene raskt på grillen. Topp med salat, burger med smeltet ost, tomat, rødløk og hamburgerdressing.
      Tips!

      Direkte og indirekte grillvarme handler om hvor i grillen glørne ligger i forhold til kjøttet. Indirekte varme får du ved å legge glørne til en side, og grille kjøttet på motsatt side. Jo større avstand til glørne, jo mer indirekte blir varmen.

Tips!

Du får enda bedre burgere om du kverner kjøttet selv eller får slakteren til å gjøre det for deg. Bruk gjerne høyrygg eller mørbrad.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat