Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Søtpotetfries med chilikjøttsaus og cheddar

Enkel
45min

Dette er kosemat med stor K. Søtpotetfries er toppet med kjøttsaus og mye cheddar og har et lett sting i chili og løk på toppen. Deilig!

4.2
(19)
Next ImageSøtpotetfries med chilikjøttsaus og cheddar

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

600 g
søtpotet
2 ss
olje
0.25 ts
salt
1 stk
grønn chili
0.5 stk
rødløk

Chilikjøttsaus

400 g
kyllingkjøttdeig
2 ss
TINE® Meierismør til steking
1 stk
gul løk, finhakket
1 ts
kajennepepper
1 ts
paprikapulver
3 stk
grovhakkede tomat (eventuelt hermetiske tomater)
3 ss
tomatpuré
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Skrell søtpotet og skjær den i lange, smale fries. Legg dem på et bakepapir på et stekebrett med olje, dryss over litt salt og stek i ovnen i ca. 25 min.

  2. Varm en stekepanne med litt smør og ha i kyllingkjøttdeig, finhakket gul løk, kajennepepper og paprikapulver. Stek til kjøttet og løken får litt farge. Ha i tomater og tomatpure. Bland godt sammen og la det småkoke 10 min. Smak til med salt og pepper.

  3. Når søtpoteten er ferdig, har du dem over i en ildfast form. Topp med chilikjøttsaus og revet cheddar. Stek i ovnen i ca. 5 min på 200 °C til osten har smeltet. Server med tynne skiver grønn chili og rødløk i båter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter