Skip to main content

Søtpotetfries med chilikjøttsaus og cheddar

Enkel
45min

Dette er kosemat med stor K. Søtpotetfries er toppet med kjøttsaus og mye cheddar og har et lett sting i chili og løk på toppen. Deilig!

4.2
(19)
Next ImageSøtpotetfries med chilikjøttsaus og cheddar

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

600 g
søtpotet
2 ss
olje
0.25 ts
salt
1 stk
grønn chili
0.5 stk
rødløk

Chilikjøttsaus

400 g
kyllingkjøttdeig
2 ss
TINE® Meierismør til steking
1 stk
gul løk, finhakket
1 ts
kajennepepper
1 ts
paprikapulver
3 stk
grovhakkede tomat (eventuelt hermetiske tomater)
3 ss
tomatpuré
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Skrell søtpotet og skjær den i lange, smale fries. Legg dem på et bakepapir på et stekebrett med olje, dryss over litt salt og stek i ovnen i ca. 25 min.

  2. Varm en stekepanne med litt smør og ha i kyllingkjøttdeig, finhakket gul løk, kajennepepper og paprikapulver. Stek til kjøttet og løken får litt farge. Ha i tomater og tomatpure. Bland godt sammen og la det småkoke 10 min. Smak til med salt og pepper.

  3. Når søtpoteten er ferdig, har du dem over i en ildfast form. Topp med chilikjøttsaus og revet cheddar. Stek i ovnen i ca. 5 min på 200 °C til osten har smeltet. Server med tynne skiver grønn chili og rødløk i båter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter