
Gratinert juleskinke og Waldorfsalat
Waldorfsalaten ble kreert rundt 1890 og vekket stor begeistring på grunn av den friske kombinasjonen av frukt og grønnsaker. Sammen med sennepsgratinert juleskinke har du garantert en fulltreffer.

Ingredienser
Antall porsjoner
Juleskinke
Gratinering
Waldorfsalat
Fremgangsmåte
- 1
Pakk skinke inn i aluminiumsfolie og legg den i langpannen. Stikk et steketermometer i midten.
- 2
Stek skinken i stekeovnen ved 125 ºC til steketermometeret viser 72ºC. Ta skinken ut av ovnen og fjern folien.
Tips
Hvis du heller ønsker det, kan skinken legges i kokende vann og trekke ved 90 ºC. Det vil ta ca. 2 timer for en 2 kg stor skinke å bli ferdig.
Gratinering
- 3
Bland sammen sennep, honning, sukker, malt nellik, potetmel, egg og salt. Bre et tynt lag over skinken, dryss over brødkrumme og legg på noen klatter smør.
- 4
Gratiner skinken ved 225 ºC i ca. 15 min til den er gyllen.
Waldorfsalat
- 5
Skjær epler i terninger og dynk gjerne med litt sitronsaft, slik at de ikke blir brune. Stangselleri og ananas skjæres i biter og druer deles i to. Finsnitt kål og grovhakk noe av valnøttene, men spar både noen druer, biter stangselleri og valnøtter til å ha som pynt på toppen.
- 6
Visp kremfløte lett og bland i rømme, sennep, sitronsaft og sukker. Rør forsiktig sammen før du tilsetter epler, stangselleri, ananas, kål og valnøtter, som vendes lett i dressingen. Pynt med valnøtter, druer og gjerne litt av det grønne fra stangsellerien.
Tips
Du kan kjøpe juleskinken rå eller ferdig kokt og servere den varm eller kald.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



