Reinsdyrstek

Reinsdyrstek

6
  • Middels
  • 90 min
I Norge er vi heldige som har tilgang til ekslusivt reinsdyrskjøtt. Et fantastisk alternativ til ribbe eller pinnekjøtt på julaften eller når kun det beste er godt nok i menyen på nyttårsaften. Når den er perfekt stekt og servert med kremet viltsaus og smørstekte pærer, vil dette være middagen gjestene dine prater om i lang tid framover.

Ingredienser

800 g renskåret reinsdyrfiléter

Saus:

4 dl god kraft (helst fra vilt)
4 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
50 g TINE Gudbrandsdalsost Original
½ dl balsamicoeddik

Smørstekte pærer:

4 stk pærer
2 ss TINE Meierismør

Tilbehør:

400 g rosenkål
2 dl rørte tyttebær
500 g små poteter

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 160 °C.
    2. Stek viltkjøttet i stekeovnen i 1 - 1 1/2 time. La kjøttet hvile litt før det skjæres i skiver.
    3. Kok opp kraften og Crème Fraîche i samme stekepanne som du stekte kjøttet i (uvasket). Smelt i brunost og smak godt til med nykvernet pepper, salt og eddik. La sausen småkoke til den tykner lett og varm den så opp ved servering.
    4. Skrell pærene, del dem i to og ta ut kjernene. Skjær pærekjøttet i biter og stek i smør til de er myke.
    5. Server kjøttet med den gode sausen, ovnsbakte poteter (gjerne bakt i ovnen sammen med steken), rosenkål og rørte tyttebær til.
Tips

Husk å la kjøttet hvile i romtemperatur i minst 30 minutter før du steker det.

Bruk steketermometer for å finne den perfekte kjernetemperatur. Hvis du ønsker kjøttet litt rosa, er den perfekt ved 65°C. Dersom du ønsker den gjennomstekt, er dette ved 70°C.

Kommentarer

  • Bente

    6 år siden
    Hei Er det OK å bruke hjort i stedet for reisndyr, eller har dere andre forslag til saus og tilbehør til hjortestek?

     (0)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      6 år siden
      Hei Bente! Bruk gjerne hjort og reindyr om hverandre. Viltstek dekker begge varianter og det kunne like gjerne vært tittelen på denne oppskriften. I oppskriften "Ingefærglasert reinsdyrfilet" ligger det et forslag på Jordskokk- og eplepuré, samt en eplesjy. Vi har også denne sausen til vilt: "Ekte norsk viltsaus - fløtesaus". Eller den mer tradisjonelle "Elgstek". Lykke til med middagen!

       (2)


Det er mye kjærlighet i god mat