
Reinsdyrstek
Middels•90 min min
I Norge er vi heldige som har tilgang til ekslusivt reinsdyrskjøtt. Et fantastisk alternativ til ribbe eller pinnekjøtt på julaften eller når kun det beste er godt nok i menyen på nyttårsaften. Når den er perfekt stekt og servert med kremet viltsaus og smørstekte pærer, vil dette være middagen gjestene dine prater om i lang tid framover.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 grenskåret reinsdyrfiléter
Saus:
-
4 dlgod kraft (helst fra vilt)
-
4 dl
-
50 g
-
½ dlbalsamicoeddik
Smørstekte pærer:
-
4 stkpærer
-
2 ss
Tilbehør:
-
400 grosenkål
-
2 dlrørte tyttebær
-
500 gsmå poteter
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 160 °C.
-
2
Stek viltkjøttet i stekeovnen i 1 - 1 1/2 time. La kjøttet hvile litt før det skjæres i skiver.
-
3
Kok opp kraften og Crème Fraîche i samme stekepanne som du stekte kjøttet i (uvasket). Smelt i brunost og smak godt til med nykvernet pepper, salt og eddik. La sausen småkoke til den tykner lett og varm den så opp ved servering.
-
4
Skrell pærene, del dem i to og ta ut kjernene. Skjær pærekjøttet i biter og stek i smør til de er myke.
-
5
Server kjøttet med den gode sausen, ovnsbakte poteter (gjerne bakt i ovnen sammen med steken), rosenkål og rørte tyttebær til.