Reinsdyrstek

(34)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

I Norge er vi heldige som har tilgang til ekslusivt reinsdyrskjøtt. Et fantastisk alternativ til ribbe eller pinnekjøtt på julaften eller når kun det beste er godt nok i menyen på nyttårsaften. Når den er perfekt stekt og servert med kremet viltsaus og smørstekte pærer, vil dette være middagen gjestene dine prater om i lang tid framover.

Antall porsjoner

Ingredienser

800 grenskåret reinsdyrfiléter

Saus:

4 dlgod kraft (helst fra vilt)
4 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
50 gTINE Gudbrandsdalsost Original
½ dlbalsamicoeddik

Smørstekte pærer:

4 stkpærer
2 ssTINE Meierismør

Tilbehør:

400 grosenkål
2 dlrørte tyttebær
500 gsmå poteter
 Les kommentarer (6) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 160 °C.
    2. Stek viltkjøttet i stekeovnen i 1 - 1 1/2 time. La kjøttet hvile litt før det skjæres i skiver.
    3. Kok opp kraften og Crème Fraîche i samme stekepanne som du stekte kjøttet i (uvasket). Smelt i brunost og smak godt til med nykvernet pepper, salt og eddik. La sausen småkoke til den tykner lett og varm den så opp ved servering.
    4. Skrell pærene, del dem i to og ta ut kjernene. Skjær pærekjøttet i biter og stek i smør til de er myke.
    5. Server kjøttet med den gode sausen, ovnsbakte poteter (gjerne bakt i ovnen sammen med steken), rosenkål og rørte tyttebær til.

Tips:

Husk å la kjøttet hvile i romtemperatur i minst 30 minutter før du steker det.

Bruk steketermometer for å finne den perfekte kjernetemperatur. Hvis du ønsker kjøttet litt rosa, er den perfekt ved 65°C. Dersom du ønsker den gjennomstekt, er dette ved 70°C.

Kommentarer

  Legg til kommentar