Reinsdyrstek

Reinsdyrstek

6
36
Middels90 min
I Norge er vi heldige som har tilgang til ekslusivt reinsdyrskjøtt. Et fantastisk alternativ til ribbe eller pinnekjøtt på julaften eller når kun det beste er godt nok i menyen på nyttårsaften. Når den er perfekt stekt og servert med kremet viltsaus og smørstekte pærer, vil dette være middagen gjestene dine prater om i lang tid framover.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 800 g
    renskåret reinsdyrfiléter

Saus:

Smørstekte pærer:

Tilbehør:

  • 400 g
    rosenkål
  • 2 dl
    rørte tyttebær
  • 500 g
    små poteter

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 160 °C.

  2. 2

    Stek viltkjøttet i stekeovnen i 1 - 1 1/2 time. La kjøttet hvile litt før det skjæres i skiver.

  3. 3

    Kok opp kraften og Crème Fraîche i samme stekepanne som du stekte kjøttet i (uvasket). Smelt i brunost og smak godt til med nykvernet pepper, salt og eddik. La sausen småkoke til den tykner lett og varm den så opp ved servering.

  4. 4

    Skrell pærene, del dem i to og ta ut kjernene. Skjær pærekjøttet i biter og stek i smør til de er myke.

  5. 5

    Server kjøttet med den gode sausen, ovnsbakte poteter (gjerne bakt i ovnen sammen med steken), rosenkål og rørte tyttebær til.

Tips

Husk å la kjøttet hvile i romtemperatur i minst 30 minutter før du steker det.Bruk steketermometer for å finne den perfekte kjernetemperatur. Hvis du ønsker kjøttet litt rosa, er den perfekt ved 65°C. Dersom du ønsker den gjennomstekt, er dette ved 70°C.

Del denne oppskriften: