Reinsdyrstek

Reinsdyrstek

6
 • Middels
 • 90 min
I Norge er vi heldige som har tilgang til ekslusivt reinsdyrskjøtt. Et fantastisk alternativ til ribbe eller pinnekjøtt på julaften eller når kun det beste er godt nok i menyen på nyttårsaften. Når den er perfekt stekt og servert med kremet viltsaus og smørstekte pærer, vil dette være middagen gjestene dine prater om i lang tid framover.

Ingredienser

800 g renskåret reinsdyrfiléter

Saus:

4 dl god kraft (helst fra vilt)
4 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
50 g TINE Gudbrandsdalsost Original
½ dl balsamicoeddik

Smørstekte pærer:

4 stk pærer
2 ss TINE Meierismør

Tilbehør:

400 g rosenkål
2 dl rørte tyttebær
500 g små poteter

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 160 °C.
  2. Stek viltkjøttet i stekeovnen i 1 - 1 1/2 time. La kjøttet hvile litt før det skjæres i skiver.
  3. Kok opp kraften og Crème Fraîche i samme stekepanne som du stekte kjøttet i (uvasket). Smelt i brunost og smak godt til med nykvernet pepper, salt og eddik. La sausen småkoke til den tykner lett og varm den så opp ved servering.
  4. Skrell pærene, del dem i to og ta ut kjernene. Skjær pærekjøttet i biter og stek i smør til de er myke.
  5. Server kjøttet med den gode sausen, ovnsbakte poteter (gjerne bakt i ovnen sammen med steken), rosenkål og rørte tyttebær til.
Tips!

Husk å la kjøttet hvile i romtemperatur i minst 30 minutter før du steker det.

Bruk steketermometer for å finne den perfekte kjernetemperatur. Hvis du ønsker kjøttet litt rosa, er den perfekt ved 65°C. Dersom du ønsker den gjennomstekt, er dette ved 70°C.

Kommentarer

 • Bente

  5 år siden
  Hei Er det OK å bruke hjort i stedet for reisndyr, eller har dere andre forslag til saus og tilbehør til hjortestek?

   (0)

  • Kristine Mangerud, Webredaktør

   5 år siden
   Hei Bente! Bruk gjerne hjort og reindyr om hverandre. Viltstek dekker begge varianter og det kunne like gjerne vært tittelen på denne oppskriften. I oppskriften "Ingefærglasert reinsdyrfilet" ligger det et forslag på Jordskokk- og eplepuré, samt en eplesjy. Vi har også denne sausen til vilt: "Ekte norsk viltsaus - fløtesaus". Eller den mer tradisjonelle "Elgstek". Lykke til med middagen!

    (2)


 • Alexander

  7 år siden
  Hei. Skal arrangere en 3 retters middag til 10-12 venner. Tenkte gjerne lage dette som hovedrett. Har dere et forslag til forrett og dessert? Det skal være en tema-fest slik at det godt kan ha noe med jul å gjøre.

   (20)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Takk for en spennende utfordring, Alexander! Kjempegøy! :) Jeg tenker at en liten fiskerett passer fint som forrett. Hva med kanskje denne tartar av SALMA? http://www.tine.no/oppskrifter/lunsj-og-smaretter/forretter-snacks-og-tapas/salma-tartar-med-frisk-lime-og-cr%C3%A8me-fra%C3%AEche Eller rett og slett "Røkelaks på salatblad" (http://www.tine.no/oppskrifter/lunsj-og-smaretter/forretter-snacks-og-tapas/r%C3%B8kelaks-p%C3%A5-salatblad). Superenkelt, men godt. Til dessert vil jeg trekke fram min absolutte (og nye) favoritt: Marias krem / Ostekakekrem: http://www.tine.no/oppskrifter/desserter/fromasj-og-mousse/lettvint-ostekakekrem Den lager du på under 15 minutter og kan lages i forveien bare du setter den kaldt. Dette er en slags miniostekake servert i porsjonsglass (jeg har brukt vanlige kjøkkenglass og det fungerer også fint). ALLE jeg har servert den til (og det begynner å bli mange!) simpelthen ELSKER denne enkle og nydelige desserten! Hvis du ønsker noe sjokoladeaktig til dessert, er jo en sjokolademousse (http://www.tine.no/oppskrifter/oppskriftssok#search=sjokolademousse&worktime=600) aldri feil det heller og en sjokoladefondant er jo alltids en "innertier": http://www.tine.no/oppskrifter/desserter/fromasj-og-mousse/sjokoladefondant. For å få inn mer jul i middagen, kan du jo vurdere å servere pepperkaker sammen med blåmuggost før desserten, evt lage Pepperkakemuffins med blåmuggost til kaffen senere: http://www.tine.no/oppskrifter/bakst/scones-og-muffins/pepperkakemuffins-med-bl%C3%A5muggost. Kjempegodt! LYKKE TIL med vennemiddagen! Kos dere masse! :)

    (4)


 • Mads Strugstad

  7 år siden
  Dette er et måltid man ikke glemmer så fort, lagde til 15 pers. og de storkoste seg! Her gir jeg 5 stjerner!

   (0)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Så hyggelig, Mads! Dette tyder også selvfølgelig på en god kokk! Bra jobbet :)

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat