Skip to main content

Reinsdyrstek

Middels
1t 30min

I Norge er vi heldige som har tilgang til ekslusivt reinsdyrskjøtt. Et fantastisk alternativ til ribbe eller pinnekjøtt på julaften eller når kun det beste er godt nok i menyen på nyttårsaften. Når den er perfekt stekt og servert med kremet viltsaus og smørstekte pærer, vil dette være middagen gjestene dine prater om i lang tid framover.

3.5
(57)
Next ImageReinsdyrstek

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

800 g
renskåret reinsdyrfilét

Saus:

4 dl
god kraft (helst fra vilt)
0.5 dl
balsamicoeddik

Smørstekte pærer:

4 stk
pære

Tilbehør:

400 g
rosenkål
2 dl
rørte tyttebær
500 g
små potet

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 160 °C.

  2. Stek viltkjøttet i stekeovnen i 1 - 1 1/2 time. La kjøttet hvile litt før det skjæres i skiver.

  3. Kok opp kraften og Crème Fraîche i samme stekepanne som du stekte kjøttet i (uvasket). Smelt i brunost og smak godt til med nykvernet pepper, salt og eddik. La sausen småkoke til den tykner lett og varm den så opp ved servering.

  4. Skrell pærene, del dem i to og ta ut kjernene. Skjær pærekjøttet i biter og stek i smør til de er myke.

  5. Server kjøttet med den gode sausen, ovnsbakte poteter (gjerne bakt i ovnen sammen med steken), rosenkål og rørte tyttebær til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Husk å la kjøttet hvile i romtemperatur i minst 30 minutter før du steker det.

Bruk steketermometer for å finne den perfekte kjernetemperatur. Hvis du ønsker kjøttet litt rosa, er den perfekt ved 65°C. Dersom du ønsker den gjennomstekt, er dette ved 70°C.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter