Skip to main content

Viltgryte med Snøfrisk®

Enkel
35min

En oppskrift på en deilig viltgryterett med reinskav, kantareller og saus med Snøfrisk®. Nydelig på en kald høstdag!

4.3
(26)
Next ImageViltgryte med Snøfrisk®

Ingredienser

Antall porsjoner

Viltgryte

500 g
reinskav
200 g
sopp (gjerne kantarell)
1 ts
fenikkelfrø
1 stk
rødløk (i skiver)
2 dl
kraft (gjerne viltkraft)
1 ss
Dijonsennep
1 ts
salt
0.5 ts
nykvernet pepper
4 ss
tyttebær
100 g
bacon (kan sløyfes)

Potetmos:

500 g
mandelpotet
1 ts
salt
0.5 ts
hvit pepper
1 litt
kruspersille

Fremgangsmåte

  1. Surr reinskav, renset sopp, fennikel og skivet rødløk i smør. Kommer det ut mye væske, lar du det dampe bort.

  2. Ha i fløte, kraft, sennep og Snøfrisk. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn tyttebærene. Sprøstek bacon i biter og vend det i.

    Tips

    Vil du ha mer smak av sopp? Prøv Snøfrisk® Kantarell.

Potetmos:

  1. Skrell mandelpotetene og kok dem til de er møre, i 20–30 minutter. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom sikt. Du kan eventuelt bruke en stavmikser eller food processor dersom du heller ønsker det.

  2. Pisk inn smør og fløte i den varme potetblandingen og smak til med salt og pepper. Strø litt persille over ved servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Reinskav kan du steke i frossen tilstand, eventuelt halvtine det først.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter