Viltgryte
Enkel•20 min min
Enkel og rask viltgryte med reinskav i en god saus med Crème Fraîche, sjampinjong og tyttebær.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkløk
-
200 gsjampinjong
-
2 ss
-
500 greinskav (eller finnbiff)
-
2 dlvann
-
1 stkbuljongterning
-
3 dl
-
1 tssalt
-
½ tsnykvernet pepper
-
5 stkeinebær
-
100 gtyttebær
-
1 stkbrokkoli
Slik gjør du det
-
1
Skjær løk og sopp i båter og brun det i smør sammen med reinskav. Ha i vann og buljongterning. La det koke i ca. 5 minutter. Spe ut med mer vann hvis sausen blir for tykk.
-
2
Tilsett Crème Fraîche og la det koke opp. Smak til med salt og pepper og noen knuste einebær. Server med tyttebær strødd over.
-
3
Kok brokkolibuketter i 6–8 minutter i lettsaltet vann.