Viltgryte

Viltgryte

Kommentarer 5
  • Enkel
  • 20 min
Enkel og rask viltgryte med reinskav i en god saus med Crème Fraîche, sjampinjong og tyttebær.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk løk
200 g sjampinjong
2 ss TINE Meierismør
500 g reinskav (eller finnbiff)
2 dl vann
1 stk buljongterning
3 dl TINE Crème Fraîche Original
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
5 stk einebær
100 g tyttebær
1 stk brokkoli

Slik gjør du det

    1. Skjær løk og sopp i båter og brun det i smør sammen med reinskav. Ha i vann og buljongterning. La det koke i ca. 5 minutter. Spe ut med mer vann hvis sausen blir for tykk.
    2. Tilsett Crème Fraîche og la det koke opp. Smak til med salt og pepper og noen knuste einebær. Server med tyttebær strødd over.
    3. Kok brokkolibuketter i 6–8 minutter i lettsaltet vann.
Tips!

Reinskav, eller finnbiff, kan stekes i frossen eller halvtint tilstand.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Jan T. Myhre

    4 år siden
    Glimrende gryte. Men smaken kan heves flere hakk, ved å tilfelle en god slump Gudbransdal ost og gulrøtter. Server gjerne rødkål til.. Mmm..!

    Kommenter  (12)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Takk for tips, Jan. Hyggelig å høre at du liker oppskriften :)

      Kommenter  (6)

    • Charlotte

      3 år siden
      Ca. Hvor mye brunost hvis jeg lager gryta til to pers?

      Kommenter  (14)

      • Øyvind , stolt kokk og baker,

        3 år siden
        Hei Charlotte, Jeg bruker bare å smake meg frem. Gryten tar smak med en gang du tilsetter litt, så det går helt fint å gjøre :)

        Kommenter  (0)


  • Charlotte

    7 år siden
    Veldig enkel og veldig god. Jeg fikk mye skryt når jeg serverte denne.

    Kommenter  (13)


Det er mye kjærlighet i god mat