Viltgryte

Viltgryte

7
160
Enkel20 min
Enkel og rask viltgryte med reinskav i en god saus med Crème Fraîche, sjampinjong og tyttebær.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    løk
  • 200 g
    sjampinjong
  • 2 ss
  • 500 g
    reinskav (eller finnbiff)
  • 2 dl
    vann
  • 1 stk
    buljongterning
  • 3 dl
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    nykvernet pepper
  • 5 stk
    einebær
  • 100 g
    tyttebær
  • 1 stk
    brokkoli

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær løk og sopp i båter og brun det i smør sammen med reinskav. Ha i vann og buljongterning. La det koke i ca. 5 minutter. Spe ut med mer vann hvis sausen blir for tykk.

  2. 2

    Tilsett Crème Fraîche og la det koke opp. Smak til med salt og pepper og noen knuste einebær. Server med tyttebær strødd over.

  3. 3

    Kok brokkolibuketter i 6–8 minutter i lettsaltet vann.

Tips

Reinskav, eller finnbiff, kan stekes i frossen eller halvtint tilstand.

Del denne oppskriften: