Reinskavgryte med mandelpotetmos
Reinskavgryte er fint å servere når høstmørket senker seg, eller etter en lang skitur på påskefjellet.
Enkel•35 min•4 personer
Ingredienser
- 500 g reinskav
- 2 stykk sjalottløk
- 2 stykk hvitløksfedd
- 200 g sopp, (gjerne selvplukket)
- 4 stykk einebær
- 1 dl konsentrert kalvefond
- 1 dl rødvin
- 4 dl TINE® Matfløte
- 1 bunt vårløk
- 1 dl finhakket persille
Mandelpotetmos:
- 1 kg mandelpotet
- 4 stykk hvitløksfedd
- 3 dl TINE Lettrømme Økologisk
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 4 ss rørte tyttebær
Slik gjør du
1
Halvtin kjøtt i en halv time. Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk. Del sopp i mindre biter.
2
Brun kjøttet i smør, i små porsjoner. Ha det over i en gryte. Tilsett sjalottløk, hvitløk, sopp og einerbær, og stek i ytterligere 2–3 minutter.
3
Hell over fond og rødvin. La det koke sammen i ca. 1 minutt.
Tilsett fløte og la gryten trekke i ca. 15 minutter.
4
Skjær vårløk i biter. Tilsett vårløk og persille i gryten og smak til med salt og pepper.
Mandelpotetmos:
1
Skjær potet i biter og kok dem uten skall i lettsaltet vann, sammen med hvitløk. Ta vare på kokevannet. Mos potetene og tilsett rømme, salt og pepper. Blir mosen for fast, kan du spe ut med litt av kokevannet.
Server gryten med mandelpotetmos og rørte tyttebær.
TipsReinskav finner du i frysedisken, og den er best å steke når den er halvtint.