Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Lammestek med fløtegratinerte poteter

Middels
2t

Lam og fløtegratinerte poteter går hånd i hånd. Her har vi fylt den saftige lammesteken med hvitløk og rosmarin.

3.6
(468)
Lammestek med fløtegratinerte poteter

Ingredienser

Lammestek

1.5 kg
benfri lammestek
1 ts
salt (ca)
½ ts
pepper (ca)
2 stk
hvitløksfedd
2 kvist
rosmarin
1 stk
rødløk i skiver
3 stk
gulrot i biter
½ stk
sellerirot
¼ stk
kålrot
8 dl
vann
1 terning
kjøttbuljong

Fløtegratinerte poteter

10 stk
potet
1 stk
løk i tynne skiver
½ stk
purre i ringer
3 dl
TINE® Matfløte eller kremfløte
1 ts
salt
¼ ts
nykvernet pepper
½ ts
revet muskat (kan sløyfes)

Rødvinsaus

1 stk
sjalottløk
4 dl
rødvin
3 dl
kraft /lammesky fra steken (ca)
1 ss
brunt sukker
1 stk
laurbærblad
½ ts
salt
¼ ts
pepper
1 ts
soyasaus

Maizenablanding

2 ts
maizena
0.5 dl
vann

Slik gjør du

Lammestek

  1. Tips

    Har du allerede en surret stek, kan du skjær små snitt i kjøttet med en skarp kniv og fyll med hvitløk og rosmarin.
  2. Tips

    La steken hvile i 15 - 30 minutter før den skjæres opp.

Fløtegratinerte poteter:

Rødvinssaus

  1. Tips

    Ønsker du en tykkere saus, kan du spe med litt Maizena rørt ut i kaldt vann.

Tips

Du bør alltid bruke et steketermometer når du tilbereder kjøtt. Da får du steken akkurat slik du ønsker deg. Lammekjøtt er medium når kjernetemperaturen er 67-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C. Husk at temperaturen vil fortsette å stige noe når den er ute av ovnen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter