Lammefrikasse

Lammefrikasse

Kommentarer 11
  • Enkel
  • 120 min
Husmannskost på sitt beste. Herlig lammekjøtt kokt sammen med rotgrønnsaker og servert med fyldig og lys saus.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kg lammekjøtt (med bein)
1 l kokende vann
1 ts salt
250 g gulrøtter (i biter)
250 g persillerøtter (evt. sellerirot, i biter)
1 stk purre (i ringer)
⅖ stk kålrot (i biter)
200 g rensede aspargesbønner
100 g sjampinjong

Lys saus

1 ss TINE Meierismør
2 ss hvetemel
4 dl kraft (fra kjøttet og grønnsakene)
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ ts salt
1 dl hakket persille

Slik gjør du det

    1. Skjær kjøtt i passe store serveringsstykker. Legg stykkene i kokende, saltet vann. La kjøttet småkoke under lokk til det slipper bena og er mørt, ca. 1 ½ time. Bruk lite vann så kraften blir god, men det må dekke hele kjøttet. Skum så kraften blir fin og klar.
    2. Kok gulrot, persillerot, purre, kålrot, aspargesbønner og sjampinjong hele sammen med kjøttet.
    3. Ta opp grønnsakene og skjær dem opp. Ta opp kjøttet og hold det varmt i litt av kraften.
    4. Smelt smør i en kjele. Rør inn mel til blandingen er jevn. Tilsett kjøtt- og rotkraft litt etter litt. Rør til sausen koker mellom hver gang, så den ikke klumper seg. La sausen koke i ca. 5 minutter etter at den er ferdig spedd. Sausen må være fyldig, men ikke for tykk. Smak til med Crème Fraîche og salt. Anrett kjøttstykkene på et fat, legg røtter og grønnsaker over, og hell på sausen. Dryss persille pent over.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Sigrunn

    1 år siden
    Utskriftsalternativ gir ikke noe som egner seg for utskrift.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Sigrunn! Vi håper det har løst seg med utskriftene til nå, vi opplever ingen feil når vi skriver ut hos oss. Kan det være en innstilling på din skriver som må justeres? Om dette oppleves igjen, håper vi du sier ifra til oss så vi kan undersøke dette på nytt :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • John

    3 år siden
    Tidsestimatet på å lage retten er 35 minutter, men kjøttet skal koke i 1 1/2 time...? 😝

    Kommenter  (3)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei John, Det har du helt rett i. Jeg endrer tidsestimatet med en gang. Takk for at du gjorde oss oppmerksom på feilen:) God middag!

      Kommenter  (0)


  • Janne

    3 år siden
    har du campinjong i denne retten, slik bildet viser?

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Janne, Se der ja, selv vi kan gjøre feil. Du kan fint bruke noen hundre gram med champinjong i gryten. Vi skal få det inn i oppskriften :) Takk for tilbakemeldingen.

      Kommenter  (0)


  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    En lettlest og god oppskrift på frikasse.Den fikk en nydelig farge og ble utrolig god. P.S. Dere har så flotte oppskrifter på lammekjøtt. Jeg har nå laget seks ulike middager med lam, alle var like gode. Terningkast 6 for Tine.

    Kommenter  (11)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Takker og bukker!

      Kommenter  (2)


  • randi tostrup

    7 år siden
    hei..det kan vel ikke ha noe å si at en skjærer opp grønnsakene på forhånd..har alltid gjort det slik, men da har jeg lagt i grønnsakene siste halve timen.

    Kommenter  (24)


  • sindre

    7 år siden
    vær nøye med å vaske purren, skal den være i hele ringer, må disse skilles. det er alltid litt jord og sand mellom lagene i purren. og forøvrig blir det en meget god frikasse med bare purre og gulerøtter.mcydk

    Kommenter  (2)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Takk for et godt tips, Sindre! Ja, det er viktig at alle grønnsaker man bruker i matlaging vaskes godt på forhånd. Dette er særlig viktig for gravide.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat