Lammefrikasse

Lammefrikasse

12
  • Enkel
  • 120 min
Husmannskost på sitt beste. Herlig lammekjøtt kokt sammen med rotgrønnsaker og servert med fyldig og lys saus.

Ingredienser

1 kg lammekjøtt (med bein)
1 l kokende vann
1 ts salt
250 g gulrøtter (i biter)
250 g persillerøtter (evt. sellerirot, i biter)
1 stk purre (i ringer)
⅖ stk kålrot (i biter)
200 g rensede aspargesbønner
100 g sjampinjong

Lys saus

1 ss TINE Meierismør
2 ss hvetemel
4 dl kraft (fra kjøttet og grønnsakene)
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ ts salt
1 dl hakket persille

Slik gjør du det

    1. Skjær kjøtt i passe store serveringsstykker. Legg stykkene i kokende, saltet vann. La kjøttet småkoke under lokk til det slipper bena og er mørt, ca. 1 ½ time. Bruk lite vann så kraften blir god, men det må dekke hele kjøttet. Skum så kraften blir fin og klar.
    2. Kok gulrot, persillerot, purre, kålrot, aspargesbønner og sjampinjong hele sammen med kjøttet.
    3. Ta opp grønnsakene og skjær dem opp. Ta opp kjøttet og hold det varmt i litt av kraften.
    4. Smelt smør i en kjele. Rør inn mel til blandingen er jevn. Tilsett kjøtt- og rotkraft litt etter litt. Rør til sausen koker mellom hver gang, så den ikke klumper seg. La sausen koke i ca. 5 minutter etter at den er ferdig spedd. Sausen må være fyldig, men ikke for tykk. Smak til med Crème Fraîche og salt. Anrett kjøttstykkene på et fat, legg røtter og grønnsaker over, og hell på sausen. Dryss persille pent over.

Kommentarer

  • Sigrunn

    2 år siden
    Utskriftsalternativ gir ikke noe som egner seg for utskrift.

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Sigrunn! Vi håper det har løst seg med utskriftene til nå, vi opplever ingen feil når vi skriver ut hos oss. Kan det være en innstilling på din skriver som må justeres? Om dette oppleves igjen, håper vi du sier ifra til oss så vi kan undersøke dette på nytt :) God matlaging!

       (0)

      • Inhunn

        2 måneder siden
        Sjekk ut min matblogg. Utskriftene fungerer utmerket. https://ingunns.no

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat