Lammegryte

Lammegryte

Kommentarer 17
  • Enkel
  • 45 min
Denne herlige lammegryten er spekket med gode smaker som tar deg rett til landene rundt Middelhavet.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 kg lammestek (ferdig utbenet)
3 stk løk
2 stk hvitløksfedd
4 stk paprika
1 stk aubergine
8 stk tomater
2 ss TINE Meierismør
4 ss tomatpuré
1 ss frisk oregano (eller basilikum)
3 stk hønse - eller grønnsakbuljongterninger
3 dl TINE Matfløte
1 ss krydderurt

Slik gjør du det

    1. Skjær kjøtt i biter. Rens og hakk løk, hvitløk og paprika. Skjær aubergine og tomat i biter.
    2. Brun kjøtt i smør i en stekepanne i ca. 2 minutter. Ha stekt kjøtt og stekesjy over i en stor gryte.
    3. Fres løk, hvitløk og paprika raskt. Legg løk, hvitløk, paprika, aubergine og tomat i gryta. Tilsett tomatpuré, oregano, buljongterning og fløte. La det hele koke på svak varme i ca. 30 min.
    4. Pynt med friske krydderuerter ved servering.
Tips!

Poteter eller store hvite bønner er godt tilbehør

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Tonje

    2 måneder siden
    skal det vær vann oppi? ser det står 2 buljonger i 1 liter vann.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Tonje,

      Det skal være 1 liter vann i oppskriften som det blandes ut 2 buljongterninger i :)

      Kommenter  (0)


  • kristin

    3 år siden
    Hei Kan denne lammegryte serveres med godt brød som tilbehør? Eller må det være poteter til? Høres god ut.

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kristin, Denne gryten kan fint servers med brød til, eller potet/ris dersom man er veldig sulten. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • jan næss

    3 år siden
    hvorfor skiller fløta seg? fikk små hvite flekker i hele gryta. jeg fulgte oppskriften til pungt og prikke bortset jeg glemt å kjøpe løk, men det skal da ikke ha noe å si.elelr?

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Jan, Matfløten skal Normalt tåle litt koking, men dersom den nærmere seg slutten på holdbarhetsdatoen, så kan den skille seg. Men det er helt ufarlig men påvirker selvsagt fargen på gryten. Du kan også forsøke Creme Fraiche i slike gryter :)

      Kommenter  (0)


  • Kikki

    4 år siden
    Skal en ikke bruke noe av stekekraften fra kjøttet? Nå synes jeg gryten blir noe tørr.

    Kommenter  (4)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Kikki I trinn nummer to skal man egentlig ha kjøtt og steikesjy over i gryta. Dette skal jeg spesifisere bedre i oppskriften med en gang. Takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (1)


  • Anne-Marie

    4 år siden
    Når det står "rens løk" og "fres løk"; er det hvitløken dere mener da, eller skal det være vanlig løk i tillegg?

    Kommenter  (13)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Anne-Marie, Her har løken falt ut av oppskriften, det retter jeg opp i med en gang. Takk for at du gjorde oppmerksom på feilen:)

      Kommenter  (0)


  • Ann-Christin

    4 år siden
    Denne har jeg tenkt å prøve ut, den ser veeldig god ut. :-) Lurer på om den egner seg til å lage dagen før. Er den like god om den står over natta?

    Kommenter  (0)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      4 år siden
      Hei Ann-Christin. Slike gryter kan med hell lages dagen før. Sørg for at den er avkjølt før du setter den i kjøleskapet. God middag!

      Kommenter  (2)


  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    Denne lammegryten burde alle prøve. Den er lettlaget og smaker bare helt utrolig godt.

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Wenche, Så hyggelig å høre at gryten falt i smak.

      Kommenter  (0)


  • Siri

    6 år siden
    Denne lammegryten har jeg fått hos venner, og den er kjempegod!

    Kommenter  (3)


  • Inger M.Roppen

    7 år siden
    Jeg fikk umiddelbart lyst til å prøve denne oppskriften. Fikk vann i munnen da jeg leste den. Men har ikke tid i dag. Må vente til søndag! Synest nok at 45 minutt er litt kort tid til tilbereding! Tror det kan bli veldig godt med store hvite bønner som tilbehør.

    Kommenter  (0)

    • anne grethe gullaksen

      4 år siden
      Synest gryten var veldig god.Lurte bare på om matfløten skal koke med hele tiden eller tilsettes på slutten.Virket som det brast litt.

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat