Lammegryte

Lammegryte

25
115
Enkel45 min
Denne herlige lammegryten er spekket med gode smaker som tar deg rett til landene rundt Middelhavet.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 kg
    lammestek (ferdig utbenet)
  • 3 stk
    løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 4 stk
    paprika
  • 1 stk
    aubergine
  • 8 stk
    tomater
  • 2 ss
  • 4 ss
    tomatpuré
  • 1 ss
    frisk oregano (eller basilikum)
  • 3 stk
    hønse - eller grønnsaksbuljongterninger
  • 3 dl
  • 1 ss
    krydderurt

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær kjøtt i biter. Rens og hakk løk, hvitløk og paprika. Skjær aubergine og tomat i biter.

  2. 2

    Brun kjøtt i smør i en stekepanne i ca. 2 minutter. Ha stekt kjøtt og stekesjy over i en stor gryte.

  3. 3

    Fres løk, hvitløk og paprika raskt. Legg løk, hvitløk, paprika, aubergine og tomat i gryta. Tilsett tomatpuré, oregano, buljongterning og fløte. La det hele koke på svak varme i ca. 30 min.

  4. 4

    Pynt med friske krydderuerter ved servering.

Tips

Poteter eller store hvite bønner er godt tilbehør

Del denne oppskriften: