Lammegryte
Enkel•45 min min
Denne herlige lammegryten er spekket med gode smaker som tar deg rett til landene rundt Middelhavet.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 kglammestek (ferdig utbenet)
-
3 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
4 stkpaprika
-
1 stkaubergine
-
8 stktomater
-
2 ss
-
4 sstomatpuré
-
1 ssfrisk oregano/mynte (eller basilikum)
-
3 stkhønse - eller grønnsaksbuljongterninger
-
3 dl
-
1 sskrydderurt
Slik gjør du det
-
1
Skjær kjøtt i biter. Rens og hakk løk, hvitløk og paprika. Skjær aubergine og tomat i biter.
-
2
Brun kjøtt i smør i en stekepanne i ca. 2 minutter. Ha stekt kjøtt og stekesjy over i en stor gryte.
-
3
Fres løk, hvitløk og paprika raskt. Legg løk, hvitløk, paprika, aubergine og tomat i gryta. Tilsett tomatpuré, oregano, buljongterning og fløte. La det hele koke på svak varme i ca. 30 min.
-
4
Pynt med friske krydderuerter ved servering.