Lammegryte

Lammegryte

20
  • Enkel
  • 45 min
Denne herlige lammegryten er spekket med gode smaker som tar deg rett til landene rundt Middelhavet.

Ingredienser

1 kg lammestek (ferdig utbenet)
3 stk løk
2 stk hvitløksfedd
4 stk paprika
1 stk aubergine
8 stk tomater
2 ss TINE Meierismør
4 ss tomatpuré
1 ss frisk oregano (eller basilikum)
3 stk hønse - eller grønnsaksbuljongterninger
3 dl TINE Matfløte
1 ss krydderurt

Slik gjør du det

    1. Skjær kjøtt i biter. Rens og hakk løk, hvitløk og paprika. Skjær aubergine og tomat i biter.
    2. Brun kjøtt i smør i en stekepanne i ca. 2 minutter. Ha stekt kjøtt og stekesjy over i en stor gryte.
    3. Fres løk, hvitløk og paprika raskt. Legg løk, hvitløk, paprika, aubergine og tomat i gryta. Tilsett tomatpuré, oregano, buljongterning og fløte. La det hele koke på svak varme i ca. 30 min.
    4. Pynt med friske krydderuerter ved servering.
Tips!

Poteter eller store hvite bønner er godt tilbehør

Kommentarer

  • Lilla

    6 måneder siden
    Jeg skal lage denne for å bruke opp noe lammestek fra fryseren, men må improvisere litt, for auberginer var visst ikke greia i butikkene nå her jeg bor. På Rema hadde de noen altfor overmodne og begynnende råtne, på Kiwi hadde de en veldig råtten... Fristet ikke! Dro med hjem en squash og purre istedet.

     (0)


  • harald

    6 måneder siden
    Ikke vann til buljongen? Ikke salt og pepper?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Harald,

      Det skal ikke vann til buljongen i denne oppskriften :) Terningene løser seg opp i gryten med fløten. Smak alltid til med salt og pepper på slutten av matlagingen. Lykke til!

       (0)


  • Tonje

    8 måneder siden
    skal det vær vann oppi? ser det står 2 buljonger i 1 liter vann.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Tonje,

      Det skal være 1 liter vann i oppskriften som det blandes ut 2 buljongterninger i :)

       (0)


  • kristin

    4 år siden
    Hei Kan denne lammegryte serveres med godt brød som tilbehør? Eller må det være poteter til? Høres god ut.

     (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Kristin, Denne gryten kan fint servers med brød til, eller potet/ris dersom man er veldig sulten. Lykke til :)

       (0)


  • jan næss

    4 år siden
    hvorfor skiller fløta seg? fikk små hvite flekker i hele gryta. jeg fulgte oppskriften til pungt og prikke bortset jeg glemt å kjøpe løk, men det skal da ikke ha noe å si.elelr?

     (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Jan, Matfløten skal Normalt tåle litt koking, men dersom den nærmere seg slutten på holdbarhetsdatoen, så kan den skille seg. Men det er helt ufarlig men påvirker selvsagt fargen på gryten. Du kan også forsøke Creme Fraiche i slike gryter :)

       (0)


  • Kikki

    5 år siden
    Skal en ikke bruke noe av stekekraften fra kjøttet? Nå synes jeg gryten blir noe tørr.

     (4)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Kikki I trinn nummer to skal man egentlig ha kjøtt og steikesjy over i gryta. Dette skal jeg spesifisere bedre i oppskriften med en gang. Takk for tilbakemeldingen :)

       (1)


  • Anne-Marie

    5 år siden
    Når det står "rens løk" og "fres løk"; er det hvitløken dere mener da, eller skal det være vanlig løk i tillegg?

     (13)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Anne-Marie, Her har løken falt ut av oppskriften, det retter jeg opp i med en gang. Takk for at du gjorde oppmerksom på feilen:)

       (0)


  • Ann-Christin

    5 år siden
    Denne har jeg tenkt å prøve ut, den ser veeldig god ut. :-) Lurer på om den egner seg til å lage dagen før. Er den like god om den står over natta?

     (0)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Ann-Christin. Slike gryter kan med hell lages dagen før. Sørg for at den er avkjølt før du setter den i kjøleskapet. God middag!

       (2)


  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    Denne lammegryten burde alle prøve. Den er lettlaget og smaker bare helt utrolig godt.

     (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Wenche, Så hyggelig å høre at gryten falt i smak.

       (0)


  • Siri

    7 år siden
    Denne lammegryten har jeg fått hos venner, og den er kjempegod!

     (3)


Det er mye kjærlighet i god mat