Lammegryte

Lammegryte

24
  • Enkel
  • 45 min
Denne herlige lammegryten er spekket med gode smaker som tar deg rett til landene rundt Middelhavet.

Ingredienser

1 kg lammestek (ferdig utbenet)
3 stk løk
2 stk hvitløksfedd
4 stk paprika
1 stk aubergine
8 stk tomater
2 ss TINE Meierismør
4 ss tomatpuré
1 ss frisk oregano (eller basilikum)
3 stk hønse - eller grønnsaksbuljongterninger
3 dl TINE Matfløte
1 ss krydderurt

Slik gjør du det

    1. Skjær kjøtt i biter. Rens og hakk løk, hvitløk og paprika. Skjær aubergine og tomat i biter.
    2. Brun kjøtt i smør i en stekepanne i ca. 2 minutter. Ha stekt kjøtt og stekesjy over i en stor gryte.
    3. Fres løk, hvitløk og paprika raskt. Legg løk, hvitløk, paprika, aubergine og tomat i gryta. Tilsett tomatpuré, oregano, buljongterning og fløte. La det hele koke på svak varme i ca. 30 min.
    4. Pynt med friske krydderuerter ved servering.
Tips

Poteter eller store hvite bønner er godt tilbehør

Kommentarer

  • Mariann.

    2 måneder siden
    Skal det være vann i gryten, og kan en bruke bokstomater?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Du kan bruke boksetomater, Marianne!

      Du kan spe på med vann på slutten om du syns det trengs. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat