Ryper med mormors saus

Ryper med mormors saus

Kommentarer 0
  • Middels
  • 60 min
Som tradisjonell julemiddag, til høstselskap med venner, eller kanskje er det rypejegeren selv som steller i stand til festmåltid?

Ingredienser

Antall porsjoner

Stekt rype:

4 stk brystfileter av ryper
4 ss TINE Meierismør (til steking)

Saus:

2 ½ dl TINE Seterrømme
5 ss hvetemel
4 dl innkokt kraft (av rypeskroget)
1 beger Snøfrisk® Naturell
2 ts salt
1 ts nykvernet pepper

Tilbehør:

1 stk rødløk

Slik gjør du det

    1. Skjær brystfiletene pent ut.
    2. Legg rypeskrogene i en kjele og hell over vann så rypene er helt dekket. Kok opp og la det småkoke i ca. 45 minutter. Skum godt og ta ut skrogene. La sjyen koke inn til ca. 4 dl.
    3. Lag jevning av rømme og mel og rør inn i den kokende kraften. La osten smelte i og smak til med salt og pepper.
    4. La rypebrystene steke raskt i smør på panne. Legg dem i sausen og la dem trekke videre ca. 10 minutter.
    5. Stek løk i pannen til den er blank, 3–4 minutter. Server rypene med kokte poteter eller potetmoskrustader og løk.
Tips!

Man kan tilberede rype og skogsfugl på to måter: enten bevarer du smaken i selve kjøttet, med kort steketid og varmebehandling, eller du overfører smaken til kraft og saus med lengre varmebehandling.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat