Ryper med mormors saus

Ryper med mormors saus

3
47
Middels60 min
Som tradisjonell julemiddag, til høstselskap med venner, eller kanskje er det rypejegeren selv som steller i stand til festmåltid?

Ingredienser

Antall porsjoner

Stekt rype:

Saus:

Tilbehør:

  • 1 stk
    rødløk

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær brystfiletene pent ut.

  2. 2

    Legg rypeskrogene i en kjele og hell over vann så rypene er helt dekket. Kok opp og la det småkoke i ca. 45 minutter. Skum godt og ta ut skrogene. La sjyen koke inn til ca. 4 dl.

  3. 3

    Lag jevning av rømme og mel og rør inn i den kokende kraften. La osten smelte i og smak til med salt og pepper.

  4. 4

    La rypebrystene steke raskt i smør på panne. Legg dem i sausen og la dem trekke videre ca. 10 minutter.

  5. 5

    Stek løk i pannen til den er blank, 3–4 minutter. Server rypene med kokte poteter eller potetmoskrustader og løk.

Tips

Man kan tilberede rype og skogsfugl på to måter: enten bevarer du smaken i selve kjøttet, med kort steketid og varmebehandling, eller du overfører smaken til kraft og saus med lengre varmebehandling.

Del denne oppskriften: