Ryper med mormors saus

(32)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Som tradisjonell julemiddag, til høstselskap med venner, eller kanskje er det rypejegeren selv som steller i stand til festmåltid?

Antall porsjoner

Ingredienser

Stekt rype:

4 stkbrystfileter av ryper
4 ssTINE Meierismør (til steking)

Saus:

2 ½ dlTINE Seterrømme
5 sshvetemel
4 dlinnkokt kraft (av rypeskroget)
1 begerSnøfrisk® Naturell
2 tssalt
1 tsnykvernet pepper

Tilbehør:

1 stkrødløk

Slik gjør du det

    1. Skjær brystfiletene pent ut.
    2. Legg rypeskrogene i en kjele og hell over vann så rypene er helt dekket. Kok opp og la det småkoke i ca. 45 minutter. Skum godt og ta ut skrogene. La sjyen koke inn til ca. 4 dl.
    3. Lag jevning av rømme og mel og rør inn i den kokende kraften. La osten smelte i og smak til med salt og pepper.
    4. La rypebrystene steke raskt i smør på panne. Legg dem i sausen og la dem trekke videre ca. 10 minutter.
    5. Stek løk i pannen til den er blank, 3–4 minutter. Server rypene med kokte poteter eller potetmoskrustader og løk.

Tips:

Man kan tilberede rype og skogsfugl på to måter: enten bevarer du smaken i selve kjøttet, med kort steketid og varmebehandling, eller du overfører smaken til kraft og saus med lengre varmebehandling.

Kommentarer

  Legg til kommentar