
Ryper med mormors saus
Som tradisjonell julemiddag, til høstselskap med venner, eller kanskje er det rypejegeren selv som steller i stand til festmåltid?

Ingredienser
Antall porsjoner
Saus:
Tilbehør:
Fremgangsmåte
- 1
Skjær brystfiletene pent ut.
- 2
Legg rypeskrogene i en kjele og hell over vann så rypene er helt dekket. Kok opp og la det småkoke i ca. 45 minutter. Skum godt og ta ut skrogene. La sjyen koke inn til ca. 4 dl.
- 3
Lag jevning av rømme og mel og rør inn i den kokende kraften. La osten smelte i og smak til med salt og pepper.
- 4
La rypebrystene steke raskt i smør på panne. Legg dem i sausen og la dem trekke videre ca. 10 minutter.
- 5
Stek løk i pannen til den er blank, 3–4 minutter. Server rypene med kokte poteter eller potetmoskrustader og løk.
Tips
Man kan tilberede rype og skogsfugl på to måter: enten bevarer du smaken i selve kjøttet, med kort steketid og varmebehandling, eller du overfører smaken til kraft og saus med lengre varmebehandling.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


