Ryper med mormors saus
Middels•60 min min
Som tradisjonell julemiddag, til høstselskap med venner, eller kanskje er det rypejegeren selv som steller i stand til festmåltid?
Ingredienser
Antall porsjoner
Stekt rype:
-
4 stkbrystfileter av ryper
-
4 ssTINE® Meierismør (til steking)
Saus:
-
2 ½ dl
-
5 sshvetemel
-
4 dlinnkokt kraft (av rypeskroget)
-
1 beger
-
2 tssalt
-
1 tsnykvernet pepper
Tilbehør:
-
1 stkrødløk
Slik gjør du det
-
1
Skjær brystfiletene pent ut.
-
2
Legg rypeskrogene i en kjele og hell over vann så rypene er helt dekket. Kok opp og la det småkoke i ca. 45 minutter. Skum godt og ta ut skrogene. La sjyen koke inn til ca. 4 dl.
-
3
Lag jevning av rømme og mel og rør inn i den kokende kraften. La osten smelte i og smak til med salt og pepper.
-
4
La rypebrystene steke raskt i smør på panne. Legg dem i sausen og la dem trekke videre ca. 10 minutter.
-
5
Stek løk i pannen til den er blank, 3–4 minutter. Server rypene med kokte poteter eller potetmoskrustader og løk.