Rype i fløtesaus med russiske erter
Middels
2t
Høstens fineste eventyr er en skikkelig god og vill rypemiddag. Her kokes rypene i kraft og fløte, så det er bare å sette hele gryta på bordet og nyte!
3.7
(24)

Porsjoner
4
4 stk
rype
1 ts
salt
½ ts
pepper
50 g
TINE® Meierismør, til steking
5 dl
viltkraft
3 dl
1 ss
hele pepperkorn
10 stk
einebær
1 stk
laurbærblad
2 ss
ripsgelé
500 g
mandelpotet
Russiske erter
1.5 dl
russiske erter
2 dl
vann
½ ts
salt
2 ss
1 ss
persille, grovhakket
2 ss
portvin
Slik gjør du
Tips
Russiske erter, tørkede erter tilsatt brunt sukker og krydder, er en del av norsk matkultur og klassisk tilbehør til ryper. Du kan også servere grønne erter til i stedet.
Russiske erter
Glasert rosenkål
Trykk for å vurdere oppskriften





