Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Rype i fløtesaus med russiske erter

Middels
2t

Høstens fineste eventyr er en skikkelig god og vill rypemiddag. Her kokes rypene i kraft og fløte, så det er bare å sette hele gryta på bordet og nyte!

3.7
(24)
Rype i fløtesaus med russiske erter

porsjoner

4

4 stk
rype
1 ts
salt
½ ts
pepper
50 g
TINE® Meierismør, til steking
5 dl
viltkraft
1 ss
hele pepperkorn
10 stk
einebær
1 stk
laurbærblad
2 ss
ripsgelé
500 g
mandelpotet

Russiske erter

1.5 dl
russiske erter
2 dl
vann
½ ts
salt
1 ss
persille, grovhakket
2 ss
portvin

Glasert rosenkål

400 g
rosenkål
2 ss
sukker
½ ts
salt

Slik gjør du

  1. Tips

    Russiske erter, tørkede erter tilsatt brunt sukker og krydder, er en del av norsk matkultur og klassisk tilbehør til ryper. Du kan også servere grønne erter til i stedet.

Russiske erter

Glasert rosenkål

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter