Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Elggryte

Enkel
1t 30min

Denne deilige, klassiske høstgryta er en perfekt måte å bruke opp rester av elgkjøtt på. Med bacon, gode krydder og fløte, får du den perfekte smaken!

3.7
(464)
Elggryte

porsjoner

4

800 g
renskåret elgkjøtt
200 g
bacon
2 stk
laurbærblad
1 stk
nellikspiker
2 ts
tørket timian
8 dl
viltkraft
12 stk
sjampinjong
3 stk
gulrot
½ stk
sellerirot
½ ts
salt
½ ts
pepper

Potetmos

500 g
potet
½ ts
salt
½ ts
pepper

Slik gjør du

  1. Tips

    Ønsker du en enda fyldigere kraft kan du jevne den med litt maisenna og smake til med litt brunost.

Tips

Er du så heldig å ha kraftbein av elg, kan du lage din egen kraft. Om ikke så finnes det viltfond eller -kraft å få kjøpt i butikken. Sørg for å eventuelt blande ut konsentrert kraft etter anvisning på flasken. Det er også lurt å droppe salt i oppskriften og heller smake seg fram til slutt da ferdigkjøpt kraft kan være ganske salte. Du kan også bruke vann i stedet for kraft.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter