Elggryte
Enkel•90 min min
Denne deilige, klassiske høstgryta er en perfekt måte å bruke opp rester av elgkjøtt på. Med bacon, gode krydder og fløte, får du den perfekte smaken!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 grenskåret elgkjøtt
-
200 gbacon
-
2 ss
-
2 stklaurbærblader
-
1 stknellikspiker
-
2 tstørket timian
-
8 dlviltkraft
-
12 stksjampinjong
-
3 stkgulrøtter
-
½ stksellerirot
-
3 dl
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Potetmos
-
500 gpoteter
-
5 ss
-
1 dl
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Del kjøtt i grove terninger, grovhakk bacon og fres i en gryte med smør til godt brunet.
-
2
Tilsett laurbærblad, nellik, timian og kraft, og kok opp. Kraften skal dekke kjøttet, så spe eventuelt med litt vann. La småkoke på svak varme under lokk i 45 minutter.
-
3
Del sjampinjong i to og gulrot og sellerirot i terninger. Ha i gryten med fløte og småkok uten lokk i 30 minutter.
-
4
Kok potet mørt i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos med smør, fløte, salt og pepper. Smak til elggryten med salt og pepper.
Tips
Ønsker du en enda fyldigere kraft kan du jevne den med litt maisenna og smake til med litt brunost.