Skip to main content

Elggryte

Enkel
1t 30min

Denne deilige, klassiske høstgryta er en perfekt måte å bruke opp rester av elgkjøtt på. Med bacon, gode krydder og fløte, får du den perfekte smaken!

3.7
(441)
Next ImageElggryte

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g
renskåret elgkjøtt
200 g
bacon
2 stk
laurbærblad
1 stk
nellikspiker
2 ts
tørket timian
8 dl
viltkraft
12 stk
sjampinjong
3 stk
gulrot
0.5 stk
sellerirot
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper

Potetmos

500 g
potet
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Del kjøtt i grove terninger, grovhakk bacon og fres i en gryte med smør til godt brunet.

  2. Tilsett laurbærblad, nellik, timian og kraft, og kok opp. Kraften skal dekke kjøttet, så spe eventuelt med litt vann. La småkoke på svak varme under lokk i 45 minutter.

  3. Del sjampinjong i to og gulrot og sellerirot i terninger. Ha i gryten med fløte og småkok uten lokk i 30 minutter.

  4. Kok potet mørt i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos med smør, fløte, salt og pepper. Smak til elggryten med salt og pepper.

    Tips

    Ønsker du en enda fyldigere kraft kan du jevne den med litt maisenna og smake til med litt brunost.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Er du så heldig å ha kraftbein av elg, kan du lage din egen kraft. Om ikke så finnes det viltfond eller -kraft å få kjøpt i butikken. Sørg for å eventuelt blande ut konsentrert kraft etter anvisning på flasken. Det er også lurt å droppe salt i oppskriften og heller smake seg fram til slutt da ferdigkjøpt kraft kan være ganske salte. Du kan også bruke vann i stedet for kraft.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter