Reinskav-gryte
Enkel•30 min min
Dette er en vanvittig god viltgryte med reinskav, også kalt "finnbiffgryte", kremet og smaksrik!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
-
500 gfrossen reinskav
-
150 gbacon , i terninger
-
250 gfrisk sjampinjong , i båter
-
2 dlvann
-
3 dl
-
1 dl
-
3 skiver
-
5 stkeinebær , knuste
-
½ tstørket timian
-
1 tssalt
-
½ tspepper
Potetmos
-
10 stkpoteter
-
3 dl
-
2 ss
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
¼ tsmuskatnøtt , revet
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør i en gryte. Brun frossen reinskav, bacon og sopp raskt på sterk varme i gryta.
-
2
Tilsett vann og la det koke opp. La retten trekke i 10 minutter.
-
3
Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian, og la det trekke i fem minutter. Smak til med salt og pepper.
Potetmos:
-
4
Skrell og del potetene i terninger. Kok potetene møre, ca. 15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.