Skip to main content

Reinskav-gryte

Enkel
30min

Dette er en vanvittig god viltgryte med reinskav, også kalt "finnbiffgryte", kremet og smaksrik!

3.8
(396)
Next ImageReinskav-gryte

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ss
TINE® Meierismør til steking
500 g
frossen reinskav
150 g
bacon, i terninger
250 g
frisk sjampinjong, i båter
2 dl
vann
5 stk
einebær, knuste
0.5 ts
tørket timian
1 ts
salt
0.5 ts
pepper

Potetmos

10 stk
potet
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
0.25 ts
muskatnøtt, revet

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en gryte. Brun frossen reinskav, bacon og sopp raskt på sterk varme i gryta.

  2. Tilsett vann og la det koke opp. La retten trekke i 10 minutter.

  3. Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian, og la det trekke i fem minutter. Smak til med salt og pepper.

Potetmos:

  1. Skrell og del potetene i terninger. Kok potetene møre, ca. 15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server gjerne retten med kokt brokkoli hvis du ønsker mer grønnsaker til måltidet.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter