Håndkle og blad
Biff Stroganoff
(167167)

Biff Stroganoff

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne gryteretten er kanskje Russlands mest berømte matrett. Server med hjemmelaget potetstappe.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Biff Stroganoff:

700 grenskåret kokekjøtt av storfe
3 ssTINE Meierismør
1 tssalt
¼ tsnykvernet pepper
1 dlvann
2 stkløk
2 dlkjøttbuljong (med stekesjy)
2 tssoyasaus
1 sssennep
1 tstørket timian
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 sshvetemel

Potetmos:

10 stkpoteter
3 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ssTINE Meierismør
½ tssalt
½ tspepper
¼ tsmuskatnøtt, revet (kan sløyfes)
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skjær kjøtt i strimler og stek raskt i smør i en stekepanne. Ha på salt og pepper og legg på en tallerken. Hell vann i stekepannen og kok opp, og sett så denne stekesjyen til side.
      Blått hjerte
      Tips!

      Skal du slå på stortromma, er entrecôte kanskje det aller beste kjøttet til denne gryten.

    2. Brun løk lett uten at den får farge. Bland løk og kjøtt i en gryte. Tilsett buljong og stekesjy. Tilsett soya, sennep, timian og crème fraîche blandet med hvetemel. La det trekke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
    1. Skrell og del potet i terninger. Kok potetene møre, ca. 10–15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.
      Blått hjerte
      Tips!

      Det er også godt med kokte gulerøtter ved siden av.

Blått hjerte
Tips!

Du må gjerne bytte ut crème fraîche med samme mengde rømme.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat