Oppskrift på Biff Stroganoff
6

Biff Stroganoff

(129)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne gryteretten er kanskje Russlands mest berømte matrett. Server med hjemmelaget potetstappe.

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Biff Stroganoff:

700 grenskåret kokekjøtt av storfe
3 ssTINE Meierismør
1 tssalt
¼ tsnykvernet pepper
1 dlvann
2 stkløk
2 dlkjøttbuljong (med stekesjy)
2 tssoyasaus
1 sssennep
1 tstørket timian
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 sshvetemel

Potetmos:

10 stkpoteter
3 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ssTINE Meierismør
½ tssalt
½ tspepper
¼ tsmuskatnøtt, revet (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  • Biff Stroganoff:

    1. Skjær kjøtt i strimler og stek raskt i smør i en stekepanne. Ha på salt og pepper og legg på en tallerken. Hell vann i stekepannen og kok opp, og sett så denne stekesjyen til side.

      Tips:

      Skal du slå på stortromma, er entrecôte kanskje det aller beste kjøttet til denne gryten.

    2. Brun løk lett uten at den får farge. Bland løk og kjøtt i en gryte. Tilsett buljong og stekesjy. Tilsett soya, sennep, timian og crème fraîche blandet med hvetemel. La det trekke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Potetmos:

    1. Skrell og del potet i terninger. Kok potetene møre, ca. 10–15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.

      Tips:

      Det er også godt med kokte gulerøtter ved siden av.

Tips:

Du må gjerne bytte ut crème fraîche med samme mengde rømme.

Kommentarer