Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 20 min
Denne gryteretten er kanskje Russlands mest berømte matrett. Server med hjemmelaget potetstappe.

Ingredienser

Antall porsjoner

Biff Stroganoff:

700 g renskåret kokekjøtt av storfe
3 ss TINE Meierismør
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
1 dl vann
2 stk løk
2 dl kjøttbuljong (med stekesjy)
2 ts soyasaus
1 ss sennep
1 ts tørket timian
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 ss hvetemel

Potetmos:

10 stk poteter
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ss TINE Meierismør
½ ts salt
½ ts pepper
¼ ts muskatnøtt , revet (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Skjær kjøtt i strimler og stek raskt i smør i en stekepanne. Ha på salt og pepper og legg på en tallerken. Hell vann i stekepannen og kok opp, og sett så denne stekesjyen til side.
      Tips!

      Skal du slå på stortromma, er entrecôte kanskje det aller beste kjøttet til denne gryten.

    2. Brun løk lett uten at den får farge. Bland løk og kjøtt i en gryte. Tilsett buljong og stekesjy. Tilsett soya, sennep, timian og crème fraîche blandet med hvetemel. La det trekke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  1. Potetmos:

    1. Skrell og del potet i terninger. Kok potetene møre, ca. 10–15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.
      Tips!

      Det er også godt med kokte gulerøtter ved siden av.

Tips!

Du må gjerne bytte ut crème fraîche med samme mengde rømme.

Kommentar

Kommentarer

  • Malin

    8 måneder siden
    Det står 2 dl kjøttbuljong med stekesjy, er det da 1 dl kjøttbuljong og 1 dl stekesjy, eller 2 dl kjøttbuljong og 1 dl stekesjy?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Malin,

      Det vil si stekesjy og kjøttbuljong som til sammen utgjør 2 dl. Så om du får 1 dl stekesjy må du suplere med 1 dl kjøttbuljong :)

      Lykke til og god matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Steinar

    2 år siden
    Ikke tomatpure?

    Kommenter  (0)


  • Steinar

    2 år siden
    Ikke tomatpure?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Steinar, I denne oppskriften er det ikke tomatpure :) God matlaging!

      Kommenter  (1)


  • Dagfinn Stensvik

    3 år siden
    2 dl. Hvetemel i potetmosen? Er det riktig? Blir resultatet en eller annen russisk spesialitet?

    Kommenter  (0)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      3 år siden
      Hei Dagfinn, Her har det skjedd en feil hos oss. Takk for at du gjør oss oppmerksomme på dette. Vi retter opp i oppskriften.

      Kommenter  (7)


  • Påsan

    4 år siden
    Fin oppskrift, men timian i denne retten er galskap - og frarådes på det sterkeste. - Påsan, snart 30

    Kommenter  (77)


Det er mye kjærlighet i god mat