Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

20
193
Enkel20 min
Denne gryteretten er kanskje Russlands mest berømte matrett. Server med hjemmelaget potetstappe.

Ingredienser

Antall porsjoner

Biff Stroganoff:

  • 700 g
    renskåret kokekjøtt av storfe
  • 3 ss
  • 1 ts
    salt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper
  • 1 dl
    vann
  • 2 stk
    løk
  • 2 dl
    kjøttbuljong (med stekesjy)
  • 2 ts
    soyasaus
  • 1 ss
    sennep
  • 1 ts
    tørket timian
  • 2 dl
  • 2 ss
    hvetemel

Potetmos:

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær kjøtt i strimler og stek raskt i smør i en stekepanne. Ha på salt og pepper og legg på en tallerken. Hell vann i stekepannen og kok opp, og sett så denne stekesjyen til side.

    Tips

    Skal du slå på stortromma, er entrecôte kanskje det aller beste kjøttet til denne gryten.

  2. 2

    Brun løk lett uten at den får farge. Bland løk og kjøtt i en gryte. Tilsett buljong og stekesjy. Tilsett soya, sennep, timian og crème fraîche blandet med hvetemel. La det trekke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Potetmos:

  1. 3

    Skrell og del potet i terninger. Kok potetene møre, ca. 10–15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.

    Tips

    Det er også godt med kokte gulerøtter ved siden av.

Tips

Du må gjerne bytte ut crème fraîche med samme mengde rømme.

Del denne oppskriften: