Skip to main content

Fransk kjøttgryte

Enkel
45min

Smaksrik kjøttgryte av oksekjøtt og bacon. Perfekt å servere når man blir mange rundt bordet, eller som helgemiddag.

3.9
(311)
Next ImageFransk kjøttgryte

Ingredienser

Antall porsjoner

Fransk kjøttgryte:

8 stk
sjalottløk
1 pakke
bacon (ca 150 g)
1 stk
rød paprika
10 stk
sjampinjong
1 ss
TINE® Meierismør til steking
600 g
oksekjøtt
1.5 dl
vann
2 ss
kalvefond
3 dl
TINE® Matfløte eller Kremfløte
4 ss
hakket timian
1 ts
salt
0.25 ts
pepper

Potetmos:

10 stk
potet
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
0.25 ts
revet muskatnøtt (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Skjær løk, bacon og paprika i biter. Fres det sammen med sjampinjong i en gryte. Er baconet magert, bruker du litt smør til å steke i.

  2. Ta alt ut av gryten. Skjær kjøtt i terninger og brun det i den samme gryten.

  3. Hell over vann og fond (eventuelt buljong) og la det koke under lokk i ca. 30 minutter. Mot slutten av kokingen tilsetter du den stekte blandingen av bacon, sopp, paprika og løk. Ha til sist i fløte og timian.

  4. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer fond. Server gjerne med potetstappe.

Potetmos:

  1. Skrell og del potet i terninger. Kok potetene møre, i 10–15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kjøttet i denne gryten blir bare enda bedre og mørere desto lenger du koker suppen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter