
Fransk kjøttgryte
Smaksrik kjøttgryte av oksekjøtt og bacon. Perfekt å servere når man blir mange rundt bordet, eller som helgemiddag.

Ingredienser
Antall porsjoner
Fransk kjøttgryte:
Potetmos:
Fremgangsmåte
- 1
Skjær løk, bacon og paprika i biter. Fres det sammen med sjampinjong i en gryte. Er baconet magert, bruker du litt smør til å steke i.
- 2
Ta alt ut av gryten. Skjær kjøtt i terninger og brun det i den samme gryten.
- 3
Hell over vann og fond (eventuelt buljong) og la det koke under lokk i ca. 30 minutter. Mot slutten av kokingen tilsetter du den stekte blandingen av bacon, sopp, paprika og løk. Ha til sist i fløte og timian.
- 4
Smak til med salt, pepper og eventuelt mer fond. Server gjerne med potetstappe.
Potetmos:
- 5
Skrell og del potet i terninger. Kok potetene møre, i 10–15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.
Tips
Kjøttet i denne gryten blir bare enda bedre og mørere desto lenger du koker suppen.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



