Fransk kjøttgryte
Smaksrik kjøttgryte av oksekjøtt og bacon. Perfekt å servere når man blir mange rundt bordet, eller som helgemiddag.
Enkel•45 min•4 personer
Ingredienser
Fransk kjøttgryte:
- 8 stykk sjalottløk
- 1 pakke bacon, (ca 150 g)
- 1 stykk rød paprika
- 10 stykk sjampinjong
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
- 600 g oksekjøtt
- 1.5 dl vann
- 2 ss kalvefond
- 3 dl TINE® Matfløte, eller Kremfløte
- 4 ss hakket timian
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
Potetmos:
- 10 stykk potet
- 3 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 2 ss TINE® Meierismør
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 0.25 ts revet muskatnøtt, (kan sløyfes)
Slik gjør du
1
Skjær løk, bacon og paprika i biter. Fres det sammen med sjampinjong i en gryte. Er baconet magert, bruker du litt smør til å steke i.
2
Ta alt ut av gryten. Skjær kjøtt i terninger og brun det i den samme gryten.
3
Hell over vann og fond (eventuelt buljong) og la det koke under lokk i ca. 30 minutter. Mot slutten av kokingen tilsetter du den stekte blandingen av bacon, sopp, paprika og løk. Ha til sist i fløte og timian.
4
Smak til med salt, pepper og eventuelt mer fond. Server gjerne med potetstappe.
Potetmos:
1
Skrell og del potet i terninger. Kok potetene møre, i 10–15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.
TipsKjøttet i denne gryten blir bare enda bedre og mørere desto lenger du koker suppen.