Viltgryte med potetpuré
Reinskav, sopp og Crème Fraîche er ingredienser i denne herlige viltgryten. Den er rask og enkel å tilberede.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 500 g reinskav, (evt. finnbiff)
- 200 g sopp, (gjerne kantareller)
- 1 ts fenikkelfrø
- 1 stykk rødløk
- 3 ss TINE® Meierismør
- 3 dl TINE® Matfløte
- 2 dl kraft, (gjerne fra vilt)
- 1 ss Dijonsennep
- 3 ss TINE® Crème Fraîche Original
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 4 ss tyttebær
- 100 g bacon
Potetpuré:
- 1 kg mandelpotet
- 4 ss TINE® Meierismør
- 3 dl TINE® Matfløte
- 1 ts salt
- 0.5 ts hvit pepper
- 1 bunt klippet gressløk
Slik gjør du
1
Surr reinskav, renset sopp, fennikel og skivet rødløk i smør. Kommer det ut mye væske, lar du det dampe bort.
2
Ha i fløte, kraft, sennep og Crème Fraîche. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn tyttebærene. Sprøstek bacon i biter og vend det i.
potetmos:
1
Kok skrelte poteter i vann til de er møre, i 20–30 minutter. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom en sikt.
2
Pisk inn smør og fløte og smak til med salt og pepper. Det er viktig å lage puréen raskt etter at potetene er kokt, ellers kan den lett bli klumpete. Server gjerne med klippet gressløk over.
TipsDet er lurt å halvtine reinskaven før du steker den.