Skip to main content

Viltgryte med potetpuré

Enkel
30min

Reinskav, sopp og Crème Fraîche er ingredienser i denne herlige viltgryten. Den er rask og enkel å tilberede.

3.7
(58)
Next ImageViltgryte med potetpuré

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

500 g
reinskav (evt. finnbiff)
200 g
sopp (gjerne kantareller)
1 ts
fenikkelfrø
1 stk
rødløk
2 dl
kraft (gjerne fra vilt)
1 ss
Dijonsennep
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
4 ss
tyttebær
100 g
bacon

Potetpuré:

1 kg
mandelpotet
1 ts
salt
0.5 ts
hvit pepper
1 bunt
klippet gressløk

Fremgangsmåte

  1. Surr reinskav, renset sopp, fennikel og skivet rødløk i smør. Kommer det ut mye væske, lar du det dampe bort.

  2. Ha i fløte, kraft, sennep og Crème Fraîche. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn tyttebærene. Sprøstek bacon i biter og vend det i.

potetmos:

  1. Kok skrelte poteter i vann til de er møre, i 20–30 minutter. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom en sikt.

  2. Pisk inn smør og fløte og smak til med salt og pepper. Det er viktig å lage puréen raskt etter at potetene er kokt, ellers kan den lett bli klumpete. Server gjerne med klippet gressløk over.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Det er lurt å halvtine reinskaven før du steker den.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter