Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Ingefærglasert reinsdyrfilet

Middels
1t

Denne ingefærglaserte fileten smelter i munnen og smaker himmelsk sammen med puré av jordskokk, potet og eple.

4
(12)
Ingefærglasert reinsdyrfilet

Ingredienser

Ingefærglasert viltfilet:

50 g
ingefær
4 ss
sukker
1 dl
vann
600 g
reinsdyrfilét (evt. rådyr eller hjort)
2 ss
solsikkeolje

Jordskokk- og eplepuré:

200 g
jordskokk
3 stk
middels store mandelpotet
1 stk
sjalottløk
1 stk
eple

Eplesjy:

2 stk
sjalottløk
3 ss
balsamicoeddik (gjerne eplebalsamico)
3 dl
mørk kraft (gjerne fra okse)
1 ss
maizena (kan sløyfes)
¼ ts
salt

Slik gjør du

Jordskokk- og eplepuré:

Eplesjy:

Tips

Husk å la kjøttet ligge ute i romtemperatur i minst en halv time før du skal steke det. Bruk steketermometer når du skal steke kjøttet. For en rosa kjerne bør du ta ut kjøttet ved 55–57°C. La kjøttet hvile før du skjærer i det. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter