Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Helstekt kalkun med baconstuffing og portvinsaus

Middels
3t 20min

Helstekt kalkun er både mager og god festmat. For mange er det nyttårsmiddag, mens andre har det på julaften.

3.7
(194)
Helstekt kalkun med baconstuffing og portvinsaus

Ingredienser

3 kg
kalkun
4 ss
smeltet TINE® Meierismør, til pensling
2 ts
salt
2 ts
pepper

Stuffing:

250 g
brød i terninger
100 g
bacon
2 ss
TINE® Meierismør til steking
200 g
sjampinjong
1 stk
løk
1 bunt
kruspersille
1 stk
egg
1 ts
salt
½ ts
grovmalt pepper

Portvinsaus:

8 dl
kraft kokt av innmaten
4 ss
hvetemel, ca
1.5 dl
portvin
½ ts
salt
¼ ts
pepper

Slik gjør du

Stuffing:

Kraft til saus:

Portvinsaus:

Tips

Du bør beregne ca. 500 g per person. Steketiden er ca. 30 minutter per kilo kalkun.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter