Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Tranebærstuffet kalkun med søtpotet- og marsmallowsgrateng

Enkel
3t 20min

Helstekt kalkun er en populær rett på mange norske nyttårsbord, men også til Thanksgiving. Med en søtpotetmos toppet med marsmallows får du en skikkelig amerikansk vri på kalkunmiddagen.

3.8
(19)
Tranebærstuffet kalkun med søtpotet- og marsmallowsgrateng

porsjoner

8

Søtpotet- og marshmallowsgrateng

3 kg
søtpotet
4 ss
nøytral olje
4 ss
sitronsaft
2 ts
kanel
1 ts
fingersalt
300 g
marshmallows mini

Tranebærstuffing

200 g
bacon
2 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
1 l
loff, i terninger
1 dl
salvieblader
2 dl
ferske tranebær, tørkede
1 dl
sitronsaft
1 ss
appelsinskall
½ ts
salt
½ ts
pepper

Helstekt kalkun

1 stk
kalkun
1 ss
sitronskall, finrevet
½ ts
salt
½ ts
pepper

Sjysaus

2 ss
hvetemel
7 dl
hønsekraft
2.5 dl
hvitvin, tørr
3 ss
tranebær- eller ripsgelé

Slik gjør du

Tranebærstuffing

Helstekt kalkun

  1. Rå kalkun med steketermometer og ferdig bundet

Sjysaus

Tips

Beregne ca. 500 g per porsjon og ca. 30 minutter steketid per kilo med kjøtt. La kalkunen hvile i minst 20 minutter før du skjærer i den.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter