Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Kalkun med eplesaus og selleripuré

Middels
3t

Helstekt kalkun er skikkelig festmat som ofte serveres på nyttårsaften eller til julemiddag.

3.7
(57)
Kalkun med eplesaus og selleripuré

Ingredienser

Kalkun:

1 stk
kalkun
2 ss
½ stk
sitron, saften av
3 ts
salt, ca
2 ts
pepper, ca
1 stk
sitron i skiver

Eplesaus:

150 g
TINE® Meierismør i terninger
2 ss
Calvados
2 ts
sitronsaft
½ ts
salt
¼ ts
pepper

Selleripuré:

1 stk
stor sellerirot
2 stk
persillerot
4 stk
potet
1 stk
grønnsaksbuljongterning
1 ts
salt
½ ts
pepper
1 bunt
hakket persille

Bønner med pinjekjernesmør:

600 g
brekkbønne
4 ss
hakket pinjekjerner

Pynt:

2 stk
granateple delt i båter
2 stk
stjernefrukt delt i skiver
2 stk
sharonfrukt delt i fire
100 g
røde drue

Slik gjør du

Steking av kalkun:

  1. Tips

    Skjær filetene løse på hver side av ryggbenet med en skarp kniv. Følg beinet med kniven så du får store, fine fileter. Del dem i skiver og legg tilbake skroget på fatet ved servering. Ved annen gangs servering løsner du lårene og tar av kjøttet så helt som mulig.

Eplesaus:

Selleripuré:

Bønner med pinjekjernesmør:

pynt:

Tips

Beregn ca. 500 g per porsjon når du kjøper en hel kalkun. Steketiden er ca. 30 minutter per kilo kalkun.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter