Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Helstekt kalkun med Waldorfsalat

Middels
2t 30min

Kalkun hører nyttårsaften til, men den blir jo ofte tørr. Her er trikset som for alltid vil sørge for at du ikke trenger å steke brystet tørt før beina er ferdige.

3.7
(149)
Helstekt kalkun med Waldorfsalat

Ingredienser

Kalkun

1 ss
olje
1 stk
kalkun
1 ½ ts
salt
1 ½ ts
pepper
2 stk
hvitløk, delt i 2
1 stk
sitron, i skiver
½ potte
rosmarin

Waldorfsalat

2 stk
syrlige eple
2 stk
stangselleri
140 g
ananasring, tilsvarer en liten boks
200 g
drue
200 g
hodekål
½ stk
sitron saften fra
1 dl
valnøtter, ev. hasselnøtter

Dressing

2 ss
Dijonsennep
4 ts
sitronsaft
2 ts
sukker

Tilbehør

1.2 kg
potet
600 g
rosenkål

Slik gjør du

Kalkun

  1. Tips

    Riv restekjøttet av kalkunen og bland med BBQ saus og server med coleslaw i burgerbrød første nyttårsdag. Pulled Turkey-burger er perfekt dagen derpå-mat. 

Waldorfsalat

Dressing

Tilbehør

Tips

Beregn ca. 1/2 time steketid per kilo.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter