Skip to main content

Helstekt kalkun med Waldorfsalat

Middels
2t 30min

Kalkun hører nyttårsaften til, men den blir jo ofte tørr. Her er trikset som for alltid vil sørge for at du ikke trenger å steke brystet tørt før beina er ferdige.

3.7
(148)
Next ImageHelstekt kalkun med Waldorfsalat

Ingredienser

Antall porsjoner

Kalkun

1 ss
olje
1 stk
kalkun
1.5 ts
salt
1.5 ts
pepper
2 stk
hvitløk, delt i 2
1 stk
sitron, i skiver
0.5 potte
rosmarin

Waldorfsalat

2 stk
syrlige eple
2 stk
stangselleri
140 g
ananasring, tilsvarer en liten boks
200 g
drue
200 g
hodekål
0.5 stk
sitron saften fra
1 dl
valnøtter, ev. hasselnøtter

Dressing

2 ss
Dijonsennep
4 ts
sitronsaft
2 ts
sukker

Tilbehør

1.2 kg
potet
600 g
rosenkål

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 ºC.

Kalkun

  1. Ha olje i den største pannen du har og sett den på full guffe.

  2. Krydre kalkunen godt med salt og pepper og brun den på alle sider så godt du klarer i stekepannen. Ha den så over i en ildfast form. Bind lårene opp mot hverandre inntil brystet, og bind vingene sammen. Skjær 3 dype snitt inn i hvert lår på sidene, helt inn til lårbeinet, dette for at lårene skal bli ferdige samtidig som brystet. (Da unngår du å steke kalkunen så lenge at brystkjøttet blir tørt får lårene er ferdige.)

  3. I den fortsatt varme stekepannen tilsetter du smør, hvitløk delt i 2, sitroner i skiver og rosmarinkvister. La dette frese i smøret til det er nøttebrunt. Hell så smøret med alt dette over kalkunen. Stek kalkunen i ovnen på 180 °C til kjernetemperaturen på brystet er ca. 67 °C. Ca. 1,5 - 2 timer alt etter størrelsen.

    Tips

    Riv restekjøttet av kalkunen og bland med BBQ saus og server med coleslaw i burgerbrød første nyttårsdag. Pulled Turkey-burger er perfekt dagen derpå-mat. 

Waldorfsalat

  1. Skjær epler i terninger og dynk gjerne med litt sitronsaft, slik at de ikke blir brune. Stangselleri og ananas skjæres i biter og druer deles i to. Finsnitt kål og grovhakk noe av valnøttene, men spar både noen druer og valnøtter til å ha som pynt på toppen.

Dressing

  1. Visp kremfløte lett og bland i rømme, sennep, sitronsaft og sukker. Rør forsiktig sammen før du tilsetter epler, stangselleri, ananas, kål og valnøtter, som vendes lett inn i dressingen. Pynt med valnøtter, druer og gjerne litt av det grønne fra stangsellerien.

Tilbehør

  1. Vask og kok poteter møre, ca. 20 - 30 minutter.

  2. Kok rosenkål i lettsaltet vann i 3-5 minutter. Server kalkun med Waldorfsalat og poteter, rosenkål og sjyen fra kalkunen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Beregn ca. 1/2 time steketid per kilo.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter