
Helstekt kalkun med Waldorfsalat
Kalkun hører nyttårsaften til, men den blir jo ofte tørr. Her er trikset som for alltid vil sørge for at du ikke trenger å steke brystet tørt før beina er ferdige.

Ingredienser
Antall porsjoner
Kalkun
Waldorfsalat
Tilbehør
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 180 ºC.
Kalkun
- 2
Ha olje i den største pannen du har og sett den på full guffe.
- 3
Krydre kalkunen godt med salt og pepper og brun den på alle sider så godt du klarer i stekepannen. Ha den så over i en ildfast form. Bind lårene opp mot hverandre inntil brystet, og bind vingene sammen. Skjær 3 dype snitt inn i hvert lår på sidene, helt inn til lårbeinet, dette for at lårene skal bli ferdige samtidig som brystet. (Da unngår du å steke kalkunen så lenge at brystkjøttet blir tørt får lårene er ferdige.)
- 4
I den fortsatt varme stekepannen tilsetter du smør, hvitløk delt i 2, sitroner i skiver og rosmarinkvister. La dette frese i smøret til det er nøttebrunt. Hell så smøret med alt dette over kalkunen. Stek kalkunen i ovnen på 180 °C til kjernetemperaturen på brystet er ca. 67 °C. Ca. 1,5 - 2 timer alt etter størrelsen.
Tips
Riv restekjøttet av kalkunen og bland med BBQ saus og server med coleslaw i burgerbrød første nyttårsdag. Pulled Turkey-burger er perfekt dagen derpå-mat.
Waldorfsalat
- 5
Skjær epler i terninger og dynk gjerne med litt sitronsaft, slik at de ikke blir brune. Stangselleri og ananas skjæres i biter og druer deles i to. Finsnitt kål og grovhakk noe av valnøttene, men spar både noen druer og valnøtter til å ha som pynt på toppen.
Dressing
- 6
Visp kremfløte lett og bland i rømme, sennep, sitronsaft og sukker. Rør forsiktig sammen før du tilsetter epler, stangselleri, ananas, kål og valnøtter, som vendes lett inn i dressingen. Pynt med valnøtter, druer og gjerne litt av det grønne fra stangsellerien.
Tilbehør
- 7
Vask og kok poteter møre, ca. 20 - 30 minutter.
- 8
Kok rosenkål i lettsaltet vann i 3-5 minutter. Server kalkun med Waldorfsalat og poteter, rosenkål og sjyen fra kalkunen.
Tips
Beregn ca. 1/2 time steketid per kilo.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter

