Skip to main content

Ekte norsk viltsaus - fløtesaus

Enkel
15min

Nydelig viltsaus basert på fløte, brunost og kraft. Hjemmelaget viltsaus smaker fortreffelig som tilbehør til alle typer viltkjøtt.

3.8
(312)
Next ImageEkte norsk viltsaus - fløtesaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 ss
hvetemel
2.5 dl
kraft (evt. buljong)
50 g
TINE® Gudbrandsdalsost (eller annen brunost fra TINE)
1 ts
salt
0.5 ts
grovmalt pepper

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en tykkbunnet kjele og rør inn mel. Rør til blandingen begynner å bli brun. Spe gradvis med kraften under konstant omrøring til du får en klumfri saus.

  2. Rør inn fløte. Tilsett brunost og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke på middelsvarme i ca. 10 minutter.

    Tips

    Dersom du synes sausen blir for lys, kan du tilsette litt sukkerkulør.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan bytte ut geitost med rørte tyttebær. Bruk ca. 2 ss til 4 porsjoner.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter