Brun saus

(144)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Er det en saus som blir sett på som den mest tradisjonelle i norsk matlaging, så må det være brun saus. Perfekt til kjøttboller!

Antall porsjoner

Ingredienser

3 ssTINE Meierismør
3 sshvetemel
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
4 dlmørk kjøttkraft eller ferdigblandet fond/buljong
¼ tssalt
¼ tspepper
 Les kommentarer (9) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en kjele på middels varme.
    2. Tilsett mel og rør det godt inn, slik at det blir en tykk og jevn masse. Rør mens melblandingen gradvis får en nøttebrun farge. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn.
    3. Tilsett litt melk og kjøttkraft/buljong om gangen og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.

      Tips:

      Du kan fint bytte ut helmelk med lettmelk eller ekstra lettmelk. Hvis du varmer opp melk og kraft/buljong før du sper i væsken, er det lettere å unngå klumper i sausen.

    4. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.

Tips:

Du kan smaksette brun saus med en rekke smaker. For eksempel rød, grønn eller svart pepper, sennep, urter, hakket løk, saft, bærgelé, rødvin, sopp, kajennepepper, eller oliven og tomatpuré.

Kommentarer

  Legg til kommentar