Brun saus

Brun saus

17
  • Enkel
  • 10 min
Er det en saus som blir sett på som den mest tradisjonelle i norsk matlaging, så må det være brun saus. Perfekt til kjøttboller!

Ingredienser

3 ss TINE Meierismør
3 ss hvetemel
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
4 dl mørk kjøttkraft eller ferdigblandet fond/buljong
¼ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en kjele på middels varme.
    2. Tilsett mel og rør det godt inn, slik at det blir en tykk og jevn masse. Rør mens melblandingen gradvis får en nøttebrun farge. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn.
    3. Tilsett litt melk og kjøttkraft/buljong om gangen og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.
      Tips

      Du kan fint bytte ut helmelk med lettmelk eller ekstra lettmelk. Hvis du varmer opp melk og kraft/buljong før du sper i væsken, er det lettere å unngå klumper i sausen.

    4. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.
Tips

Du kan smaksette brun saus med en rekke smaker. For eksempel rød, grønn eller svart pepper, sennep, urter, hakket løk, saft, bærgelé, rødvin, sopp, kajennepepper, eller oliven og tomatpuré.

Kommentarer

  • Desirée

    22 dager siden
    Hei :) Jeg forsøkte meg på denne sausen, men den fikk veldig smak av mel. Hva har jeg gjort feil?

     (0)

    • Celine Lyse Augdal, Kundeservice

      21 dager siden
      Det viktigste for å få bort melsmaken er å koke sausen lenge nok!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat