Rosmarin- og soppsaus

Rosmarin- og soppsaus

0
54
Enkel15 min
Godt kjøtt fortjener en smakfull saus, og dette er oppskrift på en god saus som passer perfekt til lam, kylling og svinekjøtt.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 150 g
    bacon finklippet
  • 2 ss
  • 1 stk
    løk finhakket
  • 1 stk
    hvitløksfedd finhakket
  • 150 g
    frisk sjampinjong i biter
  • 2 ss
    hvetemel
  • 6 dl
  • 2 ss
    soyasaus
  • ½ ts
    salt
  • ⅖ ts
    pepper
  • 1 dl
    frisk rosmarin

Slik gjør du det

  1. 1

    La finklippet bacon surre i smør i en kjele til det er svakt gyllent.

  2. 2

    Ha i finhakket løk og hvitløk samt soppskiver, og la surre videre. Dryss over hvetemel og rør inn Lett Crème Fraîche.

  3. 3

    Rør inn soyasaus og smak til med salt og pepper.

  4. 4

    Dryss over rikelig med rosmarin rett før servering.

Tips

Skogsopp smaker også godt i denne sausen.

Del denne oppskriften: