Hvit saus

Hvit saus

29
  • Enkel
  • 10 min
Hvit saus er en god saus i seg selv. I tillegg er den en fin og nøytral basissaus som kan varieres i smak etter hva du skal servere.

Ingredienser

2 ss TINE Meierismør
2 ss hvetemel
4 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
¼ ts salt
¼ ts nykvernet hvit pepper

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en kjele på middels varme.
    2. Tilsett mel og rør det godt inn, slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca. 2 minutter.
    3. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn. Tilsett litt melk om gangen mens du rører godt med en visp.
    4. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.
Tips

Tilsetter du krydder, både tørket, frisk og blandingskrydder (f.eks. karri), ost (nøytral eller med smak) eller litt sennep, får du en «ny» hvit saus hver gang.

Kommentarer

  • Lilian

    23 dager siden
    Det er en måte å lage hvit saus på som alltid blir jevn og blank, men jeg har ikke sett den i bruk.
    Smelt smør og mel og la det svelle litt for du putter opp i all melken. Rør sausen til den koker opp og senk varmen. Småkoke i 5 minutter. Smak til med krydder og salt.
    Er jeg i tvil om hvor mye melk som skal i, tar jeg så mye at det som er i kjelen fra før blir som «små øyer i et hav av melk».

     (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      22 dager siden
      Takk for at du deler dine tips her i kommentarfeltet, Lilian! 😊

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat