Biff med bearnéssaus
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Grønnsaker:
-
½ stkblomkål
-
½ stkbrokkoli
-
8 stkmedium store poteter
Bearnéssaus:
-
1 stkløk finhakket
-
2 stkstangselleri finhakket
-
5 stkpepperkorn knuste
-
3 sseddik 5%
-
6 ssvann
-
3 ssfrisk estragon eller kjørvel, finhakket
-
3 stkeggeplommer
-
150 g
-
¼ tssalt
-
½ tspepper
Biff:
-
4 stkentrecôte eller biff av indrefilet
-
4 ss
-
1 ssfrisk estragon
Slik gjør du det
-
1
Kutt opp blomkål og brokkoli i buketter og kok i 6–8 minutter. Kok poteter møre, ca. 25 minutter.
Bearnéssaus:
-
2
Finhakk løk og stangselleri og knus pepperkorn.
-
3
Bland løk, selleri, pepper, eddik, vann og halve mengden estragon i en kjele. La koke opp uten lokk. Fortsett kokingen til sausen er redusert til ca. halv mengde. Ha eggeplomme i en bolle og tilsett kokende, silt kraft mens du rører godt hele tiden.
-
4
Smelt meierismør. Ha eggeblandingen i en kjele og sett kjelen i et vannbad. Hell i smeltet smør mens du rører kraftig hele tiden. Sausen må ikke koke, da vil den kunne skille seg. Hvis sausen likevel skiller seg, kan det være lurt å vispe inn en skvett kaldt vann. Smak sausen godt til med estragon, salt og nykvernet pepper.
Tips
Det er også godt å smake til sausen med litt sitronsaft.
Biff:
-
5
Stek biff raskt i smør på begge sider. Dryss over salt og nykvernet pepper. La kjøttet hvile i ca. 5 minutter og legg det på glovarme tallerkener. Server med grønnsaker, potet og saus, og litt frisk estragon på toppen.