Biff med bearnessaus

Biff med bearnéssaus

4
34
Enkel30 min
«Sauce béarnaise» er en gul, klassisk fransk smørsaus. Her er en oppskrift på entrecôte med perfekt bearnés.

Ingredienser

Antall porsjoner

Grønnsaker:

  • ½ stk
    blomkål
  • ½ stk
    brokkoli
  • 8 stk
    medium store poteter

Bearnéssaus:

  • 1 stk
    løk finhakket
  • 2 stk
    stangselleri finhakket
  • 5 stk
    pepperkorn knuste
  • 3 ss
    eddik 5%
  • 6 ss
    vann
  • 3 ss
    frisk estragon eller kjørvel, finhakket
  • 3 stk
    eggeplommer
  • 150 g
  • ¼ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

Biff:

  • 4 stk
    entrecôte eller biff av indrefilet
  • 4 ss
  • 1 ss
    frisk estragon

Slik gjør du det

  1. 1

    Kutt opp blomkål og brokkoli i buketter og kok i 6–8 minutter. Kok poteter møre, ca. 25 minutter.

Bearnéssaus:

  1. 2

    Finhakk løk og stangselleri og knus pepperkorn.

  2. 3

    Bland løk, selleri, pepper, eddik, vann og halve mengden estragon i en kjele. La koke opp uten lokk. Fortsett kokingen til sausen er redusert til ca. halv mengde. Ha eggeplomme i en bolle og tilsett kokende, silt kraft mens du rører godt hele tiden.

  3. 4

    Smelt meierismør. Ha eggeblandingen i en kjele og sett kjelen i et vannbad. Hell i smeltet smør mens du rører kraftig hele tiden. Sausen må ikke koke, da vil den kunne skille seg. Hvis sausen likevel skiller seg, kan det være lurt å vispe inn en skvett kaldt vann. Smak sausen godt til med estragon, salt og nykvernet pepper.

    Tips

    Det er også godt å smake til sausen med litt sitronsaft.

Biff:

  1. 5

    Stek biff raskt i smør på begge sider. Dryss over salt og nykvernet pepper. La kjøttet hvile i ca. 5 minutter og legg det på glovarme tallerkener. Server med grønnsaker, potet og saus, og litt frisk estragon på toppen.

Tips

Hvis du opplever at sausen skiller seg, kan det være lurt å vispe inn en skvett kaldt vann.

Del denne oppskriften: