Biff med bearnessaus

Biff med bearnéssaus

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
«Sauce béarnaise» er en gul, klassisk fransk smørsaus. Her er en oppskrift på entrecôte med perfekt bearnés.

Ingredienser

Antall porsjoner

Grønnsaker:

½ stk blomkål
½ stk brokkoli
8 stk medium store poteter

Bearnéssaus:

1 stk løk finhakket
2 stk stangselleri finhakket
5 stk pepperkorn knuste
3 ss eddik 5%
6 ss vann
3 ss frisk estragon eller kjørvel, finhakket
3 stk eggeplommer
150 g TINE Meierismør
¼ ts salt
½ ts pepper

Biff:

4 stk entrecôte eller biff av indrefilet
4 ss TINE Meierismør
1 ss frisk estragon

Slik gjør du det

    1. Kutt opp blomkål og brokkoli i buketter og kok i 6–8 minutter. Kok poteter møre, ca. 25 minutter.
  1. Bearnéssaus:

    1. Finhakk løk og stangselleri og knus pepperkorn.
    2. Bland løk, selleri, pepper, eddik, vann og halve mengden estragon i en kjele. La koke opp uten lokk. Fortsett kokingen til sausen er redusert til ca. halv mengde. Ha eggeplomme i en bolle og tilsett kokende, silt kraft mens du rører godt hele tiden.
    3. Smelt meierismør. Ha eggeblandingen i en kjele og sett kjelen i et vannbad. Hell i smeltet smør mens du rører kraftig hele tiden. Sausen må ikke koke, da vil den kunne skille seg. Hvis sausen likevel skiller seg, kan det være lurt å vispe inn en skvett kaldt vann. Smak sausen godt til med estragon, salt og nykvernet pepper.
      Tips!

      Det er også godt å smake til sausen med litt sitronsaft.

  2. Biff:

    1. Stek biff raskt i smør på begge sider. Dryss over salt og nykvernet pepper. La kjøttet hvile i ca. 5 minutter og legg det på glovarme tallerkener. Server med grønnsaker, potet og saus, og litt frisk estragon på toppen.
Tips!

Hvis du opplever at sausen skiller seg, kan det være lurt å vispe inn en skvett kaldt vann.

Kommentar

Kommentarer

  • Gjøran

    3 år siden
    Hvorfor har dere ikke estragon i sausen? Det er jo det som er signaturen til bernaise. Dette minner mer om holandaise.

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Gjøran, Jeg er helt enig med deg, her har det nok gått litt fort i svingene. Jeg endrer i oppskriften med en gang. Takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat