Rask biffgryte

Kjapp biffgryte

9
  • Enkel
  • 30 min
I denne deilige gryteretten med biff foreslår vi en rekke grønnsaker, men det er opp til deg å bruke de du liker aller best.

Ingredienser

400 g biffstrimler
2 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje
3 stk gulrøtter
2 stk løk
4 stk poteter
300 g sellerirot
800 g hermetiske tomater 400 g = 1 boks)
5 dl vann
1 stk terning kjøttbuljong
1 ts salt

Tilbehør:

4 skiver brød
2 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Stek kjøtt på begge sider på middels sterk varme i litt olje eller smør i en mellomstore gryte. Stek til biffstrimlene er jevnt brune, ca. 5 minutter.
    2. Skrell gulrot, løk, potet og sellerirot. Kutt alt i ca like store biter og ha det oppi til kjøttet. Kok i ytterligere 5 minutter.
    3. Ha i hermetiske tomater, vann og buljongterning. La alt koke til grønnsakene er møre, 15–20 minutter. Server med godt brød og smør.
Tips

Ønsker du en variasjon av denne enkle og gode biffgryten? Ha gjerne i noen spiseskjeer tomatpure, en liten mengde sukker og erstatt deler av vannet med litt rødvin. Stek bacon og skiver av sjampinjong og la det koke med i gryta.

Kommentarer

  • Morten

    2 måneder siden
    Veldig godt, jeg er nybegynner på kjøkkenet og syntes den var enkel og lage. Byttet ut vanlig hakkede tomater meg chilli og det ga litt mere fart.

     (0)

    • Celine Lyse Augdal, Kundeservice

      2 måneder siden
      Så gøy å høre Morten, lykke til med all matlaging videre!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat