Rask biffgryte

Kjapp biffgryte

9
70
Enkel30 min
I denne deilige gryteretten med biff foreslår vi en rekke grønnsaker, men det er opp til deg å bruke de du liker aller best.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 400 g
    biffstrimler
  • 2 ss
    solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje
  • 3 stk
    gulrøtter
  • 2 stk
    løk
  • 4 stk
    poteter
  • 300 g
    sellerirot
  • 800 g
    hermetiske tomater 400 g = 1 boks)
  • 5 dl
    vann
  • 1 stk
    terning kjøttbuljong
  • 1 ts
    salt

Tilbehør:

Slik gjør du det

  1. 1

    Stek kjøtt på begge sider på middels sterk varme i litt olje eller smør i en mellomstore gryte. Stek til biffstrimlene er jevnt brune, ca. 5 minutter.

  2. 2

    Skrell gulrot, løk, potet og sellerirot. Kutt alt i ca like store biter og ha det oppi til kjøttet. Kok i ytterligere 5 minutter.

  3. 3

    Ha i hermetiske tomater, vann og buljongterning. La alt koke til grønnsakene er møre, 15–20 minutter. Server med godt brød og smør.

Tips

Ønsker du en variasjon av denne enkle og gode biffgryten? Ha gjerne i noen spiseskjeer tomatpure, en liten mengde sukker og erstatt deler av vannet med litt rødvin. Stek bacon og skiver av sjampinjong og la det koke med i gryta.

Del denne oppskriften: