Håndkle og blad
Rask biffgryte
(6060)

Kjapp biffgryte

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I denne deilige gryteretten med biff foreslår vi en rekke grønnsaker, men det er opp til deg å bruke de du liker aller best.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

400 gbiffstrimler
2 sssolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje
3 stkgulrøtter
2 stkløk
4 stkpoteter
300 gsellerirot
800 ghermetiske tomater 400 g = 1 boks)
5 dlvann
1 stkterning kjøttbuljong
1 tssalt

Tilbehør:

4 skiverbrød
2 ssTINE Meierismør
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Stek kjøtt på begge sider på middels sterk varme i litt olje eller smør i en mellomstore gryte. Stek til biffstrimlene er jevnt brune, ca. 5 minutter.
    2. Skrell gulrot, løk, potet og sellerirot. Kutt alt i ca like store biter og ha det oppi til kjøttet. Kok i ytterligere 5 minutter.
    3. Ha i hermetiske tomater, vann og buljongterning. La alt koke til grønnsakene er møre, 15–20 minutter. Server med godt brød og smør.
Blått hjerte
Tips!

Ønsker du en variasjon av denne enkle og gode biffgryten? Ha gjerne i noen spiseskjeer tomatpure, en liten mengde sukker og erstatt deler av vannet med litt rødvin. Stek bacon og skiver av sjampinjong og la det koke med i gryta.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat