Rask biffgryte

Kjapp biffgryte

7
 • Enkel
 • 30 min
I denne deilige gryteretten med biff foreslår vi en rekke grønnsaker, men det er opp til deg å bruke de du liker aller best.

Ingredienser

400 g biffstrimler
2 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje
3 stk gulrøtter
2 stk løk
4 stk poteter
300 g sellerirot
800 g hermetiske tomater 400 g = 1 boks)
5 dl vann
1 stk terning kjøttbuljong
1 ts salt

Tilbehør:

4 skiver brød
2 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Stek kjøtt på begge sider på middels sterk varme i litt olje eller smør i en mellomstore gryte. Stek til biffstrimlene er jevnt brune, ca. 5 minutter.
  2. Skrell gulrot, løk, potet og sellerirot. Kutt alt i ca like store biter og ha det oppi til kjøttet. Kok i ytterligere 5 minutter.
  3. Ha i hermetiske tomater, vann og buljongterning. La alt koke til grønnsakene er møre, 15–20 minutter. Server med godt brød og smør.
Tips

Ønsker du en variasjon av denne enkle og gode biffgryten? Ha gjerne i noen spiseskjeer tomatpure, en liten mengde sukker og erstatt deler av vannet med litt rødvin. Stek bacon og skiver av sjampinjong og la det koke med i gryta.

Kommentarer

 • Stine

  10 måneder siden
  Denne var ikke mye god altså. Jeg er ikke kresen på mat, bare så det er sagt, men denne retten kom ikke så langt som til matbordet. Tror nok det var kombinasjonen av kjøttbuljong og hakket tomat som krasjet helt her. For den smaken der var ikke mye god.

  Normalt pleier jeg å klare å redde inn matretter som får en bisk smak, men her var det altså ingenting som kunne gjøres for å redde retten.
  Så det er vel virkelig smak og behag med rett som dette ser det ut til..

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   10 måneder siden
   Så leit at den ikke falt i smak, Stine :/

   Kjøttbuljong og hakket tomat passer fint sammen så det skal nok ikke være dette som er årsaken til at den ikke falt i smak.

   VI håper du finner en annen gryte som faller bedre i smak, hva med denne: https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/pasta-og-ris/risotto-med-kj%C3%B8ttdeig-og-tomat God matlaging!

    (3)

  • Kent

   11 dager siden
   Jeg synes denne var megagod. Raskt også :)

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat