Skip to main content

Strimlet kjøttgryte

Enkel
20min

En rask og enkel kjøttrett som passer godt i en travel hverdag. Crème fraîche og soya blir en smakfull saus til svinekjøttet.

3.9
(51)
Next ImageStrimlet kjøttgryte

Ingredienser

Antall porsjoner

Potet:

8 stk
potet

Strimlet kjøttgryte:

500 g
strimlet svinekjøtt
2 stk
løk, gjerne rødløk
1 ss
TINE® Meierismør til steking
1 ts
salt
2 ss
soyasaus
1 dl
vann
1 pakke
grønne bønner

Fremgangsmåte

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.

Strimlet kjøttgryte:

  1. Skjær kjøttet i tynne strimler eller bruk kjøtt som er ferdig oppskåret.

  2. Skjær løken i skiver. Brun kjøttet i smør i en stekepanne. Legg det over i en kjele.

    Tips

    La pannen bli god og varm før du har i smør. Når stekefettet er nøttebrunt og har sluttet å bruse, legger du i kjøttet, litt av gangen.

  3. Fres løken i en stekepanne og ha det i kjelen sammen med kjøttet. Krydre med salt og ha på soyasaus.

  4. Rør i crème fraîche og vann. Legg i bønner. La alt koke i ca 5 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Hvis du vil, kan du skjære bort fettet før servering.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter