Marokkansk kyllinggryte

Marokkansk kyllinggryte

10
  • Enkel
  • 30 min
Eksotisk marokkansk kyllinggryte med linser, finhakket persille og sambal oelek.

Ingredienser

2 dl røde linser
2 stk kyllingfileter
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 10 %
2 ts hvetemel
1 dl vann
1 stk hønsebuljongterning
1 ts sambal oelek eller karri
2 stk finhakket hvitløksfedd
½ dl finhakket persille
150 g blandet salat

Slik gjør du det

    1. Kok linser i ca. 5 minutter. De skal bli myke og ikke koke i stykker. Hell av vannet.
    2. Skjær kylling i biter. Bland Crème Fraîche med hvetemel i en kjele. Tilsett vann og buljongterning, og rør i sambal oelek eller karri. Legg i kyllingbitene og finhakket hvitløk.
    3. La det koke forsiktig under lokk i ca. 10 minutter. Rør i linsene og tilsett persille. Varm opp gryten og smak den til.
    4. Skyll salat og ha i en bolle. Server ved siden av kyllinggryta.
Tips

I stedet for sambal oelek, som er en sterk chilipasta, kan du bruke vanlig karri. Smak deg fram.

Kommentarer

  • Ingvild

    1 år siden
    Syns det er litt rart å koke linsene for seg. Er det fordi oppskriften egentlig er beregnet for ferdigkokte linser på boks? Jeg koker linsene sammen med kyllingen. får håpe det går bra

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Ingvild,

      Årsaken til at linsene ikke skal koke sammen med det andre er at de ikke skal bli kokt i stykker:)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat