Marokkansk kyllinggryte

(32)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Eksotisk marokkansk kyllinggryte med linser, finhakket persille og sambal oelek.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 dlrøde linser
2 stkkyllingfileter
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 10 %
2 tshvetemel
1 dlvann
1 stkhønsebuljongterning
1 tssambal oelek eller karri
2 stkfinhakket hvitløksfedd
½ dlfinhakket persille
150 gblandet salat

Slik gjør du det

    1. Kok linser i ca. 5 minutter. De skal bli myke og ikke koke i stykker. Hell av vannet.
    2. Skjær kylling i biter. Bland Crème Fraîche med hvetemel i en kjele. Tilsett vann og buljongterning, og rør i sambal oelek eller karri. Legg i kyllingbitene og finhakket hvitløk.
    3. La det koke forsiktig under lokk i ca. 10 minutter. Rør i linsene og tilsett persille. Varm opp gryten og smak den til.
    4. Skyll salat og ha i en bolle. Server ved siden av kyllinggryta.

Tips:

I stedet for sambal oelek, som er en sterk chilipasta, kan du bruke vanlig karri. Smak deg fram.

Kommentarer

  Legg til kommentar