Marokkansk kyllinggryte

Marokkansk kyllinggryte

Kommentarer 10
  • Enkel
  • 30 min
Eksotisk marokkansk kyllinggryte med linser, finhakket persille og sambal oelek.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 dl røde linser
2 stk kyllingfileter
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 10 %
2 ts hvetemel
1 dl vann
1 stk hønsebuljongterning
1 ts sambal oelek eller karri
2 stk finhakket hvitløksfedd
½ dl finhakket persille
150 g blandet salat

Slik gjør du det

    1. Kok linser i ca. 5 minutter. De skal bli myke og ikke koke i stykker. Hell av vannet.
    2. Skjær kylling i biter. Bland Crème Fraîche med hvetemel i en kjele. Tilsett vann og buljongterning, og rør i sambal oelek eller karri. Legg i kyllingbitene og finhakket hvitløk.
    3. La det koke forsiktig under lokk i ca. 10 minutter. Rør i linsene og tilsett persille. Varm opp gryten og smak den til.
    4. Skyll salat og ha i en bolle. Server ved siden av kyllinggryta.
Tips!

I stedet for sambal oelek, som er en sterk chilipasta, kan du bruke vanlig karri. Smak deg fram.

Kommentar

Kommentarer

  • Ingvild

    3 måneder siden
    Syns det er litt rart å koke linsene for seg. Er det fordi oppskriften egentlig er beregnet for ferdigkokte linser på boks? Jeg koker linsene sammen med kyllingen. får håpe det går bra

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Ingvild,

      Årsaken til at linsene ikke skal koke sammen med det andre er at de ikke skal bli kokt i stykker:)

      Kommenter  (0)


  • Live

    3 år siden
    Jeg har laktoseintoleranse, og lurte på om det funker med naturell eller gresk yoghurt, kesam eller rømme i stedet for creme fraiche?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Live, Bruk gjerne vår laktosefrie matfløte eller kremfløte i stedet. Tilsett fløten mot slutten av steketiden. Du kan også bruke vår laktosefrie lettrømme, den røres inn rett før servering :)

      Kommenter  (0)


  • Malene

    4 år siden
    Funker det å fryse denne?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Malene, Ja det kan du :) La den gjerne tine i kjøleskapet over natten.

      Kommenter  (1)


  • julia

    5 år siden
    kan man bruke creme fraiche lett i stedet for matyoghurt?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei Julia Du kan fint bytte ut matyoghurten med creme fraiche. :)God middag!

      Kommenter  (0)


  • Anja Streitlien

    5 år siden
    Den blir ekstra god om man tilsetter rosiner:)

    Kommenter  (2)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Tusen takk for godt tips!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat