Marokkansk kyllinggryte

Marokkansk kyllinggryte

10
48
Enkel30 min
Eksotisk marokkansk kyllinggryte med linser, finhakket persille og sambal oelek.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 dl
    røde linser
  • 2 stk
    kyllingfileter
  • 2 dl
  • 2 ts
    hvetemel
  • 1 dl
    vann
  • 1 stk
    hønsebuljongterning
  • 1 ts
    sambal oelek eller karri
  • 2 stk
    finhakket hvitløksfedd
  • ½ dl
    finhakket persille
  • 150 g
    blandet salat

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok linser i ca. 5 minutter. De skal bli myke og ikke koke i stykker. Hell av vannet.

  2. 2

    Skjær kylling i biter. Bland Crème Fraîche med hvetemel i en kjele. Tilsett vann og buljongterning, og rør i sambal oelek eller karri. Legg i kyllingbitene og finhakket hvitløk.

  3. 3

    La det koke forsiktig under lokk i ca. 10 minutter. Rør i linsene og tilsett persille. Varm opp gryten og smak den til.

  4. 4

    Skyll salat og ha i en bolle. Server ved siden av kyllinggryta.

Tips

I stedet for sambal oelek, som er en sterk chilipasta, kan du bruke vanlig karri. Smak deg fram.

Del denne oppskriften: