Ostefylte kyllingbryst med couscous og paprika

Ostefylte kyllingbryst med couscous og paprika

Kommentarer 7
  • Enkel
  • 40 min
Smakfull kyllingrett med kyllingbryst surret i bacon og fylt med krydderost. Passer godt både til hverdags og fest.

Ingredienser

Antall porsjoner

Saus:

2 dl TINE Matfløte
1 ts hvetemel
1 stk hønsebuljongterning
1 stk finhakket hvitløksfedd
75 g TINE Kremgo’® Krydder
2 ss finhakket gressløk

Fylte kylllingfileter:

4 stk fileter av kyllingbryst
75 g TINE Kremgo’® Krydder
½ stk rød paprika
4 skiver baconskiver (evt. spekeskinke)
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper
3 ss TINE Meierismør (til steking)

Couscous:

6 dl kokt couscous
2 stk rød paprika

Slik gjør du det

    1. Visp sammen fløte og mel i en kjele. Smuldre i buljong. Tilsett hvitløk og kremost. La sausen trekke et par minutter under omrøring. Rør i gressløk rett før servering.
  1. Fylte kyllingfileter:

    1. Skjær et snitt i kyllingfiletene og fordel ost og hakket paprika i lommen. Surr en baconskive rundt og fest med tannstikker av tre (uten smak). Krydre filetene med salt og pepper og stek dem i smør i en stekepanne.
  2. couscous:

    1. Lag couscous som anvist på pakken og rør inn hakket rød paprika. Server ved siden av de fylte kyllingene med sausen over.
Tips!

Du kan gjerne erstatte bacon med spekeskinke. Det smaker også veldig godt.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • hilde

    2 år siden
    Dårlig beskrivelse av framgangsmåten på sausen. Måtte ha mye mer veske i sausen en det det sto i oppskriften. Ville ha brukt halvparten fløte og halvparten melk/vann for å gjøre den litt minde mektig. Elles var sausen veldig god på smak.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Hilde, Hvorfor tilsatte du mer væske i sausen? Ble den for tykk i utgangspunktet?

      Kommenter  (0)

      • Hilde

        2 år siden
        Den var alt for tykk ja. vart nesten som en grøt. hadde i dei ingrediensane som sto i oppskriften.

        Kommenter  (0)

        • Øyvind , stolt kokk og baker,

          2 år siden
          Hei igjen Hilde, Da skal vi teste oppskriften på nytt. Tusen takk for tilbakemeldingen :)

          Kommenter  (0)


  • faglært kokk

    4 år siden
    En veldig smakfull middagsrett. Men den sausen burde ikke hete paprikasaus da det ikke er et snev av paprika i den, men heller noe med fløte/oste-saus. :) Kyllingen kan også stekes i ovn, 200 gr. i ca. 30min.

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei, Det er noe paprika i kremosten, men jeg er enig med deg :) Jeg endrer navn på sausen. Hyggelig å høre at en kokk liker oppskriften. Takk for tips og tilbakemelding :)

      Kommenter  (5)


  • Kine

    7 år siden
    En veldig god og enkel rett. Men tidsforbruk på 20 min er helt feil. Brukte iallefall 35-40 min. Sausen og selve jobben med kyllingfileten tok ikke lang tid,men å steke kyllingen tok litt tid. Men absolutt verdt å prøve! :-)

    Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat