Lettsaltet kyllingfilet med estragonsaus

Lettsaltet kyllingfilet med estragonsaus

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 150 min
Nydelig buljongtrukket kyllingfilet med stekte poteter og estragon- og gressløksaus.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stk kyllingfileter
3 ss salt
2 ss sukker
10 stk poteter
2 ss rapsolje eller solsikkeolje
½ ts nykvernet pepper
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ts estragon
1 ss hakket gressløk
5 dl hønsebuljong

Slik gjør du det

    1. Bank ut filetene. Strø på salt og sukker. La filetene ligge oppå hverandre i en plastpose. La dem ligge i kjøleskapet ca. 2 timer.
    2. Skrell potet. Kutt i båter og ha i en ildfast form. Vend i olje, ha på litt salt og pepper og stek midt i ovnen i 20–25 minutter.
    3. Rør sammen crème fraîche, estragon og gressløk til en saus, og smak godt til med salt og nykvernet pepper.
    4. Kok opp buljong i en kjele. Skyll av filetene i kaldt vann og legg dem i buljongen. La dem trekke i ca. 10 minutter under lokk.
    5. Ta filetene opp av buljongen og avkjøl dem. Skjær filetene i skiver og server kalde med kald eller varm saus, stekte poteter og en god grønn salat.
Tips!

Forbered kyllingen i god tid så blir den ekstra smakfull og saftig. Sausen kan serveres varm eller kald.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat