Lettsaltet kyllingfilet med estragonsaus
Nydelig buljongtrukket kyllingfilet med stekte poteter og estragon- og gressløksaus.
Enkel•2 t 30 min•4 personer
Ingredienser
- 4 stykk kyllingfilet
- 3 ss salt
- 2 ss sukker
- 10 stykk potet
- 2 ss rapsolje, eller solsikkeolje
- 0.5 ts nykvernet pepper
- 2 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 1 ts estragon
- 1 ss hakket gressløk
- 5 dl hønsebuljong
Slik gjør du
1
Bank ut filetene. Strø på salt og sukker. La filetene ligge oppå hverandre i en plastpose. La dem ligge i kjøleskapet ca. 2 timer.
2
Skrell potet. Kutt i båter og ha i en ildfast form. Vend i olje, ha på litt salt og pepper og stek midt i ovnen i 20–25 minutter.
3
Rør sammen crème fraîche, estragon og gressløk til en saus, og smak godt til med salt og nykvernet pepper.
4
Kok opp buljong i en kjele. Skyll av filetene i kaldt vann og legg dem i buljongen. La dem trekke i ca. 10 minutter under lokk.
5
Ta filetene opp av buljongen og avkjøl dem. Skjær filetene i skiver og server kalde med kald eller varm saus, stekte poteter og en god grønn salat.
TipsForbered kyllingen i god tid så blir den ekstra smakfull og saftig. Sausen kan serveres varm eller kald.