Lettsaltet kyllingfilet med estragonsaus
Enkel•150 min min
Nydelig buljongtrukket kyllingfilet med stekte poteter og estragon- og gressløksaus.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkkyllingfileter
-
3 sssalt
-
2 sssukker
-
10 stkpoteter
-
2 ssrapsolje eller solsikkeolje
-
½ tsnykvernet pepper
-
2 dl
-
1 tsestragon
-
1 sshakket gressløk
-
5 dlhønsebuljong
Slik gjør du det
-
1
Bank ut filetene. Strø på salt og sukker. La filetene ligge oppå hverandre i en plastpose. La dem ligge i kjøleskapet ca. 2 timer.
-
2
Skrell potet. Kutt i båter og ha i en ildfast form. Vend i olje, ha på litt salt og pepper og stek midt i ovnen i 20–25 minutter.
-
3
Rør sammen crème fraîche, estragon og gressløk til en saus, og smak godt til med salt og nykvernet pepper.
-
4
Kok opp buljong i en kjele. Skyll av filetene i kaldt vann og legg dem i buljongen. La dem trekke i ca. 10 minutter under lokk.
-
5
Ta filetene opp av buljongen og avkjøl dem. Skjær filetene i skiver og server kalde med kald eller varm saus, stekte poteter og en god grønn salat.