Skip to main content

Lettsaltet kyllingfilet med estragonsaus

Enkel
2t 30min

Nydelig buljongtrukket kyllingfilet med stekte poteter og estragon- og gressløksaus.

4.2
(20)
Next ImageLettsaltet kyllingfilet med estragonsaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
kyllingfilet
3 ss
salt
2 ss
sukker
10 stk
potet
2 ss
rapsolje eller solsikkeolje
0.5 ts
nykvernet pepper
1 ts
estragon
1 ss
hakket gressløk
5 dl
hønsebuljong

Fremgangsmåte

  1. Bank ut filetene. Strø på salt og sukker. La filetene ligge oppå hverandre i en plastpose. La dem ligge i kjøleskapet ca. 2 timer.

  2. Skrell potet. Kutt i båter og ha i en ildfast form. Vend i olje, ha på litt salt og pepper og stek midt i ovnen i 20–25 minutter.

  3. Rør sammen crème fraîche, estragon og gressløk til en saus, og smak godt til med salt og nykvernet pepper.

  4. Kok opp buljong i en kjele. Skyll av filetene i kaldt vann og legg dem i buljongen. La dem trekke i ca. 10 minutter under lokk.

  5. Ta filetene opp av buljongen og avkjøl dem. Skjær filetene i skiver og server kalde med kald eller varm saus, stekte poteter og en god grønn salat.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Forbered kyllingen i god tid så blir den ekstra smakfull og saftig. Sausen kan serveres varm eller kald.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter