Orientalsk kylling

Orientalsk kylling

8
316
Enkel30 min
Lettvint, raskt og kjempegodt middagstips. Her er en oppskrift på en kyllingrett full av gode smaker for folk i farten.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    kyllingfileter
  • 2 ss
  • 1 stk
    grønn paprika
  • 3 dl
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 2 ts
    karri
  • 2 dl
    mangochutney
  • 1 ts
    sambal oelek
  • 1 kopp
    mandelflak
  • 1 stk
    rød paprika i biter

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. 2

    Stek kyllingfilet hele i smøret og del dem så i mindre biter. Legg dem i den ildfaste formen.

  3. 3

    Skjær paprika i tynne strimler og legg over kyllingbitene. Visp fløten nesten stiv og bland inn finhakket hvitløk, karri, mango chutney og sambal oelek. Fordel kremen over kyllingen.

  4. 4

    Stek kyllingen i ovnen i ca. 20 minutter.

  5. 5

    Rist mandelflak lett i en varm stekepanne uten olje eller smør. Server kyllingen med paprika og ristede mandelflak.

Tips

For å få en magrere variant av kyllingen, kan du erstatte kremfløte med samme mengde matfløte.

Del denne oppskriften: