Orientalsk kylling

Orientalsk kylling

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 30 min
  • 20 min
Lettvint, raskt og kjempegodt middagstips. Her er en oppskrift på en kyllingrett full av gode smaker for folk i farten.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stk kyllingfileter
2 ss TINE Meierismør
1 stk grønn paprika
3 dl TINE Kremfløte
1 stk hvitløksfedd
2 ts karri
2 dl mangochutney
1 ts sambal oelek
1 kopp mandelflak
1 stk rød paprika i biter

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Stek kyllingfilet hele i smøret og del dem så i mindre biter. Legg dem i den ildfaste formen.
    3. Skjær paprika i tynne strimler og legg over kyllingbitene. Visp fløten nesten stiv og bland inn finhakket hvitløk, karri, mango chutney og sambal oelek. Fordel kremen over kyllingen.
    4. Stek kyllingen i ovnen i ca. 20 minutter.
    5. Rist mandelflak lett i en varm stekepanne uten olje eller smør. Server kyllingen med paprika og ristede mandelflak.
Tips!

For å få en magrere variant av kyllingen, kan du erstatte kremfløte med samme mengde matfløte.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Eline Jørgensen

    2 måneder siden
    Hei, hvis man bruker matfløte, kan den piskes? Eller hva gjør man da?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Eline, Det er ikke mulig å piske matfløten stiv :) Anbefaler deg å bruke kremfløte!

      Kommenter  (0)


  • Elisabeth Kjærland

    7 år siden
    Kor lenge skal det steikes i ovnen?

    Kommenter  (34)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Hei Elisabeth. Kyllingretten skal steke ca 20 minutter. Beklager at dette har falt ut av teksten. Jeg har rettet det opp nå.

      Kommenter  (26)


Det er mye kjærlighet i god mat