Hot kyllingsuppe

Hot kyllingsuppe

220
  • Enkel
  • 30 min
Dette er en fantastisk god og enkel indiskinspirert kyllingsuppe. En av våre mest populære oppskrifter og et godt middagstips for både barn og voksne.

Ingredienser

Kyllingsuppe

2 stk kyllingfileter
1 stk eple
1 stk løk
2 ss TINE Meierismør
1 ss karri
1 dl vann
800 g hakket hermetiske tomater
2 stk grønnsaksbuljongterninger
3 dl TINE Matfløte
1 ts sukker
½ ts salt
¼ ts pepper

Kald ostekrem (kan sløyfes)

125 g Snøfrisk® Naturell (evt. med dill)
3 ss TINE Lettrømme 18 %

Tilbehør

4 ss hakkede krydderurter , persille eller koriander

Slik gjør du det

    1. Del kyllingfilet i biter. Skrell og del eple i mindre biter. Finhakk løk.
      Hvordan finhakke løk:
    2. Smelt smør med karri i en kjele. Brun kyllingbiter raskt og sett til side.
    3. Fres eple og løk i smør og tilsett vann, tomater, buljongterning, matfløte og sukker. Kok opp og la det småkoke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  1. Ostekrem

    1. Bland Snøfrisk og lettrømme til en jevn krem. Server suppen toppet med ostekrem, stekt kylling og et dryss av friske urter.
Tips!

Denne suppen egner seg godt å fryse ned. Lag dobbel porsjon, og dermed har du en ferdig middag lett tilgjengelig i fryseren. 

Frossen suppe varmer du opp over middels varme i en gryte.

Kommentarer

  • Ane

    11 timer siden
    Hei, jeg lurte på om dere har et bra vegetar alternativ til kyllingen her ? Har prøvd med kikerter men ble desverre ganske smakløst ..

     (0)


  • Kathe-Mari

    9 dager siden
    hvor mye gir en porsjon sånn cirka takk

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 dager siden
      Litt usikker på hva du lurer på her, Kathe-Mari. Men 1 oppskrift gir nok mat til 4 porsjoner:) God matlaging!

       (0)


  • Greta

    11 dager siden
    Kan man bruke laktosefri fløte til koking, eller passer det best med creme fraiche når man han laktoseintoleranse

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 dager siden
      Hei Greta,

      Rømme generelt tåler ikke å varmes opp og kan sprekke. Dette er ikke farlig, men ser ikke så appetittlig ut. Anbefaler deg å bruke laktosefri creme fraiche :) God matlaging!

       (0)


  • Tonje

    19 dager siden
    Hvor mange kalorier tilsvarer suppen? :)

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      18 dager siden
      Hei Tonje,

      Dette finner du ut av å regne på ingrediensene du har brukt. Lykke til :)

       (2)


  • Charlotte

    1 måneder siden
    Hei! Kan suppen fryses?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Charlotte, Vil anbefale å fryse denne suppen. God matlaging videre :)

       (1)

      • Knut

        25 dager siden
        Da bør dere kanskje redigere «Tipset» som står på bunnen av oppskriften :)

         (1)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          24 dager siden
          Takk for at du sier ifra, Knut :) Har endret tilbakemeldingen nå.

           (1)


  • Siri

    2 måneder siden
    Hei. Har man bare karri i når man steker kyllingbitene og ikke i selve suppen?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Det stemmer, Siri :) God matlaging!

       (1)

      • Henrik

        28 dager siden
        Det har man så absolutt ikke. Det skal være karri i suppen og ikke på kyllingbitene. Hvis ikke smakere det alt for lite av denne suppene. :)

         (1)

        • Marit , Kokk og Kundekonsulent

          28 dager siden
          Hei Henrik!

          Smaken er som baken! :) Her freses smør og karri for å få frem den gode smaken. Ønsker man å ha mer karri i suppen i ettertid er også dette lov! :)

           (2)


  • Anne

    4 måneder siden
    Hva kan man bruke i stedet for karri? Tåler karri veldig dårlig.....

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Anne,

      Du kan rett og slett bare sløyfe ss med karri om du ikke kan spise det :) God matlaging!

       (1)


  • Marianne

    4 måneder siden
    Hadde i paprika og kokt ris,chilli og baby mais som jeg skar i skiver å hadde i som extra, hadde og gul og röd karri i også. Det ble en god suppe med lite sting i

     (0)

    • Marianne

      4 måneder siden
      Men i o m jeg så ble det svenk flöte og smör, og ikke tine sine produkter, hehe

       (0)

      • Marianne

        4 måneder siden
        Men i o m jeg bor i sverige, så ble det svensk matgrädde og svensk smör, og ikke tine sine produkter, men suppen ble god for det, ??

         (0)


  • Hilde

    4 måneder siden
    Hei.
    Kan jeg ha de stekte kyllingbitene i suppen når den er ferdig kokt? Eller passer det best som topping ?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Hilde,

      Du kan ha kyllingen i på slutten av koketiden om du ønsker det :) Pass på at de ikke får for lenge så de blir kokt for lenge!

       (0)


  • Torill Gausdal

    5 måneder siden
    Hadde ikke eple, prøvde med mandarin og potet istedenfor, ble braksuksess her i heimen. Guttungen ble helt i ekstase. Gubben syns ikke det var så ille han heller, til tross for at det var "noe karrisvineri". Skal prøves med appelsin og gresskar neste gang. Anbefales!

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Takk for at du deler dine tips med alle oss, Torill :)

      Høres fantastisk ut!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat