Hot kyllingsuppe

(814)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en fantastisk god og enkel indiskinspirert kyllingsuppe. En av våre mest populære oppskrifter!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Kyllingsuppe

2 stkkyllingfileter
1 stkeple
1 stkløk
2 ssTINE Meierismør
1 sskarri
1 dlvann
800 ghakket hermetiske tomater
2 stkgrønnsakbuljongterninger
3 dlTINE Lett Matfløte eller TINE Matfløte
1 tssukker
½ tssalt

Kald ostekrem (kan sløyfes)

125 gSnøfrisk® Naturell (evt. med dill)
3 ssTINE Lettrømme 18 %

Tilbehør

4 sshakkede krydderurter, persille eller koriander

Slik gjør du det

    1. Del kyllingfilet i biter. Skrell og del eple i mindre biter. Finhakk løk.
    2. Smelt smør med karri i en kjele. Brun kyllingbiter raskt og sett til side.
    3. Fres eple og løk i smør og tilsett vann, tomater, buljongterning, matfløte og sukker. Kok opp og la det småkoke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Ostekrem

    1. Bland Snøfrisk og lettrømme til en jevn krem. Server suppen toppet med ostekrem, stekt kylling og et dryss av friske urter.

Tips:

Denne suppen egner seg godt å fryse ned. Lag dobbel porsjon, og dermed har du en ferdig middag lett tilgjenglig i fryseren. 

Frossen suppe varmer du opp over middels varme i en gryte.

Kommentarer