Hot kyllingsuppe

Hot kyllingsuppe

224
  • Enkel
  • 30 min
Dette er en fantastisk god og enkel indiskinspirert kyllingsuppe. En av våre mest populære oppskrifter og et godt middagstips for både barn og voksne.

Ingredienser

Kyllingsuppe

2 stk kyllingfileter
1 stk eple
1 stk løk
2 ss TINE Meierismør
1 ss karri
1 dl vann
800 g hakket hermetiske tomater
2 stk grønnsaksbuljongterninger
3 dl TINE Matfløte
1 ts sukker
½ ts salt
¼ ts pepper

Kald ostekrem (kan sløyfes)

125 g Snøfrisk® Naturell (evt. med dill)
3 ss TINE Lettrømme 18 %

Tilbehør

4 ss hakkede krydderurter , persille eller koriander

Slik gjør du det

    1. Del kyllingfilet i biter. Skrell og del eple i mindre biter. Finhakk løk.
      Hvordan finhakke løk:
    2. Smelt smør med karri i en kjele. Brun kyllingbiter raskt og sett til side.
    3. Fres eple og løk i smør og tilsett vann, tomater, buljongterning, matfløte og sukker. Kok opp og la det småkoke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  1. Ostekrem

    1. Bland Snøfrisk og lettrømme til en jevn krem. Server suppen toppet med ostekrem, stekt kylling og et dryss av friske urter.
Tips!

Denne suppen egner seg godt å fryse ned. Lag dobbel porsjon, og dermed har du en ferdig middag lett tilgjengelig i fryseren. 

Frossen suppe varmer du opp over middels varme i en gryte.

Kommentarer

  • Tula

    1 måneder siden
    Ikke så spicy som jeg hadde trodd, men veldig god! Jeg anbefaler virkelig denne. Lett å lage og veldig smakfull. :D

     (0)


  • Tina

    2 måneder siden
    Veldig lyst til å lage denne :) men Smaker den like godt uten grønnsaksbuljong, har ikke det i heimen, men alt det andre :p

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Tina!

      Her er grønnsaksbuljongen med på å lage den gode smaken. Suppen kan nok bli litt "tam" i smak om du bytter ut med vann. Et lite tips for å alltid ha grønnsaksbulljong i hus, er å fryse ned grønnsaksavskjær i en pose og koke buljong på dette når du har samlet opp en liten mengde. Frys ned kraften og du vil ha dette tilgjelglig til hver tid. :)

       (0)


  • Ane

    2 måneder siden
    Hei, jeg lurte på om dere har et bra vegetar alternativ til kyllingen her ? Har prøvd med kikerter men ble desverre ganske smakløst ..

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Bønner og kikerter er ganske smakløst, så når man skal erstatte med det er det lurt å krydre disse godt i forkant.

      Hva med å bruke VGTR bollene som alternativ? De kan du lese mer om her: https://www.tine.no/sok?q=vgtr#search-section--1

      God matlaging!

       (0)


  • Kathe-Mari

    2 måneder siden
    hvor mye gir en porsjon sånn cirka takk

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Litt usikker på hva du lurer på her, Kathe-Mari. Men 1 oppskrift gir nok mat til 4 porsjoner:) God matlaging!

       (0)


  • Greta

    2 måneder siden
    Kan man bruke laktosefri fløte til koking, eller passer det best med creme fraiche når man han laktoseintoleranse

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Greta,

      Rømme generelt tåler ikke å varmes opp og kan sprekke. Dette er ikke farlig, men ser ikke så appetittlig ut. Anbefaler deg å bruke laktosefri creme fraiche :) God matlaging!

       (0)


  • Tonje

    3 måneder siden
    Hvor mange kalorier tilsvarer suppen? :)

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Tonje,

      Dette finner du ut av å regne på ingrediensene du har brukt. Lykke til :)

       (2)


  • Charlotte

    3 måneder siden
    Hei! Kan suppen fryses?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Charlotte, Vil anbefale å fryse denne suppen. God matlaging videre :)

       (1)

      • Knut

        3 måneder siden
        Da bør dere kanskje redigere «Tipset» som står på bunnen av oppskriften :)

         (1)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          3 måneder siden
          Takk for at du sier ifra, Knut :) Har endret tilbakemeldingen nå.

           (1)


  • Siri

    4 måneder siden
    Hei. Har man bare karri i når man steker kyllingbitene og ikke i selve suppen?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Det stemmer, Siri :) God matlaging!

       (1)

      • Henrik

        3 måneder siden
        Det har man så absolutt ikke. Det skal være karri i suppen og ikke på kyllingbitene. Hvis ikke smakere det alt for lite av denne suppene. :)

         (1)

        • Marit , Kokk og Kundekonsulent

          3 måneder siden
          Hei Henrik!

          Smaken er som baken! :) Her freses smør og karri for å få frem den gode smaken. Ønsker man å ha mer karri i suppen i ettertid er også dette lov! :)

           (5)


  • Anne

    6 måneder siden
    Hva kan man bruke i stedet for karri? Tåler karri veldig dårlig.....

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Anne,

      Du kan rett og slett bare sløyfe ss med karri om du ikke kan spise det :) God matlaging!

       (1)


  • Marianne

    6 måneder siden
    Hadde i paprika og kokt ris,chilli og baby mais som jeg skar i skiver å hadde i som extra, hadde og gul og röd karri i også. Det ble en god suppe med lite sting i

     (0)

    • Marianne

      6 måneder siden
      Men i o m jeg så ble det svenk flöte og smör, og ikke tine sine produkter, hehe

       (0)

      • Marianne

        6 måneder siden
        Men i o m jeg bor i sverige, så ble det svensk matgrädde og svensk smör, og ikke tine sine produkter, men suppen ble god for det, ??

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat