Hot kyllingsuppe

Hot kyllingsuppe

Kommentarer 205
  • Enkel
  • 30 min
Dette er en fantastisk god og enkel indiskinspirert kyllingsuppe. En av våre mest populære oppskrifter og et godt middagstips for både barn og voksne.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kyllingsuppe

2 stk kyllingfileter
1 stk eple
1 stk løk
2 ss TINE Meierismør
1 ss karri
1 dl vann
800 g hakket hermetiske tomater
2 stk grønnsakbuljongterninger
3 dl TINE Matfløte
1 ts sukker
½ ts salt
¼ ts pepper

Kald ostekrem (kan sløyfes)

125 g Snøfrisk® Naturell (evt. med dill)
3 ss TINE Lettrømme 18 %

Tilbehør

4 ss hakkede krydderurter , persille eller koriander

Slik gjør du det

    1. Del kyllingfilet i biter. Skrell og del eple i mindre biter. Finhakk løk.
      Hvordan finhakke løk:
    2. Smelt smør med karri i en kjele. Brun kyllingbiter raskt og sett til side.
    3. Fres eple og løk i smør og tilsett vann, tomater, buljongterning, matfløte og sukker. Kok opp og la det småkoke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  1. Ostekrem

    1. Bland Snøfrisk og lettrømme til en jevn krem. Server suppen toppet med ostekrem, stekt kylling og et dryss av friske urter.
Tips!

Denne suppen egner seg godt å fryse ned. Lag dobbel porsjon, og dermed har du en ferdig middag lett tilgjengelig i fryseren. 

Frossen suppe varmer du opp over middels varme i en gryte.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anne

    3 dager siden
    Hva kan man bruke i stedet for karri? Tåler karri veldig dårlig.....

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 dager siden
      Hei Anne,

      Du kan rett og slett bare sløyfe ss med karri om du ikke kan spise det :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Marianne

    3 dager siden
    Hadde i paprika og kokt ris,chilli og baby mais som jeg skar i skiver å hadde i som extra, hadde og gul og röd karri i også. Det ble en god suppe med lite sting i

    Kommenter  (0)

    • Marianne

      3 dager siden
      Men i o m jeg så ble det svenk flöte og smör, og ikke tine sine produkter, hehe

      Kommenter  (0)

      • Marianne

        3 dager siden
        Men i o m jeg bor i sverige, så ble det svensk matgrädde og svensk smör, og ikke tine sine produkter, men suppen ble god for det, ??

        Kommenter  (0)


  • Hilde

    4 dager siden
    Hei.
    Kan jeg ha de stekte kyllingbitene i suppen når den er ferdig kokt? Eller passer det best som topping ?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 dager siden
      Hei Hilde,

      Du kan ha kyllingen i på slutten av koketiden om du ønsker det :) Pass på at de ikke får for lenge så de blir kokt for lenge!

      Kommenter  (0)


  • Torill Gausdal

    20 dager siden
    Hadde ikke eple, prøvde med mandarin og potet istedenfor, ble braksuksess her i heimen. Guttungen ble helt i ekstase. Gubben syns ikke det var så ille han heller, til tross for at det var "noe karrisvineri". Skal prøves med appelsin og gresskar neste gang. Anbefales!

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      18 dager siden
      Takk for at du deler dine tips med alle oss, Torill :)

      Høres fantastisk ut!

      Kommenter  (0)


  • Silje

    2 måneder siden
    Veldig god.. pleier også å putte stangselleri i, for mer smak??

    Kommenter  (0)


  • Nina Ballerina

    2 måneder siden
    Kjempegod suppe!! Har laget denne mang en gang :) God uten kylling også...

    Kommenter  (0)


  • Veronika

    2 måneder siden
    Elsker denne suppen! Lages igjen og igjen.

    Kommenter  (0)


  • Andrea

    7 måneder siden
    Hva er ca næringsinnhold på suppa pr posjon? :) Typ kcal osv. Elsker suppa!

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Så herlig å høre at du elsker suppa, Andrea :) Næringsinnhold i suppa regner du ut i fra hvilke ingredienser du bruker når du lager suppen. Lykke ril og god matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Laila Anita

    1 år siden
    Denne suppen/gryten( ettersom mengden fyll varierer hos meg) er nydelig med frisk ingefær.

    Kommenter  (5)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Takk for at du deler tipset ditt med oss, Laila :) God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Gro Thorbjørnsen

    1 år siden
    Kjempegod oppskrift ,jeg kutter ut vann så det blir en gryterett . Den har blitt veldig populær i familien jeg har laget den i mange år.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Takk for at du deler dine tips med oss, Gro :) Høres veldig godt ut og det er hyggelig å se at det har blitt en favoritt i familien. God matlaging videre!

      Kommenter  (0)

    • Laila

      1 år siden
      Det var ett godt tips, Gro. Det skal jeg også prøve med en ekstra skje med Crème Fraîche.

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat