Hot kyllingsuppe

Hot kyllingsuppe

230
  • Enkel
  • 30 min
Dette er en fantastisk god og enkel indiskinspirert kyllingsuppe. En av våre mest populære oppskrifter og et godt middagstips for både barn og voksne.

Ingredienser

Kyllingsuppe

2 stk kyllingfileter
1 stk eple
1 stk løk
2 ss TINE Meierismør
1 ss karri
1 dl vann
800 g hakket hermetiske tomater
2 stk grønnsaksbuljongterninger
3 dl TINE Matfløte
1 ts sukker
½ ts salt
¼ ts pepper

Kald ostekrem (kan sløyfes)

125 g Snøfrisk® Naturell (evt. med dill)
3 ss TINE Lettrømme 18 %

Tilbehør

4 ss hakkede krydderurter , persille eller koriander

Slik gjør du det

    1. Del kyllingfilet i biter. Skrell og del eple i mindre biter. Finhakk løk.
      Hvordan finhakke løk:
    2. Smelt smør med karri i en kjele. Brun kyllingbiter raskt og sett til side.
    3. Fres eple og løk i smør og tilsett vann, tomater, buljongterning, matfløte og sukker. Kok opp og la det småkoke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  1. Ostekrem

    1. Bland Snøfrisk og lettrømme til en jevn krem. Server suppen toppet med ostekrem, stekt kylling og et dryss av friske urter.
Tips

Denne suppen egner seg godt å fryse ned. Lag dobbel porsjon, og dermed har du en ferdig middag lett tilgjengelig i fryseren. 

Frossen suppe varmer du opp over middels varme i en gryte.

Kommentarer

  • Vero

    15 dager siden
    Hei
    Kan en bruke creme fraiche i stede for fløte, hvis en er fri for fløte?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      12 dager siden
      Det kan du, Vero!

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat