Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Kremet grønn karrisuppe

Enkel
20min

Suppe med ingredienser typisk for thaikjøkkenet. Denne suppen har en frisk smak av ingefær og grønn karri.

3.9
(55)
Next ImageKremet grønn karrisuppe

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
finhakkede hvitløksfedd
1 ss
fersk, finhakket ingefær
1 ss
grønn karripasta
5 dl
vann
2 stk
hønsebuljongterning
1 stk
revet skall av lime
2 ss
presset limesaft
1 stk
stjerneanis
2 stk
kyllingfilet
4 stk
vårløk
200 g
sukkererter

Fremgangsmåte

  1. Varm smør i en kjele og fres forsiktig finhakket hvitløk og ingefær.Tilsett grønn karripasta og la den frese med en kort stund. Tilsett vann, buljongterning, melk og crème fraîche .

  2. Ha revet limeskall og 2 ss presset limesaft i suppen sammen med stjerneanis. La suppen koke uten lokk i ca. 10 minutter.

  3. Skjær kyllingfilet i små terninger, hakk vårløk og skjær sukkererter i strimler.

  4. Varm en stekepanne, ha i smør og stek kyllingbitene til de er gjennomstekt. Vend i vårløk og sukkererter og la det frese med i ca. 2 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Nybakte horn med kremost er veldig godt til denne suppa.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter