Gulrotsuppe
Gulrotsuppe er en suppe med mye smak. I tillegg er den sunn, fyldig og fargerik!
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 1 kg gulrot
- 5 stykk hvitløksfedd
- 2 ss TINE® Meierismør
- 1 l grønnsaksbuljong
- 2 stykk potet
- 6 stykk sjampinjong
- 8 ss TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
Slik gjør du
1
Skrell og skjær gulrøtter i skiver. Hakk hvitløk og surr det litt i smør i en panne og tilsett buljong. Skrell potet, del dem i fire og ha dem i suppen. La suppen koke i ca. 20 minutter til gulerøttene er møre.
2
Skjær sopp i tynne skiver og stek dem raskt i en tørr panne. Tilsett smør og la det surre et par minutter til.
3
Kjør suppen glatt med en stavmikser, i en blender eller en food processor. Gi suppen et oppkok, smak til med pepper og rør i crème fraîche. Anrett i dype skåler og legg ristet sopp oppå.
4
Server suppen med litt crème fraîche ringlet over og gjerne litt grovt brød til.
TipsNoen poteter har mer stivelse i seg enn andre. Stivelse gjør at suppen tykner. Synes du suppen blir for tykk kan du ha i litt mer vann.