Maissuppe med bacon
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkpoteter
-
1 stkløk
-
2 ssolivenolje
-
400 gmais , til suppen
-
150 gbacon
-
100 gmais , til steking
-
3 dlTINE® Lett Matfløte , vanlig matfløte eller TineMelk Hel
Slik gjør du det
-
1
Skrell løk og poteter og skjær dem i fine biter. Sil vekk laken fra de hermetiske maiskornene og ha dem i en gryte sammen med oppkuttet potet, løk og olivenolje. Stek i middels sterk varme i 3-4 minutter til løken er blitt gjennomsiktelig.
-
2
Ha vann i gryten, nok til å dekke grønnsakene og kok opp. La det småkoke til potetbitene er møre, ca 8 minutter.
-
3
Mens grønnsakene koker, skjærer du bacon i passe store biter eller terninger. Stek dette i en liten panne på middels sterk varme. Mot slutten av steketiden har du i maiskornene.
Tips
Du kan fint droppe bacon, dersom du ønsker en suppe uten kjøtt.
-
4
Når potetene er møre, moser du blandingen i en blender, food processor eller med en stavmikser til du får en fin puré.
Tips
Husk å holde på godt lokket eller legg et håndkle over, slik at ikke varm væske plutselig spruter ut når du kjører de nykokte grønnsakene sammen.
-
5
Tilsett fløte (eller melk) til du får den konsistensen du selv ønsker på suppa, men husk at maissuppe gjerne er litt tykk og kremete. Smak til med salt og pepper pog hell suppen over i skåler. Ha over den stekte mais- og baconblandingen rett før servering.