Maissuppe med bacon

Maissuppe med bacon

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 30 min
Dette er en suppe som mange muligens vil kjenne igjen under navnet Corn chowder, en kjent og god variant med opphav fra maisstatene i USA. Maissuppen har mye smak og en nydelig kremete konsistens.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk poteter
1 stk løk
2 ss olivenolje
400 g mais , til suppen
150 g bacon
100 g mais , til steking
3 dl TINE Lett Matfløte , vanlig matfløte eller TineMelk Hel

Slik gjør du det

    1. Skrell løk og poteter og skjær dem i fine biter. Sil vekk laken fra de hermetiske maiskornene og ha dem i en gryte sammen med oppkuttet potet, løk og olivenolje. Stek i middels sterk varme i 3-4 minutter til løken er blitt gjennomsiktelig.
    2. Ha vann i gryten, nok til å dekke grønnsakene og kok opp. La det småkoke til potetbitene er møre, ca 8 minutter.
    3. Mens grønnsakene koker, skjærer du bacon i passe store biter eller terninger. Stek dette i en liten panne på middels sterk varme. Mot slutten av steketiden har du i maiskornene.
      Tips!

      Du kan fint droppe bacon, dersom du ønsker en suppe uten kjøtt.

    4. Når potetene er møre, moser du blandingen i en blender, food processor eller med en stavmikser til du får en fin puré.
      Tips!

      Husk å holde på godt lokket eller legg et håndkle over, slik at ikke varm væske plutselig spruter ut når du kjører de nykokte grønnsakene sammen.

    5. Tilsett fløte (eller melk) til du får den konsistensen du selv ønsker på suppa, men husk at maissuppe gjerne er litt tykk og kremete. Smak til med salt og pepper pog hell suppen over i skåler. Ha over den stekte mais- og baconblandingen rett før servering.
Tips!

#1: Neste gang du lager suppen, kan du variere den litt ved å koke og mose sammen 1 stilk selleri og/eller 1 gulrot i biter. En neve med finhakket frisk timian smaker også nydelig i denne suppen.

#2: Stekte pølsebiter kan fint også brukes i denne gode suppen, enten som et tillegg eller som en erstatning for bacon.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Line

    1 år siden
    Wow, oppdaget nettopp denne suppen. Utrolig god:)

    Kommenter  (0)


  • May Hammer

    3 år siden
    Hei, dette er sikkert et dumt spørsmål, men skal man sile av vannet på grønnsakene før man lager den pureen? Mvh May

    Kommenter  (46)


  • Wenche

    3 år siden
    Går det an å fryse denne suppen? Lage suppen, men ikke bacon/mais blandingen da den lages når suppen skal spises. Tenkte å lage opp en stor porsjon og fryse ned.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Wenche, Det skal gå helt fint å fryse suppen slik du beskriver det. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Ellinor

    4 år siden
    Tror det er en skrivefeil da det står 100 g og 400 g mais i ingredienselisten?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      4 år siden
      Hei Ellinor, De siste 100 g med mais skal stekes sammen med bacon, som du har i suppen rett før servering. Jeg skal tydeliggjøre dette i oppskriften med en gang. Tusen takk for tilbakemeldingen:)

      Kommenter  (1)


  • katrine

    4 år siden
    Grei grunnoppskrift, men vil absolutt anbefale buljong eller kraft i kokevannet for smakens del :)

    Kommenter  (5)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Katrine, Ja å tilsette litt kraft eller buljong er et godt tips, om man ønsker mer smak.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat