Gulrotsuppe med lime
Prøv denne helt nydelige gulrotsuppen med eksotisk og herlig smak av både fersk ingefær, lime og koriander.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 800 g gulrot
- 4 stykk sjalottløk
- 2 stykk hvitløksfedd
- 0.5 stykk rød chili
- 3 cm frisk ingefær
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking. For laktosefri gulrotsuppe, velg TINE® Laktosefri Meierismør
- 8 dl grønnsaksbuljong, (eller kyllingbuljong)
- 3 dl TINE® Matfløte, For laktosefri gulrotsuppe, velg TINE® Laktosefri Matfløte
- 1 stykk lime, (saften fra denne)
- 1 ts flaksalt
- 0.25 ts pepper
- 0.5 dl frisk koriander, , hakket
Slik gjør du
1
Skrell og skjær gulrøtter, sjalottløk og hvitløk i biter. Finhakk chili og riv ingefær.
2
Smelt smør i en gryte og fres grønnsakene til løken er blank, ca. 5 minutter.
3
Ha i buljong og kok opp. La småkoke under lokk til gulrøttene er myke, ca. 20 minutter.
4
Kjør suppen glatt med stavmikser.
5
Rør inn fløte og smak til med limesaft, salt og pepper. Dryss over koriander ved servering.
TipsØnsker du kjøtt til suppen? Renskåret strimler av svinekjøtt smaker godt sammen med gulrotsuppe.