Gulrotsuppe med lime

(308)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Få ting kan løfte en suppe som TINE Matfløte. Bare prøv denne helt nydelige gulrotsuppen med eksotisk og herlig smak av både fersk ingefær, lime og koriander.

Antall porsjoner

Ingredienser

800 ggulrøtter
4 stksjalottløk
2 stkhvitløksfedd
½ stkrød chili
3 centimeterfrisk ingefær
1 ssTINE Meierismør til steking
8 dlgrønnsaksbuljong (eller kyllingbuljong)
3 dlTINE Matfløte eller Lett Matfløte
1 stklime (saften fra denne)
1 tsflaksalt
¼ tspepper
½ dlfrisk koriander, hakket

Slik gjør du det

    1. Skrell og skjær gulrøtter, sjalottløk og hvitløk i biter. Finhakk chili og riv ingefær.
    2. Smelt smør i en gryte og fres grønnsakene til løken er blank, ca. 5 minutter.
    3. Ha i buljong og kok opp. La småkoke under lokk til gulrøttene er myke, ca. 20 minutter.
    4. Kjør suppen glatt med stavmikser.
    5. Rør inn fløte og smak til med limesaft, salt og pepper. Dryss over koriander ved servering.

Tips:

Ønsker du kjøtt til suppen? Renskåret strimler av svinekjøtt smaker godt sammen med gulrotsuppe.

Kommentarer

  Legg til kommentar