Gulrotsuppe med lime

Gulrotsuppe med lime

53
752
Enkel30 min
Prøv denne helt nydelige gulrotsuppen med eksotisk og herlig smak av både fersk ingefær, lime og koriander.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 800 g
    gulrøtter
  • 4 stk
    sjalottløk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • ½ stk
    rød chili
  • 3 cm
    frisk ingefær
  • 1 ss
    TINE® Meierismør til steking. For laktosefri gulrotsuppe, velg TINE® Laktosefri Meierismør
  • 8 dl
    grønnsaksbuljong (eller kyllingbuljong)
  • 3 dl
    TINE® Matfløte For laktosefri gulrotsuppe, velg TINE® Laktosefri Matfløte
  • 1 stk
    lime (saften fra denne)
  • 1 ts
    flaksalt
  • ¼ ts
    pepper
  • ½ dl
    frisk koriander , hakket

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell og skjær gulrøtter, sjalottløk og hvitløk i biter. Finhakk chili og riv ingefær.

  2. 2

    Smelt smør i en gryte og fres grønnsakene til løken er blank, ca. 5 minutter.

  3. 3

    Ha i buljong og kok opp. La småkoke under lokk til gulrøttene er myke, ca. 20 minutter.

  4. 4

    Kjør suppen glatt med stavmikser.

  5. 5

    Rør inn fløte og smak til med limesaft, salt og pepper. Dryss over koriander ved servering.

Tips

Ønsker du kjøtt til suppen? Renskåret strimler av svinekjøtt smaker godt sammen med gulrotsuppe.

Del denne oppskriften: