Gulrotsuppe med lime

Gulrotsuppe med lime

Kommentarer 27
  • Enkel
  • 30 min
Få ting kan løfte en suppe som TINE Matfløte. Bare prøv denne helt nydelige gulrotsuppen med eksotisk og herlig smak av både fersk ingefær, lime og koriander.

Ingredienser

Antall porsjoner

800 g gulrøtter
4 stk sjalottløk
2 stk hvitløksfedd
½ stk rød chili
3 centimeter frisk ingefær
1 ss TINE Meierismør til steking
8 dl grønnsaksbuljong (eller kyllingbuljong)
3 dl TINE Matfløte eller Lett Matfløte
1 stk lime (saften fra denne)
1 ts flaksalt
¼ ts pepper
½ dl frisk koriander , hakket

Slik gjør du det

    1. Skrell og skjær gulrøtter, sjalottløk og hvitløk i biter. Finhakk chili og riv ingefær.
    2. Smelt smør i en gryte og fres grønnsakene til løken er blank, ca. 5 minutter.
    3. Ha i buljong og kok opp. La småkoke under lokk til gulrøttene er myke, ca. 20 minutter.
    4. Kjør suppen glatt med stavmikser.
    5. Rør inn fløte og smak til med limesaft, salt og pepper. Dryss over koriander ved servering.
Tips!

Ønsker du kjøtt til suppen? Renskåret strimler av svinekjøtt smaker godt sammen med gulrotsuppe.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Michelle

    9 måneder siden
    Utrolig god suppe! Anbefales på det sterkeste! =)

    Kommenter  (1)

    • Sindre , Kundekonsulent

      8 måneder siden
      Så bra, du får spre det glade budskapet med venner og familie!

      Kommenter  (1)


  • Anne

    1 år siden
    Hvordan er det å fryse ned suppen? Skal jeg kanskje ta i følte når den er tint opp og før servering?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Anne, Du kan fint fryse suppen og det skal ikke være noe problem å ha fløten i før du fryser den. Husk å varm opp under svak varme og røring. Lykke til og god matlaging :)

      Kommenter  (0)


  • Mari

    2 år siden
    Hvor mange kalorier er det i denne suppen? Er så glad i den, og lager den ofte, så lurte bare på hvor sunn den er:))

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Mari, Kaloriene i suppen regner du ut fra hvilke produkter du bruker når du lager suppen :) det er derfor vanskelig for oss å regne ut dette for deg. Goa matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Marion

    2 år siden
    Supergod og barnevennlig suppe! Tok litt mindre ingefær enn det som stod i oppskriften, og begge barna på 2 og 5 år spiste flere porsjoner!

    Kommenter  (15)


  • Marius

    2 år siden
    Denne er kjempegod=DD Krydret etter smak.

    Kommenter  (5)


  • Eirin

    2 år siden
    Beste gulrotsuppen jeg har smakt!

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Eirin, For en fantastisk hyggelig tilbakemelding :) Tusen takk!

      Kommenter  (3)


  • Britt

    3 år siden
    Noen som har tips om hva jeg kan erstatte limen med... da datteren ikke tåler sitrusfrukter? ?? Tips mottas med takk ?? Nydelig suppe - fikk den servert på jentekveld ???? gleder meg til å lage den til de her hjemme ????

    Kommenter  (0)

    • Per

      3 år siden
      Eddik

      Kommenter  (5)

    • Ingrid

      2 år siden
      Du kan raspe i ett surt eple, det gir en fin syrlighet, uten at du kjenner eple smak,og du skal jo mose alt uansett! :)

      Kommenter  (0)


  • Baie

    3 år siden
    Så utrolig god suppe. Jeg la oppi en stk sitrongress ved kokinga. Tok ut denne da jeg skulle stavmikse. Absolutt favoritt!!!

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Baie, Så utrolig hyggelig å høre. Og tusen takk for tipset med sitrongresset :)

      Kommenter  (1)


  • Marion

    3 år siden
    Denne suppen er kjempegod😊 Et lite tips er å rive gulrøttene i stedet for å skjære dem i biter. Da sparer du tid både på kutting og koking.

    Kommenter  (17)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Takk for supert tips, Marion. God sommer!

      Kommenter  (2)

    • Linn

      3 år siden
      Kutting tar personlig mye kortere tid og du kan ta flere gulrøtter om gangen, og koking tar ikke mer enn 5 minutter. Sparer neppe noe mer tid med riving, samtidig som at det er mye mer arbeid :)

      Kommenter  (9)

      • Renate Thoreid

        3 år siden
        Kjempegod suppe! Jeg byttet smør med olje og fløte med kokosmelk... og bruker kjøkkenmaskin til riving av grønnsaker!

        Kommenter  (1)

        • Øyvind , stolt kokk og baker,

          3 år siden
          Hei Renate, Takk for hyggelig tilbakemelding og gode tips :)

          Kommenter  (1)

      • Øyvind , stolt kokk og baker,

        3 år siden
        Hei Linn, Det er smak og behag hvor komfortabel man er med kutting med skarp kniv, og da spesielt hvor lang tid det tar. Her er det bare å gjøre det man foretrekker selv :)

        Kommenter  (2)


  • Magda

    3 år siden
    Denne suppen er bare vidunderlig :-) Er hekta, og har den regelmessig til middag. Kan gjerne tilsette kylling, små biter av pølse eller litt bacon :-)

    Kommenter  (5)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Magda, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding og gode tips :)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat