Gulrotsuppe med lime

(294)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Få ting kan løfte en suppe som TINE Matfløte. Bare prøv denne helt nydelige gulrotsuppen med eksotisk og herlig smak av både fersk ingefær, lime og koriander.

Antall porsjoner

Ingredienser

800 ggulrøtter
4 stksjalottløk
2 stkhvitløksfedd
½ stkrød chili
3 stkcm fersk ingefær
1 ssTINE Meierismør til steking
8 dlgrønnsaksbuljong (eller kyllingbuljong)
3 dlTINE Matfløte eller Lett Matfløte
1 stklime (saften fra denne)
1 tshavsalt
½ dlfrisk koriander, hakket

Slik gjør du det

    1. Skrell og skjær gulrøtter, sjalottløk og hvitløk i biter. Finhakk chillien og riv ingefær. Smelt smør i en stor kjele og ha alt i. Surr til løken er blank, ca 5 minutter.
    2. Tilsett buljong og la det koke under lokk til gulrøttene er møre.
    3. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller bruk en kjøkkenmaskin.
    4. Tilsett fløte og smak til med limesaft, salt og pepper. Dryss over koriander rett før servering.

Tips:

Ønsker du kjøtt til suppen? Renskåret strimler av svinekjøtt smaker godt sammen med gulrotsuppe.

Kommentarer