Gulrotsuppe med lime
Enkel•30 min min
Prøv denne helt nydelige gulrotsuppen med eksotisk og herlig smak av både fersk ingefær, lime og koriander.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 ggulrøtter
-
4 stksjalottløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
½ stkrød chili
-
3 cmfrisk ingefær
-
1 ssTINE® Meierismør til steking. For laktosefri gulrotsuppe, velg TINE® Laktosefri Meierismør
-
8 dlgrønnsaksbuljong (eller kyllingbuljong)
-
3 dlTINE® Matfløte For laktosefri gulrotsuppe, velg TINE® Laktosefri Matfløte
-
1 stklime (saften fra denne)
-
1 tsflaksalt
-
¼ tspepper
-
½ dlfrisk koriander , hakket
Slik gjør du det
-
1
Skrell og skjær gulrøtter, sjalottløk og hvitløk i biter. Finhakk chili og riv ingefær.
-
2
Smelt smør i en gryte og fres grønnsakene til løken er blank, ca. 5 minutter.
-
3
Ha i buljong og kok opp. La småkoke under lokk til gulrøttene er myke, ca. 20 minutter.
-
4
Kjør suppen glatt med stavmikser.
-
5
Rør inn fløte og smak til med limesaft, salt og pepper. Dryss over koriander ved servering.