Hjemmelaget fiskesuppe
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkpoteter
-
2 stkgulrøtter
-
¼ stksellerirot
-
1 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 lferdig utblandet fiskebuljong
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
3 dlTINE® Matfløte eller TINE Lett Crème Fraîche 18 %. For laktosefri oppsrkfit, velg TINE® Laktosefri Matfløte
-
400 gfisk F.eks. laks, steinbit, blåskjell eller reker.
Til servering
-
1 ssfinklippet gressløk (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
1
Start med å skrelle og rive potet, gulrot og selleri grovt, eller skjær dem i tynne strimler. Finhakk løk og skjær hvitløk i tynne skiver.
-
2
Ha ferdig utblandet fiskebuljong og grønnsakene i en kjele. La småkoke i 5-10 minutter. Ha i salt og pepper.
Tips
2 dl av buljongen kan erstattes med hvitvin hvis du ønsker.
-
3
Ha i fløte, eller Crème Fraîche, og kok opp rett før servering. I mellomtiden skjærer du fisken i passe store biter.
Tips
Bruk steinbitfilet, torsk eller for eksempel laks - alt etter hva du har tilgjengelig eller hva du har lyst på. Hvis du synes suppen er for tynn, jevner du med maisenna før servering. Rør ut 1-2 ts maisennamel i 0,5 dl kaldt vann. Når du har fått den klumpefri, tilsetter du den i suppa i jevn stråle mens du rører hele tiden.
-
4
Tilsett fiskebitene, ta gryta vekk fra platen og la fisken trekke i suppa i ca. 5 minutter til fisken er knapt ferdigtrukket.
Tips
Hvis du ønsker å ha i reker, tilsetter du dem rett før servering. Pynt gjerne med gressløk eller andre urter.