Håndkle og blad
Hjemmelaget fiskesuppe
(305305)

Hjemmelaget fiskesuppe

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelaget fiskesuppe smaker nydelig! Du vil bli overrasket over hvor enkelt det er å lage fiskesuppe fra bunnen av.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stkpoteter
2 stkgulrøtter
¼ stksellerirot
1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
1 lferdig utblandet fiskebuljong
1 tssalt
½ tspepper
3 dlTINE Matfløte eller TINE Lett Crème Fraîche 18 %
400 gfisk F.eks. laks, steinbit, blåskjell eller reker.

Til servering

1 ssfinklippet gressløk (kan sløyfes)
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Start med å skrelle og rive potet, gulrot og selleri grovt, eller skjær dem i tynne strimler. Finhakk løk og skjær hvitløk i tynne skiver.
    2. Ha ferdig utblandet fiskebuljong og grønnsakene i en kjele. La småkoke i 5-10 minutter. Ha i salt og pepper.
      Blått hjerte
      Tips!

      2 dl av buljongen kan erstattes med hvitvin hvis du ønsker.

    3. Ha i fløte, eller Crème Fraîche, og kok opp rett før servering. I mellomtiden skjærer du fisken i passe store biter.
      Blått hjerte
      Tips!

      Bruk steinbitfilet, torsk eller for eksempel laks - alt etter hva du har tilgjengelig eller hva du har lyst på. Hvis du synes suppen er for tynn, jevner du med maisenna før servering. Rør ut 1-2 ts maisennamel i 0,5 dl kaldt vann. Når du har fått den klumpefri, tilsetter du den i suppa i jevn stråle mens du rører hele tiden.

    4. Tilsett fiskebitene, ta gryta vekk fra platen og la fisken trekke i suppa i ca. 5 minutter til fisken er knapt ferdigtrukket.
      Blått hjerte
      Tips!

      Hvis du ønsker å ha i reker, tilsetter du dem rett før servering. Pynt gjerne med gressløk eller andre urter.

Blått hjerte
Tips!

Reker smaker godt i en fiskesuppe, men for å unngå at de skal bli seige, skal de tilsettes suppen rett før servering - og skal ikke kokes!

 

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat