Oppskrift på Hjemmelaget fiskesuppe

Hjemmelaget fiskesuppe

(240)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelaget fiskesuppe smaker nydelig! Du vil bli overrasket over hvor enkelt det egentlig er å lage suppen helt selv.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkpoteter
2 stkgulrøtter
¼ stksellerirot
1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
1 lferdig utblandet fiskebuljong
1 tssalt
¼ tspepper
3 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
400 gsteinbitfilet, torskefilet eller gjerne blanding av ulike fiskeslag

Pynt (kan sløyfes)

Littfinklippet gressløk

Slik gjør du det

    1. Start med å skrelle og rive potetene, gulrøttene og sellerien grovt eller skjær dem i tynne strimler. Finhakk løken. Skjær hvitløk i tynne skiver. Legg alle ingrediensene, bortsett fra fisken og evt skalldyr (reker), i en kjele.
    2. La grønnsaksblandingen småkoke i 5-10 minutter. Ha i salt og pepper.
    3. Ha i Crème Fraîche og kok opp rett før servering. I mellomtiden skjærer du fisken i passe store biter.

      Tips:

      Bruk steinbitfilet, torsk eller for eksempel laks - alt etter hva du har tilgjengelig eller hva du har lyst på.

    4. Tilsett fiskebitene, ta gryta vekk fra platen og la fisken trekke i suppa i ca. 5 minutter til fisken er knapt ferdigtrukket.

      Tips:

      Hvis du ønsker å ha i reker, tilsetter du dem rett før servering. Pynt gjerne med gressløk eller andre urter.

Tips:

#1: Reker smaker godt i en fiskesuppe, men for å unngå at de skal bli seige, skal de tilsettes suppen rett før servering - og skal ikke kokes!

#2:Hvis du synes suppen er for tynn, jevner du med maisenna før servering. Rør ut 1-2 ts maisennamel i 0,5 dl kaldt vann. Når du har fått den klumpefri, tilsetter du den i suppa i jevn stråle mens du rører hele tiden.

Kommentarer