Hjemmelaget fiskesuppe

Hjemmelaget fiskesuppe

Kommentarer 41
  • Enkel
  • 30 min
Hjemmelaget fiskesuppe smaker nydelig! Du vil bli overrasket over hvor enkelt det er å lage fiskesuppe fra bunnen av.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk poteter
2 stk gulrøtter
¼ stk sellerirot
1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
1 l ferdig utblandet fiskebuljong
1 ts salt
½ ts pepper
3 dl TINE Matfløte eller TINE Lett Crème Fraîche 18 %
400 g fisk F.eks. laks, steinbit, blåskjell eller reker.

Til servering

1 ss finklippet gressløk (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Start med å skrelle og rive potet, gulrot og selleri grovt, eller skjær dem i tynne strimler. Finhakk løk og skjær hvitløk i tynne skiver.
    2. Ha ferdig utblandet fiskebuljong og grønnsakene i en kjele. La småkoke i 5-10 minutter. Ha i salt og pepper.
      Tips!

      2 dl av buljongen kan erstattes med hvitvin hvis du ønsker.

    3. Ha i fløte, eller Crème Fraîche, og kok opp rett før servering. I mellomtiden skjærer du fisken i passe store biter.
      Tips!

      Bruk steinbitfilet, torsk eller for eksempel laks - alt etter hva du har tilgjengelig eller hva du har lyst på. Hvis du synes suppen er for tynn, jevner du med maisenna før servering. Rør ut 1-2 ts maisennamel i 0,5 dl kaldt vann. Når du har fått den klumpefri, tilsetter du den i suppa i jevn stråle mens du rører hele tiden.

    4. Tilsett fiskebitene, ta gryta vekk fra platen og la fisken trekke i suppa i ca. 5 minutter til fisken er knapt ferdigtrukket.
      Tips!

      Hvis du ønsker å ha i reker, tilsetter du dem rett før servering. Pynt gjerne med gressløk eller andre urter.

Tips!

Reker smaker godt i en fiskesuppe, men for å unngå at de skal bli seige, skal de tilsettes suppen rett før servering - og skal ikke kokes!

 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ole-Johan Lauvås

    1 måneder siden
    Hei. Brukte oppskriften deres til selskap for 16 personer. Var litt usikker med tanke på mengde, men det ble passe. Ikke mye igjen. I tillegg til sellerirot brukte jeg en halv kålrot som jeg raspet i. Brukte maisennajevning lys. Jeg foretrekker å ha i litt presset sitron til lyse supper. Dette for å få frem litt syrlighet. Tror nok hvitvinen dere anbefaler gjør samme nytte, men jeg foretrekker å drikke vinen.. Serverte ferske, urenskede reker som tillegg. Så kunne gjestene renske så mye reker de ville ha i på toppen selv. Har litt dårlig erfaring med reker i varm suppe. De blir seige og smaken ødelagt. Ellers bakte kona fine rundstykker til.

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Ole-Johan,

      Dette høres ut som en fantastisk kveld med god mat :)

      Kommenter  (0)


  • Camilla

    4 måneder siden
    Når det står fire porsjoner, er det det samme som at det er nok til fire personer?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Det stemmer, Camilla :)

      Kommenter  (0)

      • Eirik

        1 måneder siden
        Hei. Følger opp dette spørsmålet med hva en porsjon er? Ved suppe spiser de fleste mer enn en suppetallerken, er oppskriften for fire basert på at hvert individ spiser en suppetallerken?

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          1 måneder siden
          Het Eirik,

          Dette skal være nok til å mette 4 personer :)

          Kommenter  (0)


  • Ingvild

    6 måneder siden
    Fantastisk god ble den, og frister virkelig til gjentakelse snart. Oppskriften var veldig grei å følge og rask.

    Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      6 måneder siden
      Så hyggelig å høre, Ingvild! Fint at oppskriften oppleves som grei å følge :)

      Kommenter  (0)


  • Maria

    8 måneder siden
    Forvirrende oppskrift. Først står det legg ALLE ingrediensene i gryta utenom fisk. Og tydeligvis utenom salt, pepper og creme fraiche også, for det kommer først senere...? Så står det småkok suppa 5-10 minutter. Godt jeg skjønte at vann og buljong var en del av alle de ingrediensene da! Men småkoke i 5-10 minutter var et stort tidsspenn? Hva skal jeg se etter, som avgjør om jeg skal la den koke fra 5 til 10 minutter? Kan jeg koke den for lite, om jeg velger å koke 8 min? Som sagt, hvorfor 5-10, og ikke10?
    Og SÅ skal jeg ha oppi salt og pepper. Wops. Det kom oppi sammen med grønnsakene, det.
    Også skal jeg ha oppi creme fraiche, og la det koke opp rett før servering. Vil det si, nå? Jeg vil jo spise den nå. Skjønner det er ment som i at hvis du lager den til et selskap eller liknende senere, så gjør du dette. Men for en som ikke er vant med å lage suppe er dette fryktelig forvirrende skrevet! Hele oppskriften var særdeles forvirrende! Håper den i alle fall blir god!

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Maria,

      Så leit å høre at du syns det var vanskelig å forstå denne oppskriften. Det er lurt å lese igjennom hele oppskriften før man setter i gang om det er en oppskrift man aldri har jobbet med før. Koketiden varierer på grunn av at man kutter grønnsakene forskjellig, noen kutter det stort og noen mindre og da må man variere koketiden sin etter hva man selv har kuttet. Du kan fint sjekke grønnsakene med en gaffel eller ta en ut av gryta og smake om de er i riktig konsistens. Når man lager supper eller sauser smaker man så å si alltid til med salt og pepper på slutten av prosessen. Det er en fin huske regel :) Håper suppen smakte bra selv om den ble vanskelig å lage. Håper du forsøker igjen med enten denne eller en annen suppe. God matlaging videre!

      Kommenter  (1)


  • Malin

    1 år siden
    Er det noen mulighet at dere i oppskrifter oppgir feks sellerirot i gram? Str på en sellerirot varierer så veldig. Det gjør forsåvidt str på potet og gulrot og, men ikke i like stor grad og mye enklere med 1 gulrot vs 1/8 sellerirot. Ellers, gleder meg til å lage denne nå :-)

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Malin, MatSans er bygd opp på at ''hvem som helst'' skal kunne lage våre oppskrifter uansett hvilket utstyr de har på kjøkkenet, men jeg ser poenget ditt og tar med innspillet videre til nøkkelpersoner i TINE :) God matlagning!

      Kommenter  (0)


  • Line

    2 år siden
    2 porsjoner, mener der da middag til 1 person som forsyner seg to ganger?

    Kommenter  (49)


  • Audun Bruaas

    3 år siden
    Dette var en enkel og meget god fiskesuppe. Lagde den med kveite og reker. Knall god :D

    Kommenter  (14)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Audun, Så utrolig hyggelig tilbakemelding. Tusen takk :)

      Kommenter  (2)


  • Egil Sporsheim

    3 år siden
    Heisan! Lurte på om det gikk an å bytte ut Creme Fraiche med helmelk?

    Kommenter  (56)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Egil, Det er ingen problem å bytte ut Creme Fraiche med Helmelk, men da vil suppen bli noe tynnere. Litt av poenget med å bruke Creme Fraiche i denne oppskriften, foruten bedre smak, er at den er med på å tykne suppen.

      Kommenter  (7)


  • Linda

    3 år siden
    Kan restene fryses?

    Kommenter  (6)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Linda, Det er ingen problem å fryse denne suppen, men dersom du har hatt fisken i, så vil den bli kokt i stykker når du skal varme suppen igjen. Jeg vil derfor anbefale deg å ta av den mengden du skal fryse og ta den til side, før du tilsetter fisk i den suppen du skal servere. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Kristine

    3 år siden
    Er det mulig og erstatte creme fraiche med noe laktosefritt, hva ville dere ha anbefalt da?

    Kommenter  (22)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kristine, Om du vil lage fiskesuppen laktosefri så kan du bruke TINE sin laktosefrie rømme eller laktosefri fløte. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat