Hjemmelaget fiskesuppe

Hjemmelaget fiskesuppe

88
768
Enkel30 min
Hjemmelaget fiskesuppe smaker nydelig! Du vil bli overrasket over hvor enkelt det er å lage fiskesuppe fra bunnen av. 

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    poteter
  • 2 stk
    gulrøtter
  • ¼ stk
    sellerirot
  • 1 stk
    løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 l
    ferdig utblandet fiskebuljong
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 3 dl
    TINE® Matfløte eller TINE Lett Crème Fraîche 18 %. For laktosefri oppsrkfit, velg TINE® Laktosefri Matfløte
  • 400 g
    fisk F.eks. laks, steinbit, blåskjell eller reker.

Til servering

  • 1 ss
    finklippet gressløk (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. 1

    Start med å skrelle og rive potet, gulrot og selleri grovt, eller skjær dem i tynne strimler. Finhakk løk og skjær hvitløk i tynne skiver.

  2. 2

    Ha ferdig utblandet fiskebuljong og grønnsakene i en kjele. La småkoke i 5-10 minutter. Ha i salt og pepper.

    Tips

    2 dl av buljongen kan erstattes med hvitvin hvis du ønsker.

  3. 3

    Ha i fløte, eller Crème Fraîche, og kok opp rett før servering. I mellomtiden skjærer du fisken i passe store biter.

    Tips

    Bruk steinbitfilet, torsk eller for eksempel laks - alt etter hva du har tilgjengelig eller hva du har lyst på. Hvis du synes suppen er for tynn, jevner du med maisenna før servering. Rør ut 1-2 ts maisennamel i 0,5 dl kaldt vann. Når du har fått den klumpefri, tilsetter du den i suppa i jevn stråle mens du rører hele tiden.

  4. 4

    Tilsett fiskebitene, ta gryta vekk fra platen og la fisken trekke i suppa i ca. 5 minutter til fisken er knapt ferdigtrukket.

    Tips

    Hvis du ønsker å ha i reker, tilsetter du dem rett før servering. Pynt gjerne med gressløk eller andre urter.

Tips

Reker smaker godt i en fiskesuppe, men for å unngå at de skal bli seige, skal de tilsettes suppen rett før servering - og skal ikke kokes! 

Del denne oppskriften: