
Kremet pasta med laks
Dette er en rask pastarett som vi tror fort blir en favoritt rundt middagsbordet. Den tar ikke mer enn 20 minutter å lage. En enkel og fin middagsutfordring for husets ungdommer å prøve seg på. Server gjerne med nystekte hvitløksbrød ved siden av.
Ingredienser
Antall porsjoner
Pasta med laks og erter
Fremgangsmåte
- 1
Kok opp vann til pastaen i en kaserolle.
- 2
Kok pasta som anvist på pakken. Ta med ertene i kokevannet de siste 3 minuttene.
Tips
Når du skal beregne pasta til hovedrett, er det en tommelfingerregel at man bruker 100 g tørket pasta per person. Pasta tar til seg litt i overkant av sin egen vekt i vann når den er ferdig kokt, så det vil si at 100 g tørket pasta veier litt over 200 g når den er ferdig kokt. Greit å huske på til neste gang! - 3
Mens pastaen koker, steker du fisken i litt smør på middels sterk varme. De skal steke i ca. 4-5 minutter til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
Tips
Ønsker du en litt annen vri på middagen? Stek kyllingfilet i biter og server det i stedet for laksen!
- 4
Sil vekk vannet fra pastaen og ertene. Ha deretter i crème fraîche og vend forsiktig sammen. Smak til med salt og pepper. Fordel pasta på tallerkenen. Topp pastaen med laksefilet og nykvernet pepper. God middag!
Tips
For ekstra smak kan du blande ekstra krydder inn i crème fraîchen. Litt salt, pepper, et fedd hvitløk eller urter smaker godt!