Kremet pasta med laks

Kremet pasta med laks

Kommentarer 14
  • Enkel
  • 20 min
Dette er en rask pastarett som vi tror fort blir en favoritt rundt middagsbordet. Den tar ikke mer enn 20 minutter å lage. En enkel og fin middagsutfordring for husets ungdommer å prøve seg på. Server gjerne med nystekte hvitløksbrød ved siden av.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pasta med laks og erter

400 g ukokt pasta (gjerne tagliatelle)
400 g laksefilet
1 ss TINE Meierismør , raspolje eller annen nøytral olje til steking
200 g erter
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Kok opp vann til pastaen i en kaserolle.
    2. Kok pasta som anvist på pakken. Ta med ertene i kokevannet de siste 3 minuttene.
      Tips!

      Når du skal beregning pasta til hovedrett, er det en tommelfingerregel at man bruker 100 g tørket pasta per person. Pasta tar til seg litt i overkant av sin egen vekt i vann når den er ferdig kokt, så det vil si at 100 g tørket pasta veier litt over 200 g når den er ferdig kokt. Greit å huske på til neste gang!

    3. Mens pastaen koker, steker du fisken i litt smør på middels sterk varme. De skal steke i ca. 4-5 minutter til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
      Tips!

      Ønsker du en litt annen vri på middagen? Stek kyllingfilet i biter og server det i stedet for laksen!

    4. Sil vekk vannet fra pastaen og ertene. Ha deretter i crème fraîche og fordel dette jevnt utover tallerkenen. Topp pastaen med laksefilet og nykvernet pepper. God middag!
      Tips!

      For ekstra smak kan du blande ekstra krydder inn i crème fraîchen. Litt salt, pepper, et fedd hvitløk eller urter smaker godt!

Kommentar

Kommentarer

  • Helene

    7 måneder siden
    Har nettopp laget denne for første gang (med spaghetti fordi jeg hadde det i skapet) og må virkelig si at den falt i smak! For en fantastisk og enkel oppskrift! Anbefales om man har en lat dag og vil ha enkel og rask middag ;)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Så hyggelig at det falt i smak, Helene :) Takk for at du deler med oss! God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Siren

    2 år siden
    Anbefaler å ta tagliatellen rett oppi pannen med laksen, og blande i creme fraichen i panna med litt varme! Du kan også ta litt saft og skall fra en sitron eller lime for å gi litt mer smak! :)

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Siren, Takk for at du deler dine tips og erfaringer med oss :) Høres veldig godt ut. God matlaging videre!

      Kommenter  (2)


  • Valentina

    3 år siden
    Min 12 år gammel datter serverte den til oss i kveld. Veldig godt.

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Valentina, Høres ut som dere har en kokkespire i familien :) Håper virkelig interessen hennes ikke dabber av, for vi trenger flere dyktige kokker. Tusen takk for svært hyggelig tilbakemelding.

      Kommenter  (12)


  • Inger Johanne

    3 år siden
    Denne retten er en slager hos oss, og akkurat nå ville svigermor ha oppskriften også. Serverte nemlig dette da de var på besøk sist. Og, det falt i smak👍

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Inger, Såpass, ja. Veldig hyggelig at svigermor ble imponert. Godt å vite at vår oppskrift er blitt en familieoppskrift ;) Takk for tilbakemeldingen.

      Kommenter  (1)


  • Marius

    4 år siden
    Kjempegodt! All maten blei eten opp og alle likte det.

    Kommenter  (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Marius, Takk for kjempehyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


  • Lise

    4 år siden
    Skal den bli helt ekkel i konsistensen? Akkurat som creme fraichen skiller seg/klumpet seg og ble fast i konsistensen.. Ikke smakte det godt heller. Fulgte oppskriften og synes det hørtes godt, så et eller annet må ha gått galt.

    Kommenter  (5)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei, Det var rart, Lise. Crème Fraîche skal ikke hverken skille eller klumpe seg når man blander det inn i kokt pasta. Beklager, men her vet jeg ikke hva som har gått galt :(

      Kommenter  (13)


  • Fabiana Barros

    5 år siden
    Deilig bra min kjæreste elsker når jeg lage den <3

    Kommenter  (1)


  • Bente

    5 år siden
    Denne var lettvin å lage og kjempegod. Siden vi ikke er glad i erter, laget jeg den med brokkoli istedet. Brukte også den magre varianten av creme Fraiche. Det er mange oppskrifter jeg gleder meg til å prøve her, men jeg savner veldig næringsinnholdet i oppskriftene. Er det mulig å få det, blir jeg glad ;-)

    Kommenter  (23)


Det er mye kjærlighet i god mat