Håndkle og blad
Kremet pasta med laks
(174174)

Kremet pasta med laks

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en rask pastarett som vi tror fort blir en favoritt rundt middagsbordet. Den tar ikke mer enn 20 minutter å lage. En enkel og fin middagsutfordring for husets ungdommer å prøve seg på. Server gjerne med nystekte hvitløksbrød ved siden av.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Pasta med laks og erter

400 gukokt pasta (gjerne tagliatelle)
400 glaksefilet
1 ssTINE Meierismør, raspolje eller annen nøytral olje til steking
200 gerter
3 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ tssalt
¼ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Kok opp vann til pastaen i en kaserolle.
    2. Kok pasta som anvist på pakken. Ta med ertene i kokevannet de siste 3 minuttene.
      Blått hjerte
      Tips!

      Når du skal beregning pasta til hovedrett, er det en tommelfingerregel at man bruker 100 g tørket pasta per person. Pasta tar til seg litt i overkant av sin egen vekt i vann når den er ferdig kokt, så det vil si at 100 g tørket pasta veier litt over 200 g når den er ferdig kokt. Greit å huske på til neste gang!

    3. Mens pastaen koker, steker du fisken i litt smør på middels sterk varme. De skal steke i ca. 4-5 minutter til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
    4. Sil vekk vannet fra pastaen og ertene. Ha deretter i crème fraîche og fordel dette jevnt utover tallerkenen. Topp pastaen med laksefilet og nykvernet pepper. God middag!
Blått hjerte
Tips!

Ønsker du en litt annen vri på middagen? Stek kyllingfilet i biter og server det i stedet for laksen!

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat