
Kremet pasta med laks
Dette er en rask pastarett som vi tror fort blir en favoritt rundt middagsbordet. Den tar ikke mer enn 20 minutter å lage. En enkel og fin middagsutfordring for husets ungdommer å prøve seg på. Server gjerne med nystekte hvitløksbrød ved siden av.
Ingredienser
Antall porsjoner
Pasta med laks og erter
Fremgangsmåte
- 1
Kok opp vann til pastaen i en kaserolle.
- 2
Kok pasta som anvist på pakken. Ta med ertene i kokevannet de siste 3 minuttene.
Tips
Når du skal beregne pasta til hovedrett, er det en tommelfingerregel at man bruker 100 g tørket pasta per person. Pasta tar til seg litt i overkant av sin egen vekt i vann når den er ferdig kokt, så det vil si at 100 g tørket pasta veier litt over 200 g når den er ferdig kokt. Greit å huske på til neste gang! - 3
Mens pastaen koker, steker du fisken i litt smør på middels sterk varme. De skal steke i ca. 4-5 minutter til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
Tips
Ønsker du en litt annen vri på middagen? Stek kyllingfilet i biter og server det i stedet for laksen!
- 4
Sil vekk vannet fra pastaen og ertene. Ha deretter i crème fraîche og fordel dette jevnt utover tallerkenen. Topp pastaen med laksefilet og nykvernet pepper. God middag!
Tips
For ekstra smak kan du blande ekstra krydder inn i crème fraîchen. Litt salt, pepper, et fedd hvitløk eller urter smaker godt!