Kremet pasta med laks

Kremet pasta med laks

21
  • Enkel
  • 20 min
Dette er en rask pastarett som vi tror fort blir en favoritt rundt middagsbordet. Den tar ikke mer enn 20 minutter å lage. En enkel og fin middagsutfordring for husets ungdommer å prøve seg på. Server gjerne med nystekte hvitløksbrød ved siden av.

Ingredienser

Pasta med laks og erter

400 g ukokt pasta (gjerne tagliatelle)
400 g laksefilet
1 ss TINE Meierismør , raspolje eller annen nøytral olje til steking
200 g erter
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Kok opp vann til pastaen i en kaserolle.
    2. Kok pasta som anvist på pakken. Ta med ertene i kokevannet de siste 3 minuttene.
      Tips
      Når du skal beregne pasta til hovedrett, er det en tommelfingerregel at man bruker 100 g tørket pasta per person. Pasta tar til seg litt i overkant av sin egen vekt i vann når den er ferdig kokt, så det vil si at 100 g tørket pasta veier litt over 200 g når den er ferdig kokt. Greit å huske på til neste gang!
    3. Mens pastaen koker, steker du fisken i litt smør på middels sterk varme. De skal steke i ca. 4-5 minutter til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
      Tips

      Ønsker du en litt annen vri på middagen? Stek kyllingfilet i biter og server det i stedet for laksen!

    4. Sil vekk vannet fra pastaen og ertene. Ha deretter i crème fraîche og fordel dette jevnt utover tallerkenen. Topp pastaen med laksefilet og nykvernet pepper. God middag!
      Tips

      For ekstra smak kan du blande ekstra krydder inn i crème fraîchen. Litt salt, pepper, et fedd hvitløk eller urter smaker godt!

Kommentarer

  • Veronica

    1 måneder siden
    Enig med hun nedenfor: veldig god men altfor mye pasta! 😅

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat