Kremet pasta med laks
Enkel•20 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Pasta med laks og erter
-
400 gukokt pasta (gjerne tagliatelle)
-
400 glaksefilet
-
1 ssTINE® Meierismør , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
-
200 gerter
-
3 dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Kok opp vann til pastaen i en kaserolle.
-
2
Kok pasta som anvist på pakken. Ta med ertene i kokevannet de siste 3 minuttene.
Tips
Når du skal beregne pasta til hovedrett, er det en tommelfingerregel at man bruker 100 g tørket pasta per person. Pasta tar til seg litt i overkant av sin egen vekt i vann når den er ferdig kokt, så det vil si at 100 g tørket pasta veier litt over 200 g når den er ferdig kokt. Greit å huske på til neste gang!
-
3
Mens pastaen koker, steker du fisken i litt smør på middels sterk varme. De skal steke i ca. 4-5 minutter til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
Tips
Ønsker du en litt annen vri på middagen? Stek kyllingfilet i biter og server det i stedet for laksen!
-
4
Sil vekk vannet fra pastaen og ertene. Ha deretter i crème fraîche og fordel dette jevnt utover tallerkenen. Topp pastaen med laksefilet og nykvernet pepper. God middag!
Tips
For ekstra smak kan du blande ekstra krydder inn i crème fraîchen. Litt salt, pepper, et fedd hvitløk eller urter smaker godt!