Hjemmelaget fiskegrateng

Hjemmelaget fiskegrateng

146
 • Enkel
 • 50 min
 • 30 min
Hjemmelaget fiskegrateng er en ypperlig måte å få barn til å spise fisk på. Dette er en enkel og deilig makaroniform med strøkavring, hvit fisk og smakfull Norvegia-ostesaus. Server gjerne med revne gulrøtter, kokte poteter og smeltet smør over.

Ingredienser

Utstyr

Ildfast form

Hjemmelaget fiskegrateng

400 g kokt torsk , steinbit eller andre typer fisk
2 dl makaroni

Ostesaus

3 ss TINE Meierismør
5 ss hvetemel
4 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
1 ts salt
½ ts malt muskat
2 dl Norvegia® Revet eller annen god, revet gulost
3 stk egg
1 dl strøkavring

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C. I denne oppskriften på hjemmelaget fiskegrateng kan du gjerne bruke alle mulige rester av kokt fisk. Alternativt trekker du rå fisk i kokende vann til den er ferdig gjennomtrukket. Kok makaroni som anvist på pakken. Hell av vannet.
   Tips

   Bytt gjerne ut makaronien med fullkornsmakaroni for et litt sunnere alternativ

    

  2. Smelt smøret til sausen i en kjele og rør inn melet litt etter litt. Spe med melken under omrøring slik at det blir en klumpefri saus. Rør inn salt og muskat, og eggene ett av gangen. Rør til sist inn osten. Hold igjen litt til å ha oppå.
  3. Rens fisken for skinn og bein og del den i mindre biter. Rør den inn i sausen sammen med makaronien. Hell alt i en smurt, ildfast form. Dryss over litt strøkavring og revet ost og stek fiskegratengen nederst i ovnen i ca 30 minutter.
  4. Server gjerne fiskegratengen med revne gulrøtter, kokte poteter og smeltet smør over.
Tips

Du kan fint bruke flere typer fisk i en og samme fiskegrateng. Og den trenger ikke nødendigvis være hvit heller; laks og ørret smaker også godt i gratengen!

Kommentarer

 • Line

  7 måneder siden
  Hei. Det står at man skal smelte smøret og så røre inn det andre osv. Men står ikke noe om den skal koke.. Skal man slippe eggene i sausen mens den koker? Må ha det inn med teskje.. ;)

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   7 måneder siden
   Hei Line,

   Sausen skal ikke fosskoke når du har i egg og ost.

   Men at den er varm går fint :)

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat