Hjemmelaget fiskegrateng

Hjemmelaget fiskegrateng

Kommentarer 137
  • Enkel
  • 50 min
  • 30 min
Hjemmelaget fiskegrateng er en ypperlig måte å få barn til å spise fisk på. Dette er en enkel og deilig makaroniform med strøkavring, hvit fisk og smakfull Norvegia-ostesaus. Server gjerne med revne gulrøtter, kokte poteter og smeltet smør over.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Ildfast form

Hjemmelaget fiskegrateng

400 g kokt torsk , steinbit eller andre typer fisk
2 dl makaroni

Ostesaus

3 ss TINE Meierismør
5 ss hvetemel
4 dl Tinemelk® Lettmelk 1,0 % fett
1 ts salt
½ ts malt muskat
2 dl Norvegia® Revet eller annen god, revet gulost
3 stk egg
1 dl strøkavring

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. I denne oppskriften på hjemmelaget fiskegrateng kan du gjerne bruke alle mulige rester av kokt fisk. Alternativt trekker du rå fisk i kokende vann til den er ferdig gjennomtrukket. Kok makaroni som anvist på pakken. Hell av vannet.
      Tips!

      Bytt gjerne ut makaronien med fullkornsmakaroni for et litt sunnere alternativ

       

    2. Smelt smøret til sausen i en kjele og rør inn melet litt etter litt. Spe med melken under omrøring slik at det blir en klumpefri saus. Rør inn salt og muskat, og eggene ett av gangen. Rør til sist inn osten. Hold igjen litt til å ha oppå.
    3. Rens fisken for skinn og bein og del den i mindre biter. Rør den inn i sausen sammen med makaronien. Hell alt i en smurt, ildfast form. Dryss over litt strøkavring og revet ost og stek fiskegratengen nederst i ovnen i ca 30 minutter.
    4. Server gjerne fiskegratengen med revne gulrøtter, kokte poteter og smeltet smør over.
Tips!

Du kan fint bruke flere typer fisk i en og samme fiskegrateng. Og den trenger ikke nødendigvis være hvit heller; laks og ørret smaker også godt i gratengen!

Kommentar

Kommentarer

  • agnieszka

    13 timer siden
    Hei, hva skjer om fisken ikke er kokt. Kan man bruke rå fisk.

    Kommenter  (0)


  • Joakim

    1 måneder siden
    Kan anbefale varmt å legge til enten blomkål, brokoli eller erter i gratengen. Alle blir litt mye, men er absolutt ikke noe man må utelukke. Kok dem før de går inn i gratengen. Eller er eventuelt persille eller gressløk en mulighet hvis man vil se vekk fra muskat - gjerne fersk, men fungerer fint med tørket også. God oppskrift som kan gjennomføres billig - frosen torsk fungerer helt fint. Takk :)

    Kommenter  (1)


  • Asle

    3 måneder siden
    Mannen som skulle (imponere) stelle heime - laga grateng og fikk neeeesten stående applaus! NB - husk mors Flatbrød ????

    Kommenter  (0)


  • Camilla

    3 måneder siden
    Lagte det for min amerikanske mann, og han var veldig fornøyd! Alltid kjekt å lage typisk norsk mat når jeg bor på andre siden av jorda!
    Takk for en super oppskrift!

    Kommenter  (0)


  • Trine

    5 måneder siden
    Kan jeg bruke sånne engangs folie former som man kjøper på type europris ?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Trine,

      Du kan helt klart lage fiskegrateng i slike former. Bare husk å ikke velg de tynneste formene. Da er det lett å miste grepet og miste alt i bakken fra benk til ovn :)

      Kommenter  (2)


  • Christine

    6 måneder siden
    Hei.
    Denne vil eg gjerne prøve. Når det står porsjoner, kan eg tenke det som personer? Vi er ein vaksen og 4 barn.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Christine,

      Du kan regne 1 porsjon er cirka en tallerken til en voksen. Så hvis 2 stykker spiser som regel 2 porsjoner kan du lage til ligg mer antall personer enn dere er :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Furkan

    8 måneder siden
    Hva kan man bruke istedenfor muskat, ettersom vi er tomt for det.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Furkan, Du kan fint la vær å ha med muskat i oppskriften, men det vil selvfølgelig smake mindre. Smak til med salt og pepper til du får ønsket smak :) God matlaging!

      Kommenter  (1)


  • Heidi

    11 måneder siden
    Jeg har laget litt mye fiskegrateng og lurer på om fiskegratengen som ble for mye bør fryses «rå» slik at jeg tiner den og steiker den ferdig en annen gang??

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Heidi,

      Du kan godt fryse den rå og steke den når du skal bruke den, men det går også fint å steke den ferdig og bare varme den opp når den skal brukes. Om du gjør det siste så husk å avkjøl den godt før den fryses :) God matlaging videre!

      Kommenter  (1)


  • Gunhild

    1 år siden
    Skal makaronien være kokt?

    Kommenter  (8)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Gunhild,

      Ja, den skal kokes etter anvisningen på pakken den kommer i :)

      Lykke til og god matlaging!

      Kommenter  (0)

      • Monica

        8 måneder siden
        Så dumt at det ikke står spesifiseres i oppskriften. Jeg kokte ikke makaronien og endte med kjempe har makaroni i min fiskegrateng. :(

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          8 måneder siden
          Hei Monica :) Det står i Trinn 1 at makaronien skal kokes etter anvisningen. God matlaging videre!

          Kommenter  (1)

      • Ragnhild

        12 måneder siden
        Skal det være 4 dl ferdigkokt makaroni, eller 4 dl makaroni som kokes etter anvisningen på pakken og dermed blir mer enn 4 dl ferdigkokt makaroni?

        Kommenter  (7)

        • Sindre , Kundekonsulent

          12 måneder siden
          Du koker opp 4dl makaroni :-) Lykke til!

          Kommenter  (0)


  • Trude

    1 år siden
    Eg må ha løk i?

    Kommenter  (10)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Det er bra du tilpasser oppskriften etter ditt ønske, Trude :)

      Det høres veldig godt ut. God matlaging!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat