Håndkle og blad
Laks- og aspargesgrateng
(5656)

Laksegrateng med asparges

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Laks og grønnsaker danner utgangspunktet for mange gode formretter. De beste gratengene er kremete inni og har et sprøtt dekke oppå, slik som denne laksegratengen med asparges. Perfekt mat å invitere venner på eller å spise i en hektisk hverdag.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form
400 glaksefilet
1 tssalt
¼ tspepper
1 buntasparges
500 gkokte poteter
1 buntvårløk
3 ssolivenolje
1 ssrevet sitronskall

Gratengsaus:

2 ssTINE Meierismør
1 sshvetemel (eller 1 ts maisenna)
3 dlTINE Matfløte eller helmelk
2 dlJarlsberg® Revet eller annen revet ost
½ tssalt
¼ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200ºC. Kok poteter i lettsaltet vann.
    2. Skjær laksefileten i biter. Krydre med salt og pepper.
    3. Kok asparges et par minutter i lettsaltet vann og avkjøl. Del kokte, skrelte poteter i skiver og legg i en ildfast form sammen med laks og asparges.
    4. Snitt vårløk fint og fordel over poteter, laks og asparges. Fordel blandingen av olivenolje og sitronskall over.
    1. Smelt smør og rør inn mel. Spe med litt og litt av matfløte/melk til du får en jevn og fin konsistens. Kok opp under omrøring og tilsett så osten. Smak til med salt og pepper.
    2. Hell sausen i formen og stek på nederste rille i ovnen i 15–20 minutter til gratengen har fått gylden farge. Server gjerne med brød ved siden av.
Blått hjerte
Tips!

Du må gjerne bruke andre grønnsaker, som for eksempel brokkoli eller squash i denne retten.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat