Oppskrift på Laks- og aspargesgrateng
2

Laksegrateng med asparges

(47)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Laks og grønnsaker danner utgangspunktet for mange gode formretter. De beste gratengene er kremete inni og har et sprøtt dekke oppå, slik som denne laksegratengen med asparges. Perfekt mat å invitere venner på eller å spise i en hektisk hverdag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Ingredienser

400 glaksefilet
1 tssalt
¼ tspepper
1 buntasparges
500 gkokte poteter
1 buntvårløk
3 ssolivenolje
1 ssrevet sitronskall

Gratengsaus:

2 ssTINE Meierismør
1 sshvetemel (eller 1 ts maisenna)
3 dlTINE Matfløte eller helmelk
2 dlJarlsberg® Revet eller annen revet ost
½ tssalt
¼ tspepper

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200ºC. Kok poteter i lettsaltet vann.
    2. Skjær laksefileten i biter. Krydre med salt og pepper.
    3. Kok asparges et par minutter i lettsaltet vann og avkjøl. Del kokte, skrelte poteter i skiver og legg i en ildfast form sammen med laks og asparges.
    4. Snitt vårløk fint og fordel over poteter, laks og asparges. Fordel blandingen av olivenolje og sitronskall over.
  • Gratengsaus:

    1. Smelt smør og rør inn mel. Spe med litt og litt av matfløte/melk til du får en jevn og fin konsistens. Kok opp under omrøring og tilsett så osten. Smak til med salt og pepper.
    2. Hell sausen i formen og stek på nederste rille i ovnen i 15–20 minutter til gratengen har fått gylden farge. Server gjerne med brød ved siden av.

Tips:

Du må gjerne bruke andre grønnsaker, som for eksempel brokkoli eller squash i denne retten.

Kommentarer