Laks- og aspargesgrateng

Laksegrateng med asparges

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
  • 20 min
Laks og grønnsaker danner utgangspunktet for mange gode formretter. De beste gratengene er kremete inni og har et sprøtt dekke oppå, slik som denne laksegratengen med asparges. Perfekt mat å invitere venner på eller å spise i en hektisk hverdag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form
400 g laksefilet
1 ts salt
¼ ts pepper
1 bunt asparges
500 g kokte poteter
1 bunt vårløk
3 ss olivenolje
1 ss revet sitronskall

Gratengsaus:

2 ss TINE Meierismør
1 ss hvetemel (eller 1 ts maisenna)
3 dl TINE Matfløte eller helmelk
2 dl Jarlsberg® Revet eller annen revet ost
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200ºC. Kok poteter i lettsaltet vann.
    2. Skjær laksefileten i biter. Krydre med salt og pepper.
    3. Kok asparges et par minutter i lettsaltet vann og avkjøl. Del kokte, skrelte poteter i skiver og legg i en ildfast form sammen med laks og asparges.
    4. Snitt vårløk fint og fordel over poteter, laks og asparges. Fordel blandingen av olivenolje og sitronskall over.
  1. Gratengsaus:

    1. Smelt smør og rør inn mel. Spe med litt og litt av matfløte/melk til du får en jevn og fin konsistens. Kok opp under omrøring og tilsett så osten. Smak til med salt og pepper.
    2. Hell sausen i formen og stek på nederste rille i ovnen i 15–20 minutter til gratengen har fått gylden farge. Server gjerne med brød ved siden av.
Tips!

Du må gjerne bruke andre grønnsaker, som for eksempel brokkoli eller squash i denne retten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Jan

    3 år siden
    Kan gjerne køyre 1 1/2 - 2 gangar oppskrifta på sausen dersom ein lagar små porsjonar (for 1-2 pers)

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Jan, Godt innspill. Takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat