Skip to main content

Lasagne med torsk og Jarlsberg®

Middels
1t

Her er en oppskrift på en lekker lasagne med torsk, ostesaus og en fyldig tomatsaus med urter.

3.7
(48)
Next ImageLasagne med torsk og Jarlsberg®

Ingredienser

Antall porsjoner

Tomatsaus:

1 stk
liten løk, finhakket
1 stk
hvitløksfedd, finhakket
2 ss
rapsolje, solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
2 ss
god tomatpuré
400 g
grovhakkede hermetiske tomat
3 ss
frisk basilikum
2 ss
frisk salvie
3 ss
god olivenolje
0.5 ts
sukker
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Ostesaus:

3 ss
hvetemel
6 dl
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
500 g
lettsaltet torskefilet, skåret i 3 cm i tykke skiver
6 stk
lasagneplate
1 pakke
blandet salat

Fremgangsmåte

  1. Sett på stekeovnen på 180 °C. Finn frem en ildfast form.

Tomatsaus:

  1. Fres løk og hvitløk i olje til de er gylne. Tilsett tomatpuré og hakket tomat. La dette småkoke i 15 minutter. Tilsett frisk basilikum og salvie, og smak til med olivenolje, sukker, salt og nykvernet sort pepper.

Ostesaus:

  1. Smelt smør og tilsett mel. Spe med melk, rør godt, og la sausen småkoke i 15 minutter. Rør inn Jarlsberg®, og la osten smelte i den varme sausen. Smak til med salt og pepper.

  2. Legg fisk, tomatsaus, pastaplater og ostesaus lagvis i en godt smurt ildfast form, gjerne i tre lag. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 25 minutter. Når det gjenstår 10 minutter av steketiden, strør du revet Jarlsberg over lasagnen.

  3. Skyll salat og server til lasagnen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du må gjerne bytte ut torsk med for eksempel laks i denne lasagnen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter