Her er en oppskrift på en lekker lasagne med torsk, ostesaus og en fyldig tomatsaus med urter.
Middels•1 t•4 personer
Ingredienser
Tomatsaus:
1 stykk liten løk, , finhakket
1 stykk hvitløksfedd, , finhakket
2 ss rapsolje, , solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
2 ss god tomatpuré
400 g grovhakkede hermetiske tomat
3 ss frisk basilikum
2 ss frisk salvie
3 ss god olivenolje
0.5 ts sukker
0.25 ts salt
0.25 ts pepper
Ostesaus:
2 ss TINE® Meierismør
3 ss hvetemel
6 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett, eller lettmelk
150 g Jarlsberg® Original, , revet
0.25 ts salt
0.25 ts pepper
500 g lettsaltet torskefilet, , skåret i 3 cm i tykke skiver
6 stykk lasagneplate
50 g Jarlsberg® Original, , revet
1 pakke blandet salat
Slik gjør du
1
Sett på stekeovnen på 180 °C. Finn frem en ildfast form.
Tomatsaus:
1
Fres løk og hvitløk i olje til de er gylne. Tilsett tomatpuré og hakket tomat. La dette småkoke i 15 minutter. Tilsett frisk basilikum og salvie, og smak til med olivenolje, sukker, salt og nykvernet sort pepper.
Ostesaus:
1
Smelt smør og tilsett mel. Spe med melk, rør godt, og la sausen småkoke i 15 minutter. Rør inn Jarlsberg®, og la osten smelte i den varme sausen. Smak til med salt og pepper.
2
Legg fisk, tomatsaus, pastaplater og ostesaus lagvis i en godt smurt ildfast form, gjerne i tre lag. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 25 minutter. Når det gjenstår 10 minutter av steketiden, strør du revet Jarlsberg over lasagnen.
3
Skyll salat og server til lasagnen.
Tips
Du må gjerne bytte ut torsk med for eksempel laks i denne lasagnen.
Lagre
Skriv ut
Del
Lasagne med torsk og Jarlsberg®
Middels
1t
Her er en oppskrift på en lekker lasagne med torsk, ostesaus og en fyldig tomatsaus med urter.
Trykk for å vurdere oppskriften
3.7
(48)
Lagre
Skriv ut
Del
Ingredienser
Tomatsaus:
1 stk
liten løk, finhakket
1 stk
hvitløksfedd, finhakket
2 ss
rapsolje, solsikkeolje eller annen egnet olje til steking