Lasagne med torsk og Jarlsberg

Lasagne med torsk og Jarlsberg®

Kommentarer 3
  • Middels
  • 60 min
  • 25 min
Her er en oppskrift på en lekker lasagne med torsk, ostesaus og en fyldig tomatsaus med urter.

Antall porsjoner

Ingredienser

Tomatsaus:

1 stk liten løk , finhakket
1 stk hvitløksfedd , finhakket
2 ss rapsolje , solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
2 ss god tomatpuré
400 g grovhakkede hermetiske tomater
3 ss frisk basilikum
2 ss frisk salvie
3 ss god olivenolje
½ ts sukker
¼ ts salt
¼ ts pepper

Ostesaus:

2 ss TINE Meierismør
3 ss hvetemel
6 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller lettmelk
150 g Jarlsberg® Original , revet
¼ ts salt
¼ ts pepper
500 g lettsaltet torskefilet , skåret i 3 cm i tykke skiver
6 stk lasagneplater
50 g Jarlsberg® Original , revet
1 pakke blandet salat

Slik gjør du det

    1. Sett på stekeovnen på 180 °C. Finn frem en ildfast form.
  1. Tomatsaus:

    1. Fres løk og hvitløk i olje til de er gylne. Tilsett tomatpuré og hakket tomat. La dette småkoke i 15 minutter. Tilsett frisk basilikum og salvie, og smak til med olivenolje, sukker, salt og nykvernet sort pepper.
  2. Ostesaus:

    1. Smelt smør og tilsett mel. Spe med melk, rør godt, og la sausen småkoke i 15 minutter. Rør inn Jarlsberg®, og la osten smelte i den varme sausen. Smak til med salt og pepper.
    2. Legg fisk, tomatsaus, pastaplater og ostesaus lagvis i en godt smurt ildfast form, gjerne i tre lag. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 25 minutter. Når det gjenstår 10 minutter av steketiden, strør du revet Jarlsberg over lasagnen.
    3. Skyll salat og server til lasagnen.
Tips!

Du må gjerne bytte ut torsk med for eksempel laks i denne lasagnen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Yvonne Wollertsen Vines

    2 år siden
    Steketemperatur? 175gr???

    Kommenter  (0)


  • anonymus

    4 år siden
    Smaker bedre med Norvegia.. men men.. Gulost er gulost.. ;-)

    Kommenter  (2)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei anonym, Du kan bruke den gulosten du synes er best for deg:)

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat