Lasagne med torsk og Jarlsberg®
Middels•60 min25 min
Her er en oppskrift på en lekker lasagne med torsk, ostesaus og en fyldig tomatsaus med urter.
Ingredienser
Antall porsjoner
Tomatsaus:
-
1 stkliten løk , finhakket
-
1 stkhvitløksfedd , finhakket
-
2 ssrapsolje , solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
-
2 ssgod tomatpuré
-
400 ggrovhakkede hermetiske tomater
-
3 ssfrisk basilikum
-
2 ssfrisk salvie
-
3 ssgod olivenolje
-
½ tssukker
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Ostesaus:
-
2 ss
-
3 sshvetemel
-
6 dlTINE® Helmelk 3,5 % fett eller lettmelk
-
150 gJarlsberg® Original , revet
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
500 glettsaltet torskefilet , skåret i 3 cm i tykke skiver
-
6 stklasagneplater
-
50 gJarlsberg® Original , revet
-
1 pakkeblandet salat
Slik gjør du det
-
1
Sett på stekeovnen på 180 °C. Finn frem en ildfast form.
Tomatsaus:
-
2
Fres løk og hvitløk i olje til de er gylne. Tilsett tomatpuré og hakket tomat. La dette småkoke i 15 minutter. Tilsett frisk basilikum og salvie, og smak til med olivenolje, sukker, salt og nykvernet sort pepper.
Ostesaus:
-
3
Smelt smør og tilsett mel. Spe med melk, rør godt, og la sausen småkoke i 15 minutter. Rør inn Jarlsberg®, og la osten smelte i den varme sausen. Smak til med salt og pepper.
-
4
Legg fisk, tomatsaus, pastaplater og ostesaus lagvis i en godt smurt ildfast form, gjerne i tre lag. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 25 minutter. Når det gjenstår 10 minutter av steketiden, strør du revet Jarlsberg over lasagnen.
-
5
Skyll salat og server til lasagnen.