Oppskrift på Lasagne med torsk og Jarlsberg
3

Lasagne med torsk og Jarlsberg®

(22)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Her er en oppskrift på en lekker lasagne med torsk, ostesaus og en fyldig tomatsaus med urter.

Antall porsjoner

Ingredienser

Tomatsaus:

1 stkliten løk, finhakket
1 stkhvitløksfedd, finhakket
2 ssrapsolje, solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
2 ssgod tomatpuré
400 ggrovhakkede hermetiske tomater
3 ssfrisk basilikum
2 ssfrisk salvie
3 ssgod olivenolje
½ tssukker
¼ tssalt
¼ tspepper

Ostesaus:

2 ssTINE Meierismør
3 sshvetemel
6 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller lettmelk
150 gJarlsberg® Original, revet
¼ tssalt
¼ gpepper
500 glettsaltet torskefilet, skåret i 3 cm i tykke skiver
6 stklasagneplater
50 gJarlsberg® Original, revet
1 pakkeblandet salat

Slik gjør du det

    1. Sett på stekeovnen på 180 °C. Finn frem en ildfast form.
  • Tomatsaus:

    1. Fres løk og hvitløk i olje til de er gylne. Tilsett tomatpuré og hakket tomat. La dette småkoke i 15 minutter. Tilsett frisk basilikum og salvie, og smak til med olivenolje, sukker, salt og nykvernet sort pepper.
  • Ostesaus:

    1. Smelt smør og tilsett mel. Spe med melk, rør godt, og la sausen småkoke i 15 minutter. Rør inn Jarlsberg®, og la osten smelte i den varme sausen. Smak til med salt og pepper.
    2. Legg fisk, tomatsaus, pastaplater og ostesaus lagvis i en godt smurt ildfast form, gjerne i tre lag. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 25 minutter. Når det gjenstår 10 minutter av steketiden, strør du revet Jarlsberg over lasagnen.
    3. Skyll salat og server til lasagnen.

Tips:

Du må gjerne bytte ut torsk med for eksempel laks i denne lasagnen.

Kommentarer