Håndkle og blad
Lasagne med torsk og Jarlsberg
(2929)

Lasagne med torsk og Jarlsberg®

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Her er en oppskrift på en lekker lasagne med torsk, ostesaus og en fyldig tomatsaus med urter.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Tomatsaus:

1 stkliten løk, finhakket
1 stkhvitløksfedd, finhakket
2 ssrapsolje, solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
2 ssgod tomatpuré
400 ggrovhakkede hermetiske tomater
3 ssfrisk basilikum
2 ssfrisk salvie
3 ssgod olivenolje
½ tssukker
¼ tssalt
¼ tspepper

Ostesaus:

2 ssTINE Meierismør
3 sshvetemel
6 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller lettmelk
150 gJarlsberg® Original, revet
¼ tssalt
¼ gpepper
500 glettsaltet torskefilet, skåret i 3 cm i tykke skiver
6 stklasagneplater
50 gJarlsberg® Original, revet
1 pakkeblandet salat
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett på stekeovnen på 180 °C. Finn frem en ildfast form.
    1. Fres løk og hvitløk i olje til de er gylne. Tilsett tomatpuré og hakket tomat. La dette småkoke i 15 minutter. Tilsett frisk basilikum og salvie, og smak til med olivenolje, sukker, salt og nykvernet sort pepper.
    1. Smelt smør og tilsett mel. Spe med melk, rør godt, og la sausen småkoke i 15 minutter. Rør inn Jarlsberg®, og la osten smelte i den varme sausen. Smak til med salt og pepper.
    2. Legg fisk, tomatsaus, pastaplater og ostesaus lagvis i en godt smurt ildfast form, gjerne i tre lag. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 25 minutter. Når det gjenstår 10 minutter av steketiden, strør du revet Jarlsberg over lasagnen.
    3. Skyll salat og server til lasagnen.
Blått hjerte
Tips!

Du må gjerne bytte ut torsk med for eksempel laks i denne lasagnen.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat