Torskegrateng med tapenade

Torskegrateng med tapenade

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Hjemmelaget fiskegrateng smaker best. Ekstra god er denne med oliventapenade, dill og sitron. Pynt med sitronbåter og dill og server den rykende varm med ris eller poteter til.

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g tapenade
1 bunt dill
1 stk sitron (revet skall av)
600 g torskefilet
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
100 g cherrytomater
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 dl Jarlsberg® Revet

Pynt:

1 dl dill
1 stk sitron (i båter)

Slik gjør du det

    1. Du trenger en ildfast form. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Fordel tapenaden i bunnen av den ildfaste formen. Finhakk dill og bland med sitronskallet, og strø det over tapenaden. Skjær fisken i porsjonsstykker og legg dem i formen. Dryss på salt og pepper.
    3. Del tomatene i to og legg dem over og rundt fisken. Rør sammen Crème Fraîche og den revne osten og ha det over fisken. Gratiner i ovnen til fisken er gjennomstekt, ca. 20 minutter.
    4. Ha på dill og sitronbåter ved servering. Kokt ris eller potetmos smaker godt til.
Tips!

Du kan også lage denne fiskegratengen med andre typer fisk.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat