Torskegrateng med tapenade
Enkel•30 min min
Hjemmelaget fiskegrateng smaker best. Ekstra god er denne med oliventapenade, dill og sitron. Pynt med sitronbåter og dill og server den rykende varm med ris eller poteter til.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
100 gtapenade
-
1 buntdill
-
1 stksitron (revet skall av)
-
600 gtorskefilet
-
1 tssalt
-
1 tsnykvernet pepper
-
100 gcherrytomater
-
2 dl
-
1 dlJarlsberg® Revet
Pynt:
-
1 dldill
-
1 stksitron (i båter)
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en ildfast form. Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Fordel tapenaden i bunnen av den ildfaste formen. Finhakk dill og bland med sitronskallet, og strø det over tapenaden. Skjær fisken i porsjonsstykker og legg dem i formen. Dryss på salt og pepper.
Tips
Oppskrift på hjemmelaget tapenade finner du her
-
3
Del tomatene i to og legg dem over og rundt fisken. Rør sammen Crème Fraîche og den revne osten og ha det over fisken. Gratiner i ovnen til fisken er gjennomstekt, ca. 20 minutter.
-
4
Ha på dill og sitronbåter ved servering. Kokt ris eller potetmos smaker godt til.