Skip to main content

Torskegrateng med tapenade

Enkel
30min

Hjemmelaget fiskegrateng smaker best. Ekstra god er denne med oliventapenade, dill og sitron. Pynt med sitronbåter og dill og server den rykende varm med ris eller poteter til.

4.0
(10)
Next ImageTorskegrateng med tapenade

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

100 g
tapenade
1 bunt
dill
1 stk
sitron (revet skall av)
600 g
torskefilet
1 ts
salt
1 ts
nykvernet pepper
100 g
cherrytomat
1 dl
Revet JARLSBERG®

Pynt:

1 dl
dill
1 stk
sitron (i båter)

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en ildfast form. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Fordel tapenaden i bunnen av den ildfaste formen. Finhakk dill og bland med sitronskallet, og strø det over tapenaden. Skjær fisken i porsjonsstykker og legg dem i formen. Dryss på salt og pepper.

  3. Del tomatene i to og legg dem over og rundt fisken. Rør sammen Crème Fraîche og den revne osten og ha det over fisken. Gratiner i ovnen til fisken er gjennomstekt, ca. 20 minutter.

  4. Ha på dill og sitronbåter ved servering. Kokt ris eller potetmos smaker godt til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan også lage denne fiskegratengen med andre typer fisk.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter