Pastagrateng
Enkel•35 min min
En god og enkel oppskrift på grateng som vil falle i smak hos både barn og voksne. Pastagratengen passer ypperlig til hverdags når det er mange til middag.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
250 gmakaroni (evt. annen type pasta)
Kjøttsaus
-
500 gkjøttdeig
-
1 ss
-
1 stkfinhakket løk
-
1 bokstomat
-
6 stkmarinerte soltørkede tomater
-
1 stkfinhakket hvitløksfedd
-
¼ tspepper
-
¼ tssalt
-
½ tsoregano/mynte
-
½ tsbasilikum
Ostesaus
-
4 dl
-
2 sshvetemel
-
3 dl
Garnering
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Kok pasta etter anvisning på pakken, og la den renne av.
-
3
Stek kjøttdeig i smør og legg over i en kjele. Stek løken til den er blank. Del soltørkede tomater i biter. Bland kjøttdeig, løk, tomater og hvitløk, og smak sausen godt til med krydder, pepper og salt. La den koke litt.
-
4
Hell halvparten av melken i en kjele til ostesausen. Tilsett mel og pisk til en klumpfri røre. Tilsett resten av melken og la sausen koke opp under omrøring. Tilsett ost og smak til.
-
5
Legg pastaen i en ildfast form. Legg på kjøttsaus og hell på ostesausen. Dryss ost på toppen og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.