Pastagrateng

Pastagrateng

24
216
Enkel35 min
En god og enkel oppskrift på grateng som vil falle i smak hos både barn og voksne. Pastagratengen passer ypperlig til hverdags når det er mange til middag.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 250 g
    makaroni (evt. annen type pasta)

Kjøttsaus

  • 500 g
    kjøttdeig
  • 1 ss
  • 1 stk
    finhakket løk
  • 1 boks
    tomat
  • 6 stk
    marinerte soltørkede tomater
  • 1 stk
    finhakket hvitløksfedd
  • ¼ ts
    pepper
  • ¼ ts
    salt
  • ½ ts
    oregano
  • ½ ts
    basilikum

Ostesaus

Garnering

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. 2

    Kok pasta etter anvisning på pakken, og la den renne av.

  3. 3

    Stek kjøttdeig i smør og legg over i en kjele. Stek løken til den er blank. Del soltørkede tomater i biter. Bland kjøttdeig, løk, tomater og hvitløk, og smak sausen godt til med krydder, pepper og salt. La den koke litt.

  4. 4

    Hell halvparten av melken i en kjele til ostesausen. Tilsett mel og pisk til en klumpfri røre. Tilsett resten av melken og la sausen koke opp under omrøring. Tilsett ost og smak til.

  5. 5

    Legg pastaen i en ildfast form. Legg på kjøttsaus og hell på ostesausen. Dryss ost på toppen og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Tips

Server gratengen med en god salat til.

Del denne oppskriften: