En god og enkel oppskrift på grateng som vil falle i smak hos både barn og voksne. Pastagratengen passer ypperlig til hverdags når det er mange til middag.
Enkel•35 min•4 personer
Ingredienser
250 g farfalle, eller annen type pasta
Kjøttsaus
400 g kjøttdeig
1 ss TINE® Meierismør
1 stykk finhakket løk
1 boks tomat
6 stykk marinerte soltørket tomat
1 stykk finhakket hvitløksfedd
0.25 ts pepper
0.25 ts salt
0.5 ts oregano/mynte
0.5 ts basilikum
Ostesaus
4 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
2 ss hvetemel
3 dl TINE® Ekte Revet Ost Original
Gratinering
2 dl TINE® Ekte Revet Ost Original
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
2
Kok pasta etter anvisning på pakken, og la den renne av.
3
Stek kjøttdeig i smør og legg over i en kjele. Stek løken til den er blank. Del soltørkede tomater i biter. Bland kjøttdeig, løk, tomater og hvitløk, og smak sausen godt til med krydder, pepper og salt. La den koke litt.
4
Hell halvparten av melken i en kjele til ostesausen. Tilsett mel og pisk til en klumpfri røre. Tilsett resten av melken og la sausen koke opp under omrøring. Tilsett ost og smak til.
5
Legg pastaen i en ildfast form. Legg på kjøttsaus og hell på ostesausen. Dryss ost på toppen og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Tips
Server gratengen med en god salat til.
Lagre
Skriv ut
Del
Pastagrateng
Enkel
35min
En god og enkel oppskrift på grateng som vil falle i smak hos både barn og voksne. Pastagratengen passer ypperlig til hverdags når det er mange til middag.