Skip to main content

Pastagrateng

Enkel
35min

En god og enkel oppskrift på grateng som vil falle i smak hos både barn og voksne. Pastagratengen passer ypperlig til hverdags når det er mange til middag.

4.0
(303)
Next ImagePastagrateng

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

250 g
farfalle eller annen type pasta

Kjøttsaus

400 g
kjøttdeig
1 stk
finhakket løk
1 boks
tomat
6 stk
marinerte soltørket tomat
1 stk
finhakket hvitløksfedd
0.25 ts
pepper
0.25 ts
salt
0.5 ts
oregano/mynte
0.5 ts
basilikum

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Kok pasta etter anvisning på pakken, og la den renne av.

  3. Stek kjøttdeig i smør og legg over i en kjele. Stek løken til den er blank. Del soltørkede tomater i biter. Bland kjøttdeig, løk, tomater og hvitløk, og smak sausen godt til med krydder, pepper og salt. La den koke litt.

  4. Hell halvparten av melken i en kjele til ostesausen. Tilsett mel og pisk til en klumpfri røre. Tilsett resten av melken og la sausen koke opp under omrøring. Tilsett ost og smak til.

  5. Legg pastaen i en ildfast form. Legg på kjøttsaus og hell på ostesausen. Dryss ost på toppen og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server gratengen med en god salat til.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter