
Pastagrateng
En god og enkel oppskrift på grateng som vil falle i smak hos både barn og voksne. Pastagratengen passer ypperlig til hverdags når det er mange til middag.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Kjøttsaus
Gratinering
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C.
- 2
Kok pasta etter anvisning på pakken, og la den renne av.
- 3
Stek kjøttdeig i smør og legg over i en kjele. Stek løken til den er blank. Del soltørkede tomater i biter. Bland kjøttdeig, løk, tomater og hvitløk, og smak sausen godt til med krydder, pepper og salt. La den koke litt.
- 4
Hell halvparten av melken i en kjele til ostesausen. Tilsett mel og pisk til en klumpfri røre. Tilsett resten av melken og la sausen koke opp under omrøring. Tilsett ost og smak til.
- 5
Legg pastaen i en ildfast form. Legg på kjøttsaus og hell på ostesausen. Dryss ost på toppen og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Tips
Server gratengen med en god salat til.