Pastagrateng

Pastagrateng

Kommentarer 24
  • Enkel
  • 35 min
En god og enkel oppskrift på grateng som vil falle i smak hos både barn og voksne. Pastagratengen passer ypperlig til hverdags når det er mange til middag.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Ildfast form
250 g makaroni (evt. annen type pasta)

Kjøttsaus

500 g kjøttdeig
1 ss TINE Meierismør
1 stk finhakket løk
1 boks tomat
6 stk marinerte soltørkede tomater
1 stk finhakket hvitløksfedd
¼ ts pepper
¼ ts salt
½ ts oregano
½ ts basilikum

Ostesaus

4 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ss hvetemel
3 dl Jarlsberg® Revet

Garnering

2 dl Jarlsberg® Revet

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Kok pasta etter anvisning på pakken, og la den renne av.
    3. Stek kjøttdeig i smør og legg over i en kjele. Stek løken til den er blank. Del soltørkede tomater i biter. Bland kjøttdeig, løk, tomater og hvitløk, og smak sausen godt til med krydder, pepper og salt. La den koke litt.
    4. Hell halvparten av melken i en kjele til ostesausen. Tilsett mel og pisk til en klumpfri røre. Tilsett resten av melken og la sausen koke opp under omrøring. Tilsett ost og smak til.
    5. Legg pastaen i en ildfast form. Legg på kjøttsaus og hell på ostesausen. Dryss ost på toppen og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Tips!

Server gratengen med en god salat til.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ann Helen Uddveg

    21 dager siden
    Mtp rester, hvordan skal det oppbevares, og så varmes opp igjen? Kan det deles opp i bokser og oppbevares i kjøleskap, evt fryser? Det er jo skrevet om at man ikke skal spise pasta/ris etter så og så lang tid..... Tenkte å lage en stor posjon for så å fordele til flere måltider til eldre person!

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      19 dager siden
      Hei Ann Helen,

      Så lenge man avkjøler retten helt før den fryses skal dette gå fint og fryse for å så varme opp igjen.

      Pasta kan bli litt ''dvask'' etter opptining/oppvarming igjen så kanskje ikke koke pastaen helt mør i første omgang :)

      Kommenter  (0)


  • Karina

    1 måneder siden
    Hei! Jeg er gjerne helt "blond" men hva menes med "1 boks tomat"?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Karina,

      1 boks tomater mens 1 boks hakkede tomater :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Steffen

    3 år siden
    Hei! Denne var en vinner i huset, laget ostesausen med en liten piff - En hel Chili i, smakte meget godt for de som liker en litt sterkere variant! :)

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Steffen, Kreativt med chili i ostesausen :) Finkuttet du den og hadde den i etter sausen var ferdig eller hadde du den i med melken fra starten av?

      Kommenter  (3)

      • Steffen

        3 år siden
        Hadde den fin kuttet i når sausen begynte å koke! :)

        Kommenter  (0)

        • Øyvind , stolt kokk og baker,

          3 år siden
          Hei igjen Steffen, Godt tips. Tusen takk :)

          Kommenter  (1)


  • Marte

    4 år siden
    Hei! Jeg har laget denne før, kjempe god! Jeg bare lurer på hvor stor den ildfasteformen bør være? Er en liten stund siden sist jeg lagde den så husker ikke hvor stor formen var, husker bare at den var for stor.. Jeg lager stortsett ikke til fler enn 4 :)

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Marte, Vi brukte en form som tok fire liter, og det fungerte kjempefint. Du kan enkelt måle hvor mye din form rommer, med et litersmål og vann, dersom det ikke står på formen hvor mange liter den er :)

      Kommenter  (2)


  • Kaya

    6 år siden
    hei! Jeg er ei jente på 12 år som har prøvd den og den er superbra og faller i samk hos alle (til og med den superkresne broren min!) jeg anbefaler den i hvertfall!

    Kommenter  (9)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Kaya! Tusen takk for kjempefin tilbakemelding på pastagratengen! Så flink du er som lager middag - og i tillegg får den "superkresne" broren din til å spise også! Veldig bra! :) Har du forresten prøvd å lage lasagne? Det ligner jo litt på akkurat denne pastagratengen: http://bit.ly/ZsKCtY (Tror også at kanskje denne vil være noe for deg og broren din http://bit.ly/10amWvj - Kjempegod!)

      Kommenter  (5)


  • Nick

    6 år siden
    Dette smaker mye bedre dersom du bytter ut TINE produktene med Q produkter! Verdt et forsøk!

    Kommenter  (12)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Pastagrateng kan lages i alle mulige varianter og med akkurat den melken, smøret eller osten du selv ønsker - uavhengig av merke :) God fornøyelse!

      Kommenter  (14)


  • Therese

    6 år siden
    Hei! Jeg er en 11 år gammel jente, og denne pastagratengen en kjempegod:) Ikke vanskelig å lage og alle liker den! :)Kjempegod oppskrift!

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Therese! Så flink du er som lager middag! Koselig å høre at du/dere liker pastagratengen! Har du prøvd å lage hvitløksbaguetter til? Det smaker kjempegodt til alle mulige pastaretter, synes jeg - og er lett å lage! Ta noen spiseskjeer med mykt meierismør (det blir mykt av å stå ute i romtemperatur en stund) og press i 1 hvitløksbåt. Rør dette godt sammen med en gaffel. Skjær opp skriver av halvstekt baguett (eller rundstykker) og smør godt på. Stek hvitløksbaguettene på et stekebrett med bakepapir midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter. Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (0)


  • Julianne

    6 år siden
    Hei, skjønner ikke hvorfor osten står i dl når den dere reklamerer for er i gr? Har ikke så peil på blandingsforhold :)

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Julianne. Takk for tilbakemeldingen! Jeg ser absolutt poengete ditt. Jeg har ikke fått målt opp nøyaktig, men jeg tror at 3 dl Jarlsberg Revet tilsvarer i overkant av 150 g.

      Kommenter  (2)


  • Ida

    6 år siden
    Den pastagratengen her er noe av det kjedeligste jeg noen gang har smakt! Skal aldri lage noe lignende igjen!! FYSJ!

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hmmm.. Det var jo synd at pastagratengen falt i smak, Ida. Jeg har laget den selv ved flere anledninger, og den "får ben å gå på" hjemme hos oss - særlig hos barna. Men da får vi håpe du finner noe annet av våre mange, gode oppskrifter som frister mer i stedet. Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (0)


  • Cec

    7 år siden
    superdigg

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei, Helt enig ;)

      Kommenter  (0)

    • Jeanette dalen

      3 år siden
      Hei :) prøver nå en variant med kjøttdeig, pasta og ost og urtesaus. Lurer på en ting: kan jeg ha mozzarella-ost på toppen ? Den skal i ovnen :)

      Kommenter  (0)

      • Øyvind , stolt kokk og baker,

        3 år siden
        Hei Jeanette, Du kan godt bruke Mozzarella på gratengen. Selv bruker jeg å blande Jarlsberg med Mozzarela når jeg gratinerte eller steker pizza. Det blir helt fantastisk! Lykke til :)

        Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat