Pastagrateng

Pastagrateng

24
  • Enkel
  • 35 min
En god og enkel oppskrift på grateng som vil falle i smak hos både barn og voksne. Pastagratengen passer ypperlig til hverdags når det er mange til middag.

Ingredienser

Utstyr

Ildfast form
250 g makaroni (evt. annen type pasta)

Kjøttsaus

500 g kjøttdeig
1 ss TINE Meierismør
1 stk finhakket løk
1 boks tomat
6 stk marinerte soltørkede tomater
1 stk finhakket hvitløksfedd
¼ ts pepper
¼ ts salt
½ ts oregano
½ ts basilikum

Ostesaus

4 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ss hvetemel
3 dl Jarlsberg® Revet

Garnering

2 dl Jarlsberg® Revet

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Kok pasta etter anvisning på pakken, og la den renne av.
    3. Stek kjøttdeig i smør og legg over i en kjele. Stek løken til den er blank. Del soltørkede tomater i biter. Bland kjøttdeig, løk, tomater og hvitløk, og smak sausen godt til med krydder, pepper og salt. La den koke litt.
    4. Hell halvparten av melken i en kjele til ostesausen. Tilsett mel og pisk til en klumpfri røre. Tilsett resten av melken og la sausen koke opp under omrøring. Tilsett ost og smak til.
    5. Legg pastaen i en ildfast form. Legg på kjøttsaus og hell på ostesausen. Dryss ost på toppen og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Tips

Server gratengen med en god salat til.

Kommentarer

  • Ann Helen Uddveg

    11 måneder siden
    Mtp rester, hvordan skal det oppbevares, og så varmes opp igjen? Kan det deles opp i bokser og oppbevares i kjøleskap, evt fryser? Det er jo skrevet om at man ikke skal spise pasta/ris etter så og så lang tid..... Tenkte å lage en stor posjon for så å fordele til flere måltider til eldre person!

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Ann Helen,

      Så lenge man avkjøler retten helt før den fryses skal dette gå fint og fryse for å så varme opp igjen.

      Pasta kan bli litt ''dvask'' etter opptining/oppvarming igjen så kanskje ikke koke pastaen helt mør i første omgang :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat